Nečas v českém souboji předčil Pastrňáka, MacKinnon si podmanil zápas s Capitals

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nečas v českém souboji předčil Pastrňáka, MacKinnon si podmanil zápas s Capitals
Aktualizováno
Nečas se po zranění vrátil ve skvělé formě.
Nečas se po zranění vrátil ve skvělé formě.Profimedia
Z českého pohledu se velmi zajímavý duel odehrál v NHL mezi Bostonem a Carolinou, kdy proti sobě nastoupili David Pastrňák (27) a Martin Nečas (25). Výhru 3:2 a vstřelený gól mohl po utkání slavit útočník Hurricanes, který se trefil potřetí v řadě. Karel Vejmelka (27) 37 zákroky neodvrátil vysokou prohru Arizony na ledě Floridy 2:6. Čtyřmi góly a jednou asistencí se v zápase Colorada s Washingtonem blýskl Nathan MacKinnon (28), jemuž zdatně sekundoval parťák Mikko Rantanen (1+4).

Boston – Carolina 2:3

Carolina o výhře na ledě Bostonu rozhodla v přesilových hrách, v nichž dala dvě ze tří branek. Skóre zápasu otevřel v 19. minutě Nečas, jenž si v početní výhodě vybruslil od mantinelu na osu hřiště a ranou na bližší tyč překonal Linuse Ullmarka.

Na 2:0 zvýšil v čase 31:50 Teuvo Teräväinen, který si i přes těsné bránění Charlieho Coylea našel puk před brankovištěm. "V přesilovkách jsme získali potřebné sebevědomí. Myslím, že i Boston je odehrál docela dobře, ale na rozdíl od nás nedal gól. Kdyby se jim to povedlo, mohlo to změnit zápas," řekl Nečas, jenž byl s devíti pokusy nejpilnějším střelcem zápasu.

Vstup do třetí třetiny patřil Bostonu. Brad Marchand dvěma góly během sedmi a půl minuty smazal ztrátu a vystřelil svému týmu naději na prodloužení pětizápasové série výher. Bruins ale obrat nedotáhli. Dvě a půl minuty před koncem ujel domácí obraně Jordan Martinook a rozhodl.

"Zkusil jsem rychle vystřelit a myslím, že jsem gólmana nachytal trochu nepřipraveného. Netrefil jsem to úplně tak, jak jsem chtěl, ale i přesto se mi povedlo dostat puk do sítě," popsal rozhodující moment zápasu Martinook.

Úspěšnou premiéru v dresu Hurricanes má za sebou gólman Spencer Martin, jenž zlikvidoval 26 střel včetně pěti pokusů Davida Pastrňáka. Český kanonýr vyšel bodově naprázdno po pěti zápasech, v tabulce ligové produktivity ale s 30 brankami a 37 nahrávkami udržel třetí místo.

Colorado – Washington 6:2

Na rozdíl dvou bodů se mu přiblížil Mikko Rantanen z Colorada, jenž ve středu jeden gól dal a čtyři další připravil. Opačnou bilanci měl při výhře nad Washingtonem 6:2 Nathan MacKinnon. Kanadský centr odehrál sedmý pětibodový zápas v základní části NHL a podruhé v kariéře nastřílel v jednom duelu čtyři branky.

Vydařené utkání vyneslo osmadvacetiletého útočníka do čela ligové produktivity. Před druhým Nikitou Kučerovem z Tampy Bay má dvoubodový náskok. MacKinnon bodoval ve 24. domácím duelu v řadě a překonal klubový rekord Joea Sakica ze sezony 2000/01.

Florida – Arizona 6:2

Zápas mezi Floridou a Arizonou odstartoval dvěma bitkami v úvodních sedmi vteřinách. Vypjatý úvod více sedl domácím, kteří v čase 1:53 otevřeli skóre a v desáté minutě vedli už 3:0. Arizona se nedokázala chytit ani ve zbytku zápasu a v úvodu třetího dějství ztrácela již šest branek.

"Ty rvačky na začátku zápasu nás nabudily. Všichni jsme byli správně nastavení a prokázali jsme to i na hřišti. Vstup do zápasu se nám povedl opravdu skvěle," řekl autor gólu a asistence Anton Lundell.

Dvěma góly v závěrečné dvacetiminutovce Coyotes snížili na 2:6, třetí prohru z posledních pěti zápasů ale neodvrátili. Vejmelka zlikvidoval 37 střel a chytal s úspěšností lehce nad 86 procent. "Je to tvrdé. Proti týmu, jako je Florida, nemůžeme začít tak nekoncentrovaně. Musíme se z toho poučit a soustředit se na další zápas," řekl střelec prvního gólu Arizony Dylan Guenther.

Další zápasy

Pošesté za sebou nebodoval nejproduktivnější český obránce Filip Hronek z Vancouveru, který i přes mocný finiš získal ze zápasu se St. Louis jen bod za prohru 3:4 v prodloužení. Canucks navzdory ztrátě zůstávají nejlepším týmem NHL.

Jediná branka rozhodla zápas mezi Torontem a Winnipegem. Po bezgólové základní hrací době ji v čase 64:13 vstřelil útočník Maple Leafs Auston Matthews. Americký kanonýr dal 39. gól v sezoně a vládne ligovým střelcům.

Další výsledky NHL