Lotyšsko na MS vyřadilo Švédy a poprvé v historii si zahraje semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji, 14. den: Lotyši šokovali Švédy a Němci Švýcary, Finsko vypadlo s Kanadou

Aktualizováno
Lotyšsko si po triumfu nad Švédskem poprvé v historii zahraje semifinále MS.
Lotyšsko si po triumfu nad Švédskem poprvé v historii zahraje semifinále MS.AFP
Mistrovství světa s pořadovým číslem 87 zná všechny semifinalisty. Švýcaři nenavázali na podařené výkony i výsledky ze skupiny a ve čtvrtfinále nečekaně nestačili na Německo (1:3). Ještě větším překvapením je triumf Lotyšska nad Švédskem (3:1), po němž si domácí tým poprvé v historii zahraje o medaile. Američané potvrdili roli favoritů a Česko porazili přesvědčivě 3:0, Finové v repríze loňského finále padli s Kanadou 1:4 a domácí turnaj pro ně skončil.

Švýcarsko – Německo 1:3

Čtvrtfinále, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

Hokejisté Německa porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa v Rize nečekaně Švýcarsko a po výhře 3:1 postoupili do semifinále, v němž se utkají s USA. Svěřenci trenéra Harolda Kreise tak vyřadili nejlepší tým základní skupiny B a v boji o postup do finále se představí po dvou letech. V roce 2021 také ve čtvrtfinále v lotyšské metropoli rovněž vyřadili Švýcary.

USA – Česko 3:0

Čtvrtfinále, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Češi prohráli ve čtvrtfinále mistrovství světa v Tampere s USA 0:3 a neobhájí medailovou pozici z loňska, kdy na stejném místě slavili zisk bronzu. Po prohře Švýcarska s Německem skončí na turnaji osmí, což je jejich nejhorší umístění v historii. O branky vítězů se postarali útočník Matt Coronato, obránce Nick Perbix a kanonýr Cutter Gauthier, gólman Casey DeSmith zůstal neprůstřelný.

Švédsko – Lotyšsko 1:3

Čtvrtfinále, Arena Riga (Riga, Lotyšsko)

Lotyšsko se poprvé probojovalo do semifinále mistrovství světa. Svěřenci trenéra Harijse Vitolinše ve čtvrtfinále na domácím ledě v Rize nečekaně porazili Švédsko 3:1. Pobaltská země, která ve skupině premiérově zdolala Čechy, vyzve v sobotním boji o finále Kanadu. Duel se odehraje v Tampere.

Kanada – Finsko 4:1

Čtvrtfinále, Nokia Arena (Tampere, Finsko)

Reprízu loňské bitvy o zlato zvládli ve čtvrtfinále mistrovství světa lépe hokejisté Kanady. Obhájce titulu Finy porazili v Tampere 4:1. Kanaďané skórovali v každé třetině a na začátku třetího dějství měli k dobru tříbrankový náskok. Mezi střelce se zapsali Jack Quinn, Samuel Blais a Michael Carcone.

Jestli mám energii pokračovat? Nebudu odpovídat, řekl po krachu Jalonen