Přestupy v extralize. Kluby oznamují nové posily i odchody

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Přestupy v extralize: Hradec ulovil lotyšského reprezentanta, do Varů se vrací Šik
Aktualizováno
Batna je novou hradeckou posilou.
Batna je novou hradeckou posilou.twitter.com/MountfieldHK
Extraligová sezona finišuje a v akci už je jen dvojice těch nejlepších. Takže nastává také čas, kdy se mění dresy a staví týmy pro další ročník. Veškeré dění můžete na Livesport Zprávách sledovat v přestupovém speciálu.

27. DUBNA

12:54 – PŘESTUP – Po dvou letech se do týmu Karlových Varů vrací hokejový útočník Otakar Šik. Čtyřiadvacetiletý odchovanec klubu podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí. Západočeský celek to uvedl na svém webu. V posledních dvou sezonách nastupoval Šik hlavně v první lize za Jihlavu.

10:32 – PŘESTUP – Hokejisty Hradce Králové posílí lotyšský reprezentační útočník Oskars Batna. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa zamíří do extraligy z Finska, kde hrál za tým Jukurit Mikkeli. Východočeši o jeho angažování informovali na svém webu. "S Oskarsem k nám přichází další velký a silný útočník. Oskars se nám líbil již na loňském mistrovství světa, a tak jsme se ihned na začátku stávající sezony spojili s jeho agentem a poměrně rychle se dohodli na jednoroční smlouvě s jednoletým opčním právem klubu," řekl generální manažer Aleš Kmoníček.

26. DUBNA

19:42 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Ondřej Jurčík bude i nadále hrát v Litvínově. V klubu pokračuje i obránce Ondřej Baláž, novou akvizicí se stal útočník Jan Šprynar. Severočeši o tom informovali na svém webu.

19:29 – PŘESTUP – Útočník Robin Sapoušek se po necelých dvou sezonách vrací do Česka a opět bude hrát za Karlovy Vary. Dvacetiletý útočník odešel v listopadu 2022 a hrál za juniorský tým Victoria Royals v soutěži WHL. Na juniorském MS následně pomohl Česku k zisku stříbrné a bronzové medaile.

11:02 – PŘESTUP – Obránce Patrik Demel posílí extraligové Vítkovice. Šestadvacetiletý hráč se do rodné Ostravy vrací z Litvínova, kde strávil poslední čtyři sezony. Klub jeho angažování oznámil na svém oficiálním webu.

25. DUBNA

16:54 – NOVÁ SMLOUVA – Obránce Michal Houdek bude i v příští sezoně hrát za Pardubice. Aktuální finalista extraligy oznámil, že s plzeňským rodákem podepsal roční smlouvu s opcí.

15:48 – PRODLOUŽENÍ SMLUV – Útočník Oscar Flynn a obránci Michal Ivan s Davidem Aubrechtem budou v hokejové extralize nadále hájit barvy Liberce. Vedení Bílých Tygrů na ně uplatnilo opci, platnost jejich smluv tak byla prodloužena do konce dubna 2025.

14:28 – PŘESTUP – Radek Kučeřík se stal posilou finského Ässät Pori. Po působení v Kometě Brno podepsal obránce s reprezentačními zkušenostmi na severu Evropy roční smlouvu. V základní části extraligy nastoupil v této sezoně do 33 zápasů a připsal si tři góly a tři nahrávky, v play off přidal šest startů a dvě asistence.

10:39 – PODPIS SMLOUVY – Brankář Milan Klouček se vrací do Českých Budějovic, kterým v sezoně 2019/20 výrazně pomohl k postupu do extraligy. Pětadvacetiletý gólman na jihu Čech podepsal roční smlouvu s opcí.

10:35 – PŘESTUP – Vítkovice pro nadcházející sezonu posílil útočník Jindřich Abdul. Ostravský celek o příchodu osmadvacetiletého hokejisty, který naposledy působil v Litvínově, informoval na svém webu.

24. DUBNA

21:13 – KONEC SMLOUVY – Ve Spartě končí po 11 sezonách Jan Buchtele. Zkušenému útočníkovi vypršela smlouvu a v příštím ročníku už dres pražského klubu neoblékne. Do Sparty přišel v roce 2013 z Pardubic, se kterými získal dva tituly, a odehrál za ni přes 500 extraligových zápasů.

17:08 – PŘESTUP – Mladou Boleslav posílí americký útočník Steve Moses, který strávil aktuální sezonu v Brně. Držitel bronzu z MS 2015 v Praze a Ostravě, jenž má zkušenosti z AHL, KHL či finské a švýcarské ligy, hájil barvy Komety ve všech 52 zápasech základní části a připsal si 33 bodů (20+13). Za šest startů v play off přidal tři branky.

13:32 – PŘESTUP – Obránce Michal Gulaši se po roce v Českých Budějovicích vrací do Brna, v jehož dresu získal dva extraligové tituly. Kometa o návratu sedmatřicetiletého beka informovala na svém oficiálním webu.

12:47 – PŘESTUP – Obránce Daniel Gazda rozšíří početnou skupinu českých hokejistů ve finském týmu Ilves Tampere. Šestadvacetiletý bek ve staronovém působišti podepsal roční smlouvu, v klubu působil již v závěru sezony 2021/22.

10:42 – PŘESTUP – Hradec Králové získal novou posilu do útoku. Barvy Východočechů bude hájit Jakub Pour, jenž dosud působil v domácí nejvyšší soutěži výhradně v Plzni. V novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Klub o příchodu třetí posily na novou extraligovou sezonu informoval na webu.

23. DUBNA

22:00 – PŘESTUP – Hokejový útočník Jakub Konečný nebude už v extralize dál hájit barvy Sparty, za jejíž první tým odehrál poslední tři sezony. Jednadvacetiletý centr to uvedl v rozhovoru pro klubový web Pražanů. Odchází s cílem najít větší herní uplatnění, kde bude nově působit však neprozradil.

20. DUBNA

12:01 – PŘESTUP – Hradec Králové získal po týdnu dalšího hokejistu ze slovenské extraligy. Prvním byl americký útočník Ryan Dmowski z Popradu, v sobotu Mountfield oznámil příchod obránce Dávida Mudráka ze Zvolena. Třiadvacetiletý reprezentant prožil bodově nejlepší sezonu se třemi góly a 15 asistencemi, kvůli zranění ruky však vypadl z boje o nominaci na MS.

19. DUBNA

21:53 – KONEC SMLOUVY – Útočník Tomáš Rachůnek opouští Karlovy Vary, kde působil od roku 2015 s krátkou pauzu pro angažmá v Liberci v části sezony 2020/21. Zlínský odchovanec patřil k tahounům Energie a v aktuální sezoně byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za Slovákem Dávidem Grígerem. Více informací najdete v článku.

14:43 – PŘESTUP – Mladou Boleslav posílil finský útočník Aleksi Rekonen. Třicetiletý rodák z Helsinek už má s extraligou zkušenosti, poslední dvě sezony odehrál za Plzeň. Za dvě sezony v tuzemsku si v dresu Indiánů ve 101 zápasech základní části připsal 62 bodů (26+36), v osmi startech v play off přidal jeden gól a tři asistence.

18. DUBNA

16:20 – NOVÁ SMLOUVA – Marek Zachar podepsal novou dvouletou smlouvu s Libercem a i nadále tak bude hrát za extraligové Bílé Tygry. Pětadvacetiletý Zachar se do Liberce vrátil na konci ledna z Hradce Králové výměnou za brankáře Lukáše Paříka. V závěru sezony za Tygry odehrál včetně play off 17 zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky a přidal dvě asistence. Za Mountfield předtím nastoupil k 31 utkáním se shodnou bilancí.

17. DUBNA

15:59 – SPEKULACE – Útočníka Ondřeje Kovařčíka čeká v příští sezoně dosud nepoznaná situace. Po odchodu z finského Jukuritu se poprvé rozdělí jeho společná cesta s bratrem Michalem. Zatímco mladší sourozenec má pokračovat na severu Evropy v dresu Kärpätu Oulu, Ondřej se podle zákulisních zpráv stane posilou Českých Budějovic. V rozhovoru s novináři příchod do Motoru nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

16. DUBNA

14:20 – NOVÝ TRENÉR – Do nové sezony s novým trenérským triem. Alespoň tedy částečně. Vítkovice angažovaly do pozice hlavního trenéra Davida Bruka, jenž naposledy působil v Karlových Varech. Do role jeho asistenta se posunul dočasný kouč Pavel Trnka, členem realizačního týmu je i Vlastimil Wojnar. Ostravský extraligový klub si od nového štábu slibuje kvalitu, zkušenost i progresivitu. Více informací najdete v článku

14:13 – SPEKULACE – Radek Kučeřík podle finských médií míří do tamního celku Ässät. Dvaadvacetiletý obránce, který nasbíral 11 startů za reprezentační A tým, si poprvé v dospělé kariéře vyzkouší zajímavé angažmá. V juniorce hrál rok v severoamerické WHL, seniorskou kariéru ale doposud spojil pouze s brněnskou Kometou. 

13:20 – PŘESTUP – První zahraniční angažmá si vyzkouší útočník Adam Najman. Třiadvacetiletý odchovanec Jihlavy po šesti letech opouští Liberec a míří do finského Ilvesu. Na severu Čech Najman odehrál 242 duelů, v nichž nasázel 37 branek a 90 jich připravil.

"Pro naši organizaci je odchod Adama velkou ztrátou, protože se ve svém mladém věku stal jedním z pilířů a lídrů A-týmu. Prošel naším rozvojovým programem v akademii a Benátkách, kde si svou pracovitostí vybojoval šanci a připravil se na tuhé boje v extralize. Je to komplexní hráč, který má celou budoucnost před sebou," uvedl trenér Filip Pešán.

15. DUBNA

15:28 – NOVÁ SMLOUVA –  Osmnáctiletý útočník Jaromír Pérez bude dál působit v Liberci. S vedením Bílých Tygrů podepsal hráč, který má po otci španělské kořeny, novou dvouletou smlouvu, jejíž součástí je roční opce. Rodák z Barcelony má za sebou průlomovou sezonu, během níž se usadil v sestavě prvního týmu Bílých Tygrů. V základní části odehrál 42 zápasů s bialncí 3+5, ve vyřazovacích bojích přidal dva starty a jednu vstřelenou branku.

11:55 – PODPISY – útočníci Tomáš Chlubna, Josef Koláček, Filip Přikryl a Matěj Toman budou i nadále hrát v extraligových Českých Budějovicích. Motor na svém webu oznámil, že všichni podepsali nové dvouleté smlouvy.

13. DUBNA

10:30 – PODPIS – První posilou hokejistů Hradce Králové pro příští sezonu se stal útočník Ryan Dmowski. Sedmadvacetiletý Američan přichází do týmu Mountfieldu s vizitkou nejlepšího střelce slovenské ligy, v dresu Popradu se v základní části trefil třicetkrát. Podle webu východočeského klubu má smlouvu na dva roky. Více informací najdete v článku.

12. DUBNA

15:51 – PŘESTUPY – Novou posilou Mladé Boleslavi se stal Zdeněk Doležal. Třicetiletý útočník má za sebou povedenou sezonu v prvoligovém Prostějově, v jehož dresu se stal druhým nejlepším střelcem základní části. Bruslaři o jeho příchodu informovali na webu, detaily kontraktu nezveřejnili.

13:39 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Americký obránce Ian McCoshen bude i nadále působit v extraligovém Liberci, který s ním uzavřel nový roční kontrakt. Klub o tom informoval v tiskové zprávě. Osmadvacetiletý rodák z Anaheimu, který sehrál 60 utkání v NHL za Floridu, přišel před touto sezonou na sever Čech ze finského Ässätu Pori.

11. DUBNA

18:14 – PŘESTUP – Obránce Tomáš Havlín bude v kariéře pokračovat v Mladé Boleslavi. Havlín je libereckým odchovancem, v dresu Bílých Tygrů získal v roce 2016 extraligový titul a poté i dvě stříbrné medaile. Poslední tři sezony hájil barvy Karlových Varů, v aktuálním ročníku odehrál včetně play off 37 zápasů a vstřelil tři branky. Celkově má v nejvyšší soutěži na kontě 255 utkání s bilancí 15+42.

10. DUBNA

14:57 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Martin Faško-Rudáš bude dál oblékat dres Liberce, za který odehrál poslední tři sezony. S klubem se dohodl na nové dvouleté smlouvě, jejíž součástí je roční opce s platností do dubna 2027. Třiadvacetiletý slovenský reprezentant, který přišel pod Ještěd z Banské Bystrice, se každou sezonu na severu Čech zlepšuje. V tomto ročníku odehrál v základní části 48 utkání a připsal si 23 bodů (13+10), za devět startů v play off, kde Bílí Tygři nestačili ve čtvrtfinále na Spartu, přidal další čtyři body (2+2).

9. DUBNA

18:05 – ZMĚNY – Mountfield HK bude i v další sezoně moci počítat se čtveřicí útočníků: Na nových smlouvách se v Hradci Králové dohodli Matěj Chalupa a odchovanci Petr Moravec, Radovan Pavlík a Martin Štohanzl. Na východě Čech však nebude pokračovat hned dvanáct hokejistů.

11:21 – ODCHOD – Vedení Karlových Varů oznámilo jména devíti hokejistů, kteří nebudou v klubu pokračovat. Končí obránci Tomáš Bartejs, Tomáš Havlín, Garrett McFadden, Matěj Stříteský a útočníci Jan Bernovský, Roman Přikryl, Jan Hladonik, Lukas Zetterberg a zřejmě i Iikka Kangasniemi. Západočeši naopak uplatnili opci na služby útočníka Daniela Kružíka. Informovali o tom na klubovém webu.

8. DUBNA

18:59 – ODCHOD – V Litvínově končí po úspěšné sezoně čtyři hokejisté včetně britského kanonýra Liama Kirka, který je momentálně nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem play off extraligy. V týmu nebudou pokračovat ani další útočník Jindřich Abdul a obránci Patrik Demel a Radim Šalda. Více informací v článku.

15:03 – KONEC KARIÉRY – Útočník Tomáš Vincour se rozhodl ve 33 letech ukončit hráčskou kariéru. Dvojnásobný extraligový šampion v dresu Brna, za které doposud hrál, rozšíří sportovní úsek Komety. Více informací v článku.

12:15 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Obránce Jakub Sirota bude i v příští sezoně hrát za Olomouc. Hanáci na sociálních sítích oznámili, že nejproduktivnější bek týmu o rok prodloužil smlouvu.

5. DUBNA

19:51 – PŘESTUP – Plzeň přijde o slovenského brankáře Samuela Hlavaje, který podepsal v NHL dvouletou nováčkovskou smlouvu s Minnesotou. Americký klub to uvedl na svém webu. Dvaadvacetiletý slovenský hokejový reprezentant neprošel draftem, ale v zámoří již působil v juniorských soutěžích USHL a QMJHL. Více informací v článku.

4. DUBNA

17:55 – PODPIS – Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílí útočník Petr Čajka, který se do Česka vrací ze Švýcarska a čeká ho premiéra v nejvyšší domácí soutěži. Bývalý juniorský reprezentant odešel do zahraničí v roce 2014. Více informací najdete v článku.

2. DUBNA

19:33 – UKONČENÍ SPOLUPRÁCE – Barvy Českých Budějovic nebudou dále hájit brankář Dominik Hrachovina, obránci Michal Gulaši s Davidem Štichem a útočník Lukáš Vopelka. Jihočeši s nimi ukončili spolupráci, o jejich odchodu informovali na klubovém webu. "Všem se sluší poděkovat za služby, které v Motoru odvedli. Byli důležitými hráči našeho týmu, přestože se naše cesty momentálně rozchází. Změny jsou ale běžnou součástí hokejového života," vysvětlil sportovní manažer Motoru Jiří Novotný. Nové hráče klub oznámí v květnu.

31. BŘEZNA

20:45 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Slovenský obránce Peter Čerešňák bude hráčem Pardubic až do roku 2028. Se současným zaměstnavatelem jednatřicetiletý rodák z Trenčína prodloužil smlouvu o dvě sezony, stávající kontrakt mu měl vypršet v roce 2026. Klub vítěze základní části extraligy to oznámil po vítězném vstupu pardubického týmu do semifinálové série play off s Litvínovem. Více informací v článku.

28. BŘEZNA

17:20 – HOSTOVÁNÍ – Útočník Dominik Lakatoš bude v nadcházejících dvou sezonách hostovat z Vítkovic v Mladé Boleslavi. Středočeši příchod šestadvacetiletého hráče oznámili na svém webu. Lakatoš ve Vítkovicích působil pět sezon, bývalý kapitán ale v závěru základní části vypadl z výkonnostních důvodů ze sestavy a klub v tomto týdnu ohlásil jeho odchod.

14:31 – PŘESTUP –  Vítkovice potvrdily příchod Jana Bambuly. Odchovanec Havířova, který má na kontě pět startů za seniorskou reprezentaci, hrál dosud v extralize jen za Olomouc. V extralize odehrál 224 utkání, v nichž si připsal 30 branek a 38 asistencí. V aktuální sezoně nasbíral včetně play off 19 bodů v 53 zápasech.

13:50 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Kanadský obránce Aaron Irving bude i nadále působit ve Spartě, smlouvu prodloužil na příští sezonu. Rodák z Edmontonu přišel do pražského klubu loni po ročníku stráveném ve Finsku v SaiPě Lappeenranta a ve Švýcarsku v Davosu. Předtím v české extralize působil v letech 2020 až 2022 v Litvínově.

12:58 – PŘESTUP – První posilou Olomouce pro příští sezonu se stal Petr Fridrich. Útočník, který má na kontě sedm reprezentačních startů, přichází na Hanou z Vítkovic. V aktuálním ročníku odehrál včetně předkola play off 55 zápasů, ve kterých dal devět gólů a přidal 12 asistencí. Celkem má v extralize na kontě 224 utkání s bilancí 37+41.

26. BŘEZNA

15:49 – ZMĚNY V TÝMU – Útočník Dominik Lakatoš opouští Vítkovice. Ostravský hokejový klub na svém webu oznámil, že dosavadní kapitán, který v závěru základní části vypadl z výkonnostních důvodů ze sestavy, odchází na hostování do jiného týmu z nejvyšší soutěže. Vítkovice jeho jméno nezveřejnily, v minulých dnech se ale spekulovalo o Lakatošově přesunu do Mladé Boleslavi. Vedle Lakatoše v týmu nebude pokračovat dalších sedm hráčů. Více informací v článku.

21. BŘEZNA

16:00 – PŘESTUP – Útočník Jan Bambula opouští extraligovou Olomouc. Hanáci na sociálních sítích oznámili, že třiadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi v klubu nebude v příští sezoně pokračovat. Podle neoficiálních informací by se měl Bambula přesunout do Vítkovic.

12. BŘEZNA

10:15 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Čtyřiatřicetiletý obránce Jan Piskáček se rozhodl svou další budoucnost spojit s Plzní. Na západě Čech prodloužil smlouvu na příští sezonu, přičemž je v ní obsažena opce na další ročník. "Jsem rád, že mi klub nabídl prodloužení smlouvy a mohu tak nadále pokračovat v této organizaci. Klub mi důvěřuje a já jsem připravený svoji úlohu splnit," prohlásil Piskáček.

11. BŘEZNA

21:31 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Kevin Klíma bude i v nadcházejících sezonách působit v extraligovém Hradci Králové. Šestadvacetiletý hráč, který měl do února zastavenou činnost po pozitivním dopingovém trestu z loňského semifinále play off, podepsal s Mountfieldem smlouvu na další dva roky. Klub o tom informoval na svém webu.

4. BŘEZNA

18:41 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Graeme McCormack podepsal novou smlouvu s extraligovým Hradcem Králové, za který by měl hrát až do roku 2027. Východočeši oznámili prodloužení spolupráce s kanadským bekem, jenž měl až do února zastavenou činnost kvůli pozitivnímu dopingovému testu z play off minulé sezony, na svém webu.

1. BŘEZNA

21:58 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Vedení Mladé Boleslavi oznámilo během pátečního utkání proti Olomouci prodloužení spolupráce s trojicí obránců ze současného kádru. V dresu Bruslařů budou pokračovat Filip Pyrochta, Aleš Čech a Alex Lintuniemi. Pyrochta s Čechem se upsali na dva roky, Lintuniemi na jeden.

27. ÚNORA

18:30 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Tim Söderlund bude i v příští extraligové sezoně hájit barvy Plzně. V západočeském celku prodloužil švédský útočník smlouvu. Klub o tom informoval na webu. Více informací najdete v článku.

26. ÚNORA

17:30 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Jani Lajunen bude i v příští sezoně hrát za Spartu. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2011 podepsal s Pražany novou roční smlouvu. Klub o tom informoval na svém webu. Lajunen přišel do Sparty před sezonou ze švédského Örebra, v extralize doposud odehrál 36 zápasů s bilancí tří branek a 13 asistencí. V minulosti hrát za Lugano, Tapparu Tampere, Blues Espoo nebo Växjö.

18. ÚNORA

22:15 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Miroslav Forman prodloužil o dvě sezony smlouvu s extraligovou Spartou. Třiatřicetiletý hráč, který obléká dres Pražanů již čtrnáctou sezonu, podepsal novou dvouletou smlouvu. Sparta o tom informovala před začátkem nedělního zápasu proti Brnu.

"Je jasné, že Sparta byla pro mé pokračování na prvním místě. Jsem rád, že budu oblékat dres Sparty i nadále," řekl Forman, který s mateřským klubem získal dvě stříbrné a dvě bronzové medaile.

16. ÚNORA

12:10 – PODPIS – Šestnáctiletý hokejista Adam Novotný podepsal profesionální smlouvu s extraligovým Hradcem Králové, kde by měl díky ní působit v dalších dvou letech. Součástí kontraktu je i roční opce. O dohodě s talentovaným útočníkem a jeho zástupci informovali Východočeši na klubovém webu.

Novotný ohromil zkraje října, když hned při extraligovém debutu na ledě Kladna dokázal skórovat. Stal se historicky nejmladším střelcem samostatné historie české extraligy a zřejmě i nejmladším autorem branky v nejvyšší soutěži vůbec. Prosadil se tehdy ve věku 15 let a 327 dnů. V dalších osmi startech už mládežnický reprezentant nebodoval.

15. ÚNORA

22:05 – PŘESTUP – Útočník Martin Hanzl odchází z Českých Budějovic do finského týmu Sport Vaasa. Motor přesun 30letého hráče na sever Evropy oznámil na klubovém webu. Hanzl působil v Českých Budějovicích od roku 2021, za Motor odehrál 143 zápasů, vstřelil 26 branek a přidal 51 asistencí. V aktuální sezoně ale nasbíral jen pět bodů ve 26 utkáních. V minulosti hrál extraligu i za Litvínov, v zahraničí bude působit poprvé.

12. ÚNORA

12:58 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Ondřej Matýs bude i v příští sezoně hrát za extraligovou Plzeň. Západočeši na oficiálním webu oznámili, že využili opci ze stávající smlouvy. Čtyřiadvacetiletý hráč přišel do Plzně před sezonou z Pardubic.

11. ÚNORA

18:00 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Obránce Daniel Malák a útočník Miroslav Indrák budou i v příští sezoně hrát za extraligovou Plzeň. Západočeši na klubovém webu oznámili, že na oba hráče uplatnili opce ze stávajících smluv.

9. ÚNORA

17:52 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Matej Paulovič bude i v příštích sezonách hrát za extraligové Pardubice. Devětadvacetiletý slovenský reprezentant podepsal s Dynamem novou dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na oficiálním webu.

4. ÚNORA

16:53 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Obránce Michal Kempný prodloužil o dva roky smlouvu s pražskou Spartou, která si tak jeho služby pojistila až do konce sezony 2025/26. Vedení klubu o tom informovalo při nástupu do domácího utkání 43. kola extraligy proti Kladnu a následně i na webu. Třiatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru z roku 2018 s Washingtonem přišel do Sparty předloni v říjnu z farmy Seattlu z Coachella Valley.

31. LEDNA

23:02 – PŘESTUP – Obránce Petr Šenkeřík se po necelé sezoně v Banské Bystrici vrací do české extraligy a vyztuží řady mistrovského Třince. Oceláři o tom informovali v tiskové zprávě. Dvaatřicetiletý zlínský odchovanec se může těšit na sedmé působiště v domácí nejvyšší soutěži. Vedle mateřského klubu hrál také za Kometu Brno, pražskou Slavii, Vítkovice, Karlovy Vary a České Budějovice.

20:06 – PODPISY SMLUV – Sparta během utkání s Libercem představila dvě posily. Tou nejzvučnější je kanadský mistr světa z roku Nicolas Beaudin, jenž byl v roce 2018 draftován do NHL v prvním kole a má na kontě 22 zápasů za Chicago. Aktuálně druhý celek extraligové tabulky zároveň potvrdil i přestup útočníka Kryštofa Hrabíka z Plzně. Více informací najdete v článku.

15:29 – PODPIS SMLOUVY – Kanadský obránce Garrett McFadden bude v závěru sezony působit v Karlových Varech. Přichází z Popradu, kde se domluvil na ukončení spolupráce. V Evropě psůobí první sezonu, v zámoří hrál v seniorské kategorii v univerzitní soutěži USports za Acadia University, poté nastupoval v AHL a ECHL. S Energií podepsal smlouvu do konce sezony s opcí na příští rok.

14:45 – VÝMĚNA – Dominik Pavlát odchází z Plzně do Pardubic, Dynamo za čtyřiadvacetiletého brankáře uvolnilo na západ Čech gólmana Milana Kloučka a přidalo i finanční kompenzaci.

14:10 – SPEKULACE – Posilu do zadních řad přivítají před koncem přestupového období Karlovy Vary. Jak na sociální uvedl Ondřej Chramouský, Energii posílí kanadský obránce Garrett McFadden z Popradu.

14:09 – VÝMĚNA – Útočník Marek Zachar se vrátil do rodného Liberce, opačným směrem, tedy do Mountfieldu HK, zamířil brankář Lukáš Pařík. Více informací najdete v článku.

11:07 – SPEKULACE – V případě, že se Pardubicím naskytne možnost zajímavě posílit zahraničním hráčem, budou muset odmítnout. Dynamo by totiž porušilo pravidla o počtu cizinců na soupisce. Východočeši však neustále pokukují po posile do ofenzivy.

30. LEDNA

21:40 – VÝMĚNA – Vedoucí tým z Pardubic získal obránce Michala Houdka z Plzně, kam místo něj odchází slovenský bek Martin Bučko. Oba kluby informovaly o výměně třiadvacetiletých hráčů po vzájemném utkání, které Dynamo vyhrálo 3:1. Více informací v článku.

25. LEDNA

23:08 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Obránce Jan Ščotka bude i v příští sezoně hrát v extralize za Brno. Kometa na oficiálním webu oznámila, že uplatnila na sedmadvacetiletého beka opci.

16:20 – PODPIS – Necelý týden před koncem přestupového období rozšířil brněnskou soupisku obránce Greg Moro. Rodák z kanadského Edmontonu poslední dvě sezony trávil ve finské nejvyšší soutěži, konkrétně v týmech SaiPa a Ilves. V prvně jmenovaném mužstvu letos odehrál všech devětatřicet zápasů. Nyní však bude urostlý bek hájit barvy Komety Brno.

20. LEDNA

15:00 – PŘESTUP – Kanadský útočník Adam Helewka se stal novou akvizicí hokejistů mistrovského Třince. Oceláři to uvedli v tiskové zprávě. Osmadvacetiletý rodák z Burnaby působil v této sezoně ve finské lize v celku SaiPa Lappeenranta. Více informací v článku.

19. LEDNA

21:17 – VÝMĚNA – Další změny v Pardubicích. Vedení Dynama se dohodlo s Třincem na výměně Davida Ciencialy, jenž už v klubu úřadujících mistrů již působil, za zkušeného Richarda PánikaVíce informací v článku.

12:30 – PŘESTUP – Slovenský obránce Martin Nemčík z Trenčína se stal novou posilou hokejistů Kladna. 31letý Rodák z Bratislavy se dohodl s Rytíři na angažmá do konce této sezony, uvedl klub na svém webu. Dres posledního týmu extraligy obleče Nemčík poprvé už v pátečním utkání 37. kola v Litvínově.

18. LEDNA

12:00 – PŘESTUP – Lotyšský útočník Rihards Bukarts je novou posilou hokejistů extraligových Vítkovic. S vedením Ostravanů uzavřel smlouvu do konce příští sezony. V týmu, jemuž aktuálně patří poslední postupové, dvanácté místo do vyřazovacích bojů, se opět setká se starším bratrem Robertsem. Klub o jeho příchodu informoval na webu.

16. LEDNA

17:25 – UPLATNĚNÍ OPCE – Hokejový brankář Daniel Král bude i nadále působit v extraligovém Liberci, který na něj uplatnil roční opci. Klub o tom informoval na svém webu. Dvacetiletý člen stříbrného českého týmu z loňského juniorského mistrovství světa v Halifaxu se dostal v kádru Bílých Tygrů do role jedničky a odchytal v této sezoně už 26 utkání.

15. LEDNA

14:35 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Organizace Dynama pokračuje ve skládání kádru prodalší sezonu. Novou smlouvu do roku 2026 podepsal talentovaný útočník Daniel Herčík, který patří k tahounům pardubického béčka, v jehož dresu letos zapsal už 25 kanadských bodů. Součástí dohody je i opce na další ročník.

11:40 – HOSTOVÁNÍ – Hokejový útočník Petr Holík odchází z extraligového Brna do prvoligového Zlína, kde bude hostovat do konce sezony. Kometa naopak získá obránce Marka Hrbase. Oba kluby o změnách v kádru informovaly na svých webech. Více informací najdete v článku.

11. LEDNA

18:42 – PŘESTUP – Sparta angažovala Kanaďana Stephena Harpera, který dosud hrál na Slovensku za Nitru. Osmadvacetiletý hráč je schopen nastupovat na křídle, ve středu útoku i v obraně. Pražané informovali o jeho příchodu na klubovém webu. Více informací v článku.

10. LEDNA

16:00 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Brankář Vladislav Habal bude působit v Karlových Varech i v příští sezoně hokejové extraligy. Dvaatřicetiletý gólman podepsal s klubem novou roční smlouvu s opcí. Západočeský tým to uvedl na svém webu. Karlovarský odchovanec Habal se do klubu vrátil před třemi roky po angažmá na Slovensku, kde chytal čtyři sezony za Košice a jeden rok za Slovan Bratislava.

7. LEDNA

21:14 – SPEKULACE – Kladno by mohl posílit lotyšský brankář Mareks Mitens, který je v aktuální sezoně bez angažmá a v minulém ročníku odchytal jedno utkání za tým Adirondack Thunder v nižší zámořské soutěži ECHL. Bývalý lotyšský mládežnický reprezentant, který má na svém kontě i jeden start za seniorský národní tým, je na Kladně na zkoušku.

4. LEDNA

16:54 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Jakub Flek podepsal novou dvouletou smlouvu v Brně a i nadále bude oblékat dres Komety. Moravský klub o setrvání českého reprezentanta informoval na svém oficiálním webu.

13:28 – PŘESTUP – Americký útočník Peter Mueller, který na konci listopadu předčasně ukončil angažmá ve Vítkovicích, bude působit ve Wolfsburgu v německé lize. Pětatřicetiletý hráč podepsal s Grizzlys smlouvu do konce sezony. Mueller strávil v extralize předešlých pět sezon, před Vítkovicemi hrál i za Brno. Jako o možné posile o něm nyní uvažovala Sparta. Kanonýr s téměř 300 starty v NHL, který hrál v prosinci za Ambri-Piotta na Spenglerově poháru, však zamířil do Německa.

3. LEDNA

13:16 – PODPIS SMLOUVY – Zranění kladenského brankáře Adama Brízgaly z posledního zápasu minulého roku je vážnějšího charakteru, Rytíři proto jako náhradu získali zkušeného Slováka Júlia Hudáčka. Pětatřicetiletý gólman byl momentálně bez angažmá, naposledy působil v minulé sezoně navzdory invazi Ruska na Ukrajinu v KHL, kde byl hráčem kazachstánského klubu Barys Astana. Středočeši o jeho příchodu do konce sezony informovali na klubovém webu. Hudáček už absolvoval s týmem první trénink a bude připraven k podvečernímu duelu v Hradci Králové.

12:55 – VÝMĚNA – Hokejové kluby BK Mladá Boleslava a Kometa Brna si vyměnily zahraniční obránce. Do středočeského celku a posledního týmu tabulky se vrací Fin Alex Lintuniemi, do moravské metropole putuje Američan Zach Osburn. Kluby to oznámily na svých webech.

2. LEDNA

13:30 – VYPŮJČENÍ – Útočník Ondřej Rohlík na měsíc vymění v hokejové extralize dres vedoucích Pardubic za poslední Mladou Boleslav. Kluby se domluvily na hostování dvaadvacetiletého hráče do konce ledna. Oznámily to na svých webech. Pardubický odchovanec v této sezoně nastoupil v nejvyšší soutěži jen ve čtyřech zápasech, jinak hrál první ligu za "béčko" Dynama. V extralize dosud za Východočechy odehrál 120 utkání s bilancí 11 gólů a 11 asistencí.

1. LEDNA

13:35 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Litvínov na Nový rok oznámil prodloužení spolupráce hned se třemi hráči. Nové smlouvy dostali útočník Nicolas Hlava, lotyšský reprezentant Kristaps Zile a další obránce Kanaďan Kevin Czuczman. Čtvrtý klub extraligové tabulky to oznámil na svém webu.

23. PROSINCE

12:45 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Slovenský obránce Marek Ďaloga bude i nadále pokračovat v Kometě Brno, s kterou prodloužil o rok kontakt do konce ročníku 2024/25. Informoval o tom klubový web. Ďaloga hraje v Brně třetí sezonu, do Komety zamířil v roce 2021 z Pardubic.

22. PROSINCE

17:17 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Kanadský obránce Rhett Holland bude i nadále hrát v extralize za Brno. Třicetiletý bek podepsal s Kometou novou dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém webu.

15. PROSINCE

11:20 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Ondřej Procházka podepsal novou roční smlouvu v extraligových Karlových Varech a i v příští sezoně by měl oblékat dres Energie. Západočeši o tom informovali na svém webu.

14. PROSINCE

16:40 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Jeden ze základních pilířů pardubické obrany bude oblékat dres Dynama minimálně další dvě sezony. Ondřej Vála podepsal na východě Čech novou smlouvu do roku 2026. Více informací najdete v článku.

13:35 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Tomáš Filippi bude pokračovat v extraligovém Liberci. Aktuálně nejproduktivnější hráč soutěže podepsal s Bílými Tygry tříletou smlouvu. Severočeši o tom informovali na svém webu. Více informací najdete v článku.

13. PROSINCE

16:25 – PODPISY SMLUV – Hokejový útočník Milan Gulaš bude i nadále hrát za České Budějovice. Kapitán Motoru podepsal s klubem novou, roční smlouvu. O dvě sezony prodloužili spolupráci s Jihočechy brankář Jan Strmeň a obránci Mikuláš Hovorka, Ondřej Kachyňa a Roman Vráblík. Klub o tom informoval na svém webu. Více informací najdete v článku.

15:10 – UKONČENÍ SPOLUPRÁCE – Trápící se Mladá Boleslav ukončila spolupráci s finským útočníkem Juhamattim Aaltonenem. Po poslední prohře v Liberci (1:4) trenér Richard Král avizoval, že nastane řez kádrem, a ve středu klub na svém webu oznámil konec druhého nejproduktivnějšího hráče týmu. Z 16 bodů však Aaltonen většinu získal v početních výhodách. Více informací najdete v článku.

4. PROSINCE

10:10 – PODPIS – Mountfield HK reaguje na situaci v brankovišti. Po odchodech Henriho Kiviaha a později i Patrika Bartošáka zůstal pod Bílou věží jen novic Jan Lukáš. Nyní bude mít nového kolegu – gólmanský post rozšíří finský brankář Eetu Laurikainen, který s Hradcem podepsal kontrakt do 30. dubna 2024.

29. LISTOPADU

07:40 – PODPIS – Slovenský hokejový útočník Filip Krivošík posílí poslední tým extraligy Mladou Boleslav. Čtyřiadvacetiletý rodák z Bratislavy dosud působil v Košicích, za které v úterý odehrál poslední zápas, a v nejbližších dnech se připojí k týmu kouče Richarda Krále. Informoval o tom klubový web BK Mladá Boleslav.

24. LISTOPADU

13:30 – PODPIS – Hokejisty Liberce posílil brankář Lukáš Pařík z prvoligových Litoměřic, s Bílými Tygry podepsal smlouvu do konce sezony s opcí na další dva roky. Dvaadvacetiletý odchovanec pražských Letňan nahradí po boku Daniela Krále Slováka Dávida Hrenáka, který je mimo hru kvůli onemocnění vyžadujícímu dlouhodobější léčbu. Informoval o tom klubový web Liberce.

12. LISTOPADU

10:20 – PŘESTUP – Vedení Vítkovic reaguje na nevydařený start do sezony dalším posílením kádru. Z německého Iserlohnu přichází útočník Marcel Barinka, jenž v Německu strávil čtyři sezony. Českou nejvyšší hokejovou soutěž si vyzkouší vůbec poprvé. Společně s Barinkou přichází do klubu také Jonáš Peterek, jenž poslední dvě sezony hrál ve Finsku. Více informací najdete v článku.

7. LISTOPADU

14:27 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Obránce Petr Kalina podepsal novou smlouvu s Hradcem Králové, dres Mountfieldu tak bude oblékat až do konce sezony 2025/26. Východočeský klub o tom informoval v tiskové zprávě. "Petr patří mezi stabilní a spolehlivé hráče našeho klubu a prodloužení jeho smlouvy bylo pro trenéry i pro mě prioritou, proto jsme začali jednat s předstihem. I Petr se cítí v Hradci výborně a dohoda byla velmi rychlá," řekl generální manažer Aleš Kmoníček.

6. LISTOPADU

13:18 – PŘESTUP – V týmu extraligového Hradce Králové skončil finský brankář Henri Kiviaho. Na jeho místo přichází Jan Lukáš z finské SaiPy Lappeenranta, kam se přesune Kiviaho. Východočeši o tom informovali v tiskové zprávě. Kiviaho přišel do Hradce v roce 2021 z Nových Zámků, na vlastní žádost nyní skončil v touze po větším vytížení. Lukáš za Saipu nastoupil do osmi zápasů, ale nedařilo se klubu a ani jemu.

22. ŘÍJNA

22:10 – PODPIS – Útočník Karel Plášek se vrací do extraligové Olomouce. Třiadvacetiletý odchovanec Přerova se před sezonou vrátil do zámoří, neprosadil se ale ve Vancouveru ani v Pittsburghu, který následně získal jeho práva, a rozhodl se vrátit do Česka. V minulé sezoně odehrál za Hanáky 38 zápasů včetně play off a nasbíral 20 bodů za sedm branek a 13 asistencí.  

19. ŘÍJNA

13:30 – PODPIS – Mountfield HK posílí kanadský útočník Giorgio Estephan, který přichází z Finska. Uplynulé dvě sezony ale strávil v extraligovém Litvínově. Východočeši o angažování šestadvacetiletého hráče informovali na svém webu. Rodák z Edmontonu odehrál v Litvínově 109 zápasů, ve kterých vstřelil 30 branek a přidal 53 asistencí. Před příchodem do Evropy působil Estephan v nižších zámořských soutěžích AHL a ECHL.

11:30 – PODPIS – Hokejisty Mladé Boleslavi posílí švédský útočník Joachim Rohdin, který naposledy působil v druholigovém týmu Karlskrona HK. V předcházejících sezonách hrál v nejvyšší finské a švédské soutěži za Ässät Pori, Jukurit, Brynäs, Linköping nebo Färjestad. Aktuálně poslední tým extraligové tabulky o jeho příchodu informoval na webu.

10:35 – PODPIS – Jan Káňa se po předčasném ukončení smlouvy ve Vítkovicích vrací do Olomouce, kde působil v předešlých šesti sezonách. Hanáci o tom informovali na svém webu. Jednatřicetiletý Káňa se do Vítkovic přesunul v létě. V Ostravě se mu ale nepodařilo navázat na olomoucké vydařené sezony, v sedmi extraligových zápasech nebodoval a s klubem dohodl na předčasném ukončení víceleté smlouvy.

18. ŘÍJNA

14:20 – UKONČENÍ SMLOUVY – V kádru A-týmu Vítkovic dochází ke změně. Modro-bílý dres již nadále nebude oblékat útočník Jan Káňa. Klub se s jedenatřicetiletým útočníkem dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

12:30 – PŘESTUP – Devatenáctiletý útočník Adam Dvořák ukončil své působení v Plzni. Touží po větším herním vytížení a vydal se proto na sever Evropy. Nově bude působit ve druhé finské lize, kde bude oblékat dres týmu Joensuun Kiekko-Pojat. Dvořák debutoval v plzeňském A-týmu již během předminulé sezony. V minulém ročníku už nastoupil do 36 zápasů základní části extraligy, dal tři góly a na další tři přihrál. Pět startů přidal ve vyřazovacích bojích.

12. ŘÍJNA

14:06 – PŘESTUP – Útočník Jáchym Kondelík se po předčasném ukončení smlouvy s Nashvillem v NHL vrátil do Českých Budějovic, odkud v 17 letech odešel do Severní Ameriky. S Motorem třiadvacetiletý rodák z Hannoveru, který minulou sezonu strávil na farmě Predators, podepsal dvouletý kontrakt. Klub o tom informoval na svém webu.

12. ZÁŘÍ

23:24 – PODPIS – Kladno získalo krátce před startem nového extraligového ročníku posilu do útoku. Dres Rytířů bude oblékat Lotyš Eduards Tralmaks, který v minulé sezoně hrál v týmu Providence Bruins v zámořské AHL. Středočeši věří, že šestadvacetiletého útočníka budou mít k dispozici již v pátečním zápase 1. kola v Olomouci.

11. ZÁŘÍ

16:14 – PODPIS – Liberec posílil krátce před startem nového ročníku extraligy kanadský útočník Jayce Hawryluk. Sedmadvacetiletý rodák z Yorktonu, který má na kontě 98 zápasů v NHL za Floridu, Ottawu a Vancouver, naposledy v minulé sezoně působil v nižší AHL. Nejdříve v týmu Belleville Senators a poté Utica Comets, kam se přesunul v březnu. S Bílými Tygry podepsal podle tiskové zprávy klubu roční smlouvu. Více informací v článku.

7. ZÁŘÍ

18:20 – PODPIS – Litvínov hlásí nedlouho před startem extraligového ročníku velmi zajímavou posilu. Na sever Čech přichází britský útočník Liam Kirk, s klubem podepsal roční kontrakt. Rodák ze sheffieldského předměstí Maltby se pravidelně účastní britských reprezentačních srazů. Fanouškům se ukázal především na dvou MS z let 2019 a 2021. Na druhém zmíněném šampionátu se stal nejlepším střelcem turnaje, když si připsal sedm gólů v sedmi utkání. Loňskou sezonu strávil třiadvacetiletý Brit ve finském Jukuritu, kdy si připsal 19 bodů za 25 zápasů (7+12). 

1. ZÁŘÍ

15:53 – HOSTOVÁNÍ – Obránce Michael Krutil bude nově působit v Českých Budějovicích. Motor získal jedenadvacetiletého beka na měsíční hostování ze Sparty. Jihočeši o tom informovali na svém oficiálním webu.

14:50 – PŘESTUP – Obránce Tadeáš Hejda uspěl na zkoušce v Kladně a místo první ligy za Slavii ho čeká premiérově extraliga. Šestadvacetiletý hokejista, mladší bratr bývalého reprezentanta a dlouholetého beka v NHL Jana, se dohodl s Rytíři na smlouvě do konce sezony. O jeho příchodu informovalo Kladno na svém webu.

22. SRPNA

11:04 – PŘESTUP – Kladno posílil útočník Richard Jarůšek. Zkušený hráč působil naposledy ve Vítkovicích, v jejichž dresu si zahrál semifinále play off. Rytíři jeho příchod oznámili na webu. Více si můžete přečíst v článku.

18. SRPNA

12:27 – PŘESTUP – Úspěšně dopadla pro bývalého reprezentanta Dominika Simona zkouška v Českých Budějovicích. Naposledy útočník pražské Sparty podepsal na jihu Čech roční kontrakt. Více informací v článku.

18. SRPNA

17:30 – PODPIS – Brankářské řady Dynama pro nadcházející sezonu jsou kompletní. Do Pardubic přichází čtyřiadvacetiletý Tomáš Vomáčka, který působil posledních sedm sezon v zámořských soutěžích. Naposledy oblékal dres Norfolk Admirals v ECHL. Na východě Čech podepsal roční smlouvu s opcí na další ročník.

16. SRPNA

09:55 – KONEC SMLOUVY – Hokejový útočník Erik Thorell předčasně končí angažmá ve Spartě. Pražané na svém webu oznámili, že jedenatřicetiletý Švéd se po dvou sezonách v extralize vrací do rodné země. Již předtím Spartu po roce opustil jeho starší bratr Gustaf.

"Erik měl vynikající první sezonu, po které mu byla smlouva prodloužena na další dva ročníky. Bohužel v nastolené výkonnosti i zodpovědnosti nepokračoval. Nově složený trenérský tandem o jeho pokračování neměl zájem, proto jsme se rozhodli spolupráci ukončit," uvedl šéf sportovního oddělení klubu Tomáš Divíšek.

31. ČERVENCE

10:00 – PODPIS – Adam Polášek se stal novou akvizicí mistrovského Třince. Informoval o tom klubový web Ocelářů. Účastník olympijských her 2018 v Pchjongčchangu a mistrovství světa v Kodani a Herningu se přesouvá do týmu Ocelářů ze Sparty. V pražském klubu působil od prosince 2020 a po uplynulé sezoně mu skončila smlouva.

Adam Polášek je už velmi zkušený hráč.
Adam Polášek je už velmi zkušený hráč.Livesport

26. ČERVENCE

18:45 – ODCHOD A PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Další změny ve svém kádru hlásí mistrovský Třinec. Zatímco Karlis Čukste v klubu končí a bude si hledat jiné angažmá, tak kanadský zadák Adam Smith bude i nadále oblékat dres s drakem na prsou.

13:10 – PŘESTUP – Útočník Michael Frolík bude po odchodu z Liberce pokračovat v extralize v dresu Kladna. Do klubu se jeho odchovanec vrací po 17 letech. Více informací v článku.

25. ČERVENCE

09:59 – Útočník Radek Veselý nakonec nebude bojovat o smlouvu v extraligové Mladé Boleslavi, jak se obě strany původně dohodly. "Z avizovaného působení na zkoušku útočníka Radka Veselého nakonec po vzájemné dohodě obou stran sešlo," uvedli Středočeši bez dalších podrobností.

24. ČERVENCE

11:58 – PODPIS SMLOUVY – Motor zbrojí na novou sezonu. České Budějovice se domluvily na spolupráci s Dominikem Simonem. Útočník s bohatými zkušenostmi z NHL si tak po Spartě a Plzni vyzkouší další české angažmá. Na jihu Čech naopak definitivně končí Zdeněk Doležal.

10:07 – PODPIS SMLOUVY – Výraznou posilu do útoku získali hokejisté extraligové Plzně. S vedením Škody uzavřel roční smlouvu kanadský centr Luke Adam, jenž působil naposledy v německém Starubingu, ale během kariéry nastřádal vedle jiného i devadesát startů v NHL.

20. ČERVENCE

17:38 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Devětatřicetiletý útočník Jakub Klepiš bude i v příští sezoně hokejové extraligy hájit barvy Kladna, v jehož dresu odehrál minulý ročník. Informaci o prodloužení spolupráce s mistrem světa z roku 2010 přinesl klubový web.

19. ČERVENCE

12:28 – ZKOUŠKA – Radek Veselý si pokusí vybojovat smlouvu v extraligové Mladé Boleslavi. Sedmadvacetiletý hráč se domluvil se Středočechy na zkoušce, klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

16. ČERVENCE

18:32 – PŘESTUP – Pořádně velkou rybu ulovil v zámořském rybníku Litvínov. Verva dotáhla příchod posily z Caroliny Hurricanes. Zpátky do Česka se vrací z NHL útočník Ondřej Kaše, který v dresu Chemiků doplní mladšího bratra Davida. Rodák z Kadaně podepsal nedaleko svého domova smlouvu na jeden rok. Více informací najdete v článku.

13. ČERVENCE

12:30 – PŘESTUP – Litvínov posílí kanadský obránce Kevin Czuczman. Dvaatřicetiletý bek, který má na kontě 15 startů v NHL a v uplynulé sezoně působil ve finském Ilvesu Tampere, na severu Čech podepsal roční smlouvu. Verva o tom informovala na svém oficiálním webu, více informací najdete také v článku.

11. ČERVENCE

20:11 – PŘESTUP – Ofenzivu Sparty posílil americký útočník Josh Kestner. Devětadvacetiletý hráč přichází do Prahy z Finska, kde v minulé sezoně nastupoval za Lukko Rauma. Předtím tam působil v TPS Turku a sezonu odehrál také v KHL za Vladivostok. Více informací najdete v článku.

10. ČERVENCE

15:05 – ODCHOD – Za Spartu už v příští extraligové sezoně nebude nastupovat čtyřiadvacetiletý útočník Ostap Safin. Ačkoli v březnu s Pražany prodloužil smlouvu, klub dnes na svém webu oznámil, že Safin opouští tým na vlastní žádost.

7. ČERVENCE

09:20 – PODPIS – Hokejový obránce Jakub Sirota se stal posilou extraligové Olomouce. Čtyřiadvacetiletý bek působil předešlých sedm let v zámoří, naposledy v univerzitní soutěži NCAA v týmu Maine. Hanáci jeho příchod oznámili na oficiálním klubovém webu.

4. ČERVENCE

15:26 – ODCHOD – Útočník Albert Michnáč nakonec nebude pokračovat v extraligovém Kladně, přestože na něho Rytíři uplatnili opci a figuroval na týmové soupisce. Jako novou posilu ho dnes představilo vedení Nových Zámků na klubovém webu.

12:56 – KONEC V TÝMU – Obránce Adam Polášek už nebude nastupovat za Spartu, za kterou odehrál s přestávkami dohromady sedm sezon. Pražský klub dnes na svém webu oznámil, že s jednatřicetiletým hráčem neprodlouží smlouvu.

2. ČERVENCE

15:10 – PŘÍCHOD – Úřadujícího mistra Třinec posílil útočník Richard Pánik, jenž se k Ocelářům vrací po 14 letech. Slovenský reprezentant působil v třineckém klubu v letech 2006 až 2009, od mládeže se dostal do A-týmu a v extralize odehrál 25 zápasů. Poté strávil mimo jiné 10 sezon v NHL, v níž odehrál 521 utkání s bilancí 88+107. Prošel Tampou Bay, Torontem, Chicagem, Arizonou, Washingtonem, Detroitem a New York Islanders, naposledy hrál v Lausanne.

23. ČERVNA

14:57 – PŘÍCHOD – Obránce Chris Martenet bude v příští sezoně hrát za extraligové Kladno. Šestadvacetiletý Američan naposledy působil v nižší zámořské soutěži ECHL v týmu Newfoundland Growlers. Rytíři jeho angažování oznámili na oficiálním webu.

12:57 – ODCHOD – Útočník Luboš Horký si poprvé v kariéře vyzkouší zahraniční angažmá. Z extraligové Komety Brno míří do týmu Pelicans Lahti, kde se před týdnem dohodl na spolupráci jiný člen reprezentačního kádru - obránce Michal Jordán. Pětadvacetiletý Horký uzavřel s finským klubem roční kontrakt. Pelicans o jeho příchodu informovali na webu.

19. ČERVNA

12:40 – PODPIS – Kometu Brno posílil americký útočník Steve Moses. Třiatřicetiletý nejlepší střelec KHL ze sezony 2014/15 a bronzový medailista z roku 2015 z mistrovství světa v Praze a Ostravě působil v minulé sezoně ve finské Hämeenlinně. V KHL hájil Moses barvy Jokeritu Helsinky a Petrohradu, v Evropě hrál také za švýcarské kluby Rapperswil-Jona a Ambri-Piottu. Více informací v článku.

16. ČERVNA

11:12 – PŘESTUP – Lotyšský hokejový obránce Ralfs Freibergs bude v extralize nově hájit barvy Hradce Králové. Dvaatřicetiletý bronzový medailista z letošního mistrovství světa se na východ Čech přesune z Litvínova. V Mountfieldu podepsal roční smlouvu s opcí. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu. 

14. ČERVNA

11:39 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Tomáš Mertl s předstihem podepsal novou smlouvu s extraligovou Plzní, kde bude působit až do dubna 2025. Škoda o tom informovala na svém webu. Sedmatřicetiletý hráč se do klubu vrátil v roce 2019 z KHL.

Tomáš Mertl bude i nadále oblékat dres Plzně.
Tomáš Mertl bude i nadále oblékat dres Plzně.Twitter @HC_Plzen

9:16 – PŘÍCHOD – Hokejisty Hradce Králové posílil kanadský útočník Evan Jasper. Jednatřicetiletý kanonýr, který poslední tři sezony působil v německém Bietigheimu, podepsal s úřadujícím vicemistrem extraligy roční smlouvu s opcí. Východočeský celek to oznámil na svém webu.

7. ČERVNA

16:38 – PŘÍCHOD – Francouzský útočník Valentin Claireaux se vrací do české extraligy a bude působit ve Vítkovicích. Dvaatřicetiletý hráč nastupoval od loňského listopadu za Rouen, kam zamířil z prvoligového Zlína. S ostravským klubem se bývalý útočník Pardubic a Mladé Boleslavi domluvil na roční smlouvě s možností opce.

12:22 – PŘÍCHOD – Hokejová Sparta získala už pátou letní posilu. Pražané přivedli finského útočníka Janiho Lajunena, který poslední dvě sezony oblékal dres švédského Örebra. Zkušený centr, který získal v roce 2011 s národním týmem na mistrovství světa zlato, si zahrál v před pěti lety rovněž na olympiádě. Více informací v článku.

5. ČERVNA

21:48 – ODCHOD DO NHL – Slovenský obránce Patrik Koch podepsal roční smlouvu s týmem NHL Arizona Coyotes a opouští tak českou extraligu. Šestadvacetiletý reprezentant hrál uplynulé tři sezony za Vítkovice, v příštím ročníku se měl stát posilou mistrovského Třince. Nyní ale míří za Atlantik.

17:00 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Na novém víceletém kontraktu se s Litvínovem dohodl gólman Šimon Zajíček, který v loňské sezoně odchytal v dresu Vervy 26 utkání, ve kterých si udržel úspěšnost zákroků na hodnotě 91,17 %.

10:10 – PODPIS – Obránce Vojtěch Mozík se stal posilou pražské Sparty. Dosavadní hráč švédského Rögle se do extraligy vrací po osmi letech. Více informací najdete v článku.

3. ČERVNA

22:04 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Útočník Pawel Zygmunt bude i nadále působit v Litvínově. Polský reprezentant podepsal s Vervou nový roční kontrakt a na severu Čech i v české nejvyšší soutěži ho čeká pátá sezona. "Cítím se tady dobře, je to můj druhý domov. Poslední sezona nebyla špatná, ale mohla být ještě lepší," řekl klubovému webu Zygmunt, jenž v uplynulé sezoně nasbíral ve 39 zápasech včetně play off šest branek a čtyři asistence. Celkem si v litvínovském dresu ve 159 duelech připsal 33 bodů (20+13).

2. ČERVNA

12:11 – NÁVRAT – Útočník Filip Chlapík se po roce v Ambri-Piottě vrací do Sparty, s níž podepsal tříletou smlouvu. Účastník nedávného mistrovství světa sice po loňském odchodu uzavřel se švýcarském klubem dvouletý kontrakt, ale nakonec zvolil dřívější návrat. Se Spartou v sezoně 2021/22 získal stříbro a v základní části byl nejproduktivnějším hráčem, nejlepším střelcem i nahrávačem. Více informací najdete v článku.

1. ČERVNA

16:06 – PRODLOUŽENÍ SMLOUVY – Lotyšský obránce Janis Jaks bude i nadále hrát za Litvínov. Bronzový medailista z letošního mistrovství světa podepsal se Severočechy novou smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

31. KVĚTNA

19:36 – Novou posilou Sparty je kanadský obránce Aaron Irving. Do extraligy se vrací po roční odmlce, v letech 2020 až 2022 hájil barvy Litvínova.

11:45 – Útočníci Matěj Chalupa a Patrik Miškář budou i nadále oblékat dres vicemistra Hradce Králové. Oba podepsali s Mountfieldem roční dvoucestný kontrakt s opcí, na základě něhož mohou působit i v prvoligovém Kolíně. Podobným způsobem si Hradec Králové pojistil v úterý i služby čtyřicetiletého centra Petra Koukala, mistra světa z roku 2010.

11:00 – Útočník David Tomášek využil klauzuli ve smlouvě a míří do Švédska, kde by měl působit ve Färjestadu. Sparťanský odchovanec opouští svůj mateřský klub po čtyřech sezonách v A-týmu, v nichž zvládl i krátké angažmá v KHL. Více informací najdete v článku.

29. KVĚTNA

14:02 – Petr Jelínek dal místo angažmá v Plzni sbohem své hráčské kariéře. Zkušený útočník, který v dresu Bílých Tygrů vyhrál extraligové play off, přijmul před startem nové sezony skvělou nabídku ze zámořské NHL – pro LA Kings bude pracovat jako skaut.

13:26 – Hokejisty Mladé Boleslavi posílí sedmatřicetiletý finský reprezentační útočník Juhamatti Aaltonen. Bronzový medailista z olympijských her v Soči, mistr světa a trojnásobný mistr finské nejvyšší soutěže se připojí ke středočeskému klubu 1. srpna.

26. KVĚTNA

13:15 – Útočník Erik Hrňa se po dlouhých 13 letech rozhodl pro návrat do mateřského klubu a se Vsetínem podepsal jednoletou smlouvu s opcí. Vsetínský odchovanec se vrací s vizitkou pětinásobného mistra extraligy.

10:05 – Útočník Roman Přikryl bude nově působit v extraligových Karlových Varech. Osmadvacetiletý hráč, který naposledy působil v prvoligovém Vsetíně, podepsal na západě Čech roční smlouvu. Energie o tom informovala na svém oficiálním webu.

24. KVĚTNA

18:36 – Po dvou letech se vrací do hokejové Plzně útočník Petr Straka. Odchovanec klubu, který strávil uplynulé dvě sezony v Litvínově, podepsal smlouvu na dva roky.

22. KVĚTNA

08:50 – Hokejový útočník Miroslav Indrák se po konci angažmá v Kladně vrací do Plzně, kde strávil převážnou část kariéry. Sedmadvacetiletý odchovanec Písku se Škodou uzavřel roční smlouvu s opcí. Na západ Čech se vrací podruhé, v závěru sezony 2020/21 po příchodu z Českých Budějovic však kvůli zranění za Plzeň už nenastoupil. Naposledy za ni hrál na konci prosince 2019, než zamířil na hostování do Vítkovic.

20. KVĚTNA

11:28 – ODCHODY, PODPISY SMLUV – Sparta oficiálně potvrdila odchod trojice útočníků i švédského trenéra Hansa Wallsona. Dres Pražanů již nebudou oblékat Dominik Simon, Fin Olavi Vauhkonen a Gustaf Thorell ze Švédska. Zatímco Wallsonovi i Vauhkonenonovi, kteří do Sparty přišli v průběhu sezony, skončily smlouvy, Thorell končí po roce a se Simonem klub předčasně ukončil kontrakt. Pražané zároveň oznámili podpisy smluv s šesti mladšími hráči, ve Spartě budou pokračovat brankář Oldřich Cichoň, obránci Martin Böhm a Dominik Pavlák a útočníci Andrej Fábry, David Senčák a Jan Krupička.

19. KVĚTNA

20:29 – ODCHOD Z EXTRALIGY – Švédský útočník Gustaf Thorell předčasně končí angažmá ve Spartě a vrací se na sever Evropy. Třiatřicetiletý hráč bude v kariéře pokračovat v druholigovém týmu BIK Karlskoga, odkud před dvěma lety přišel do Plzně a následně zamířil do Sparty. Odchovanec Färjestadu ve staronovém působišti podepsal dvouletou smlouvu s opcí. V dresu Pražanů, se kterými podle loňských informací podepsal dvouletou smlouvu, odehrál 57 zápasů s bilancí 5+8.

18. KVĚTNA

17:00 – SPEKULACE – Útočník hokejové reprezentace David Tomášek by si mohl vyzkoušet švédskou nejvyšší soutěž. Sedmadvacetiletý hráč, jenž patřil v uplynulé extraligové sezoně k tahounům pražské Sparty, má podle informací serveru expressen.se namířeno do Färjestadu. Podle švédských médií jsou obě strany ve finální fázi vyjednávání kontraktu a k definitivě zbývá doladit už jen několik detailů.

16. KVĚTNA

13:25 – KONEC – Na pozici asistenta trenéra hokejistů Hradce Králové po dvou sezonách končí z rodinných důvodů Petr Svoboda. Úřadující vicemistr bude mít po boku hlavního kouče Tomáše Martince zatím pouze jednoho asistenta Tomáše Hamara, který s Mountfieldem prodloužil smlouvu.

15. KVĚTNA

18:35 – Sparta podle serveru iSport.cz angažuje česko-německého trenéra Pavla Grosse. Pětapadesátiletý kouč, který loni v březnu skončil v Mannheimu, uvedl, že je blízko dohody s pražským klubem. "Vyjednáváme. Můžu říct, že to je na dobré cestě," cituje iSport.cz Grosse, který loni na jaře odmítl nabídku stát se asistentem Kariho Jalonena u české reprezentace. Krátce poté byl odvolán z lavičky Mannheimu, který v roce 2019 dovedl k titulu v německé lize.

16:37 – Již šestou posilou Liberce pro příští sezonu se stal slovenský útočník Miroslav Mucha. Pětadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi se s vedením Bílých Tygrů domluvil na roční smlouvě, jejíž součástí je roční opce. Mucha se vrací po devíti letech ze zámoří, kde vedle hokeje také studoval a získal vysokoškolský diplom. Posledních pět sezon odehrál v univerzitní soutěži NCAA, v té uplynulé nastoupil za tým Michiganské univerzity do 38 zápasů a připsal si 17 bodů (7+10).

V liberecké kabině je o jednoho Slováka navíc.
V liberecké kabině je o jednoho Slováka navíc.@hcbilitygri

12. KVĚTNA

14:00 – Brankář Roman Will i útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka budou v hokejové extralize nadále působit v Pardubicích. Trojice reprezentantů s Dynamem podepsala víceleté smlouvy s platností do konce sezony 2027/28. Východočeši o tom informovali v tiskové zprávě. Více informací najdete v článku.

12:00 – Hokejisty extraligového Hradce Králové posílí slovenský reprezentační útočník Alex Tamáši. Pětadvacetiletý hráč přichází na východ Čech z Banské Bystrice, v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

11. KVĚTNA

18:52 – ZMĚNA – Trenér Richard Král bude i nadále působit v Pardubicích. Bývalý vynikající útočník se stal novým hlavním koučem B-týmu v první lize, v aktuální sezoně byl asistentem Radima Rulíka na střídačce extraligového Dynama. Východočeši o tom informovali na svém webu.

10:35 – PŘÍCHOD – David Tureček podepsal novou dvouletou smlouvu s vedením extraligových Karlových Varů. Dvaadvacetiletý hokejista se na západ Čech vrací po dvouletém hostování v Třebíči. Jak dnes klub uvedl na webu, v nadcházející sezoně bude v rámci spolupráce se Sokolovem nastupovat za partnerský Baník, s jehož týmem už zahájil letní přípravu.

10. KVĚTNA

17:07 – PŘÍCHOD – Kladno, které přesvědčivě uhájilo příslušnost k extralize v baráži proti Zlínu, posílili obránce Karel Klikorka z pražské Slavie a útočník Jakub Strnad z Českých Budějovic. Oba hráči se vracejí do dobře známého prostředí, v němž už v minulosti působili. Na novém kontraktu se vedení Středočechů domluvilo s gólmanem Adamem Brízgalou. Klub o novinkách informoval na webu.

14:40 – PŘÍCHOD – Hokejový brankář Jan Lukáš zamířil z Olomouce do finského klubu SaiPa Lapeenranta. Pro devětadvacetiletého odchovance Hanáků, který v extralize chytal i za Spartu a Mladou Boleslav, to bude druhé zahraniční angažmá v kariéře po působení na Slovensku v Banské Bystrici. Posledních pět sezon strávil v Olomouci. Více informací najdete v článku.

9. KVĚTNA

16:20 – PODPIS – Velké jméno se vrací do Liberce. Po dvou letech přichází k Bílým Tygrům ofenzivní obránce Ronald Knot, který je v nominaci na letošní světový šampionát. S klubem podepsal smlouvu do 30. dubna 2026. Knot ze severu Čech odešel předloni do Nižněkamsku do KHL a tuto sezonu strávil na farmě Arizony v Tucsonu v AHL. Více informací najdete v článku.

14:30 – PŘÍCHOD – Lukáš Krenželok nebude pokračovat v kariéře v extraligových Vítkovicích. Devětatřicetiletý hráč opouští ostravský klub po třech sezonách, v závěru angažmá nastupoval i s kapitánským céčkem na dresu. Nově bude působit v první lize. Jméno klubu, jehož barvy bude v příští sezoně hájit, zatím neprozradil.

8. KVĚTNA

13:50 – PŘÍCHOD – Čeští hokejoví útočníci Petr Kodýtek z Plzně a Šimon Stránský z Litvínova a brankář Patrik Hamrla z Rimouski z juniorské QMJHL posílili finský klub Ilves Tampere. Kodýtek a Stránský uzavřeli s druhým týmem základní části Liigy a semifinalistou play off, který se představí v Lize mistrů, shodně roční smlouvy. Hamrla, jehož předloni draftoval v NHL Columbus, uzavřel dvouletý kontrakt s opcí na další sezonu. Více informací najdete v článku.

7. KVĚTNA

9:41 – PŘÍCHOD – Zkušený útočník Petr Jelínek se po konci angažmá v Liberci stal posilou Plzně. Odchovanec pražské Slavie podepsal na západě Čech dvouletou smlouvu. Jelínek, který vedl Bílé Tygry v posledních pěti sezonách s krátkou pauzou jako kapitán, si vyzkouší třetí extraligové angažmá. Se Slavií a Libercem získal celkem sedm medailí a v roce 2016 slavil na severu Čech mistrovský titul. Více informací v článku.

6. KVĚTNA

10:01 – PŘÍCHOD – Hokejový obránce Tomáš Dujsík se stěhuje z Olomouce do Plzně. Třicetiletý odchovanec Komety Brno, který v extralize působil i v Karlových Varech, podepsal na západě Čech tříletou smlouvu. Na Hané strávil Dujsík šest sezon. 

5. KVĚTNA

14:47 – PŘÍCHOD – Brankář Dominik Frodl po dvou letech opustil Pardubice a stal se posilou Karlových Varů. Sedmadvacetiletý odchovanec Slavie podepsal smlouvu do konce sezony 2025/26. Po Plzni a Pardubicích budou Karlovy Vary jeho třetím extraligovým působištěm. V uplynulém ročníku v konkurenci posily z Čeljabinsku Romana Willa i vinou zranění absolvoval jen 12 utkání s průměrem 1,37 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 94,61 %.

12:28 – PŘÍCHOD – Slovinský hokejový útočník Rok Macuh se po pěti letech vrací do extraligové Olomouce. Šestadvacetiletý hráč na Hané působil v juniorském věku, poté nastupoval v první lize. Klub o jeho angažování informoval na svém oficiálním webu.

9:56 – PŘÍCHOD – Vicemistra z Hradce Králové posílí obránce Tomáš Pavelka. Devětadvacetiletý bek se do nejvyšší soutěže vrací po roce stráveném ve Finsku. Na východě Čech podepsal dvouletou smlouvu. "Byl jedním z mála kvalitních obránců na přestupovém trhu, a přestože měl více nabídek, jsem rád, že minimálně další dva roky bude působit u nás," uvedl generální manažer klubu Aleš Kmoníček. Pavelka odešel před rokem ze Sparty do týmu Lukko Rauma a na severu Evropy odehrál včetně play off 58 zápasů s bilancí dvou branek a šesti asistencí.

8:23 – PŘÍCHOD – O místo v sestavě Plzně v extralize budou nově bojovat obránce Daniel Malák a útočník Filip Jansa. Oba dvacetiletí hráči, kteří v aktuální sezoně působili v prvoligovém Prostějově, podepsali na západě Čech roční smlouvy s opcí. Malák je kapitánem loňského týmu plzeňských juniorů, jenž získal mistrovský titul.

4. KVĚTNA

21:04 – PŘÍCHOD – Karlovy Vary posílil útočník Iikka Kangasniemi z týmu finského vicemistra Lahti. Extraligový celek o příchodu osmadvacetiletého křídla, se kterým Energie podepsala roční smlouvu, informoval na klubovém webu.

10:20 – PŘÍCHOD – Polský útočník Aron Chmielewski se stal posilou extraligové Olomouce. Jednatřicetiletý reprezentant přichází na Hanou z Třince, v jehož dresu získal čtyři mistrovské tituly. Klub o jeho příchodu informoval na oficiálním webu.

3. KVĚTNA

18:40 – PŘÍCHOD – Útočnou posilu hlásí hradecký Mountfield HK. Z Mladé Boleslavi přichází bývalý reprezentační útočník David Šťastný, který v obou uplynulých sezonách nasbíral 22 bodů.

17:30 – PŘÍCHODVítkovice dokázaly bleskově zareagovat na odchod Aleše Stezky angažováním Matěje Machovského, tedy gólmana, který se výrazně podílel na konci jejich uplynulé sezony. Devětadvacetiletý rodák z Opavy podepsal v ostravském celku víceletý kontrakt.

17:00 – PŘÍCHODY/ODCHODY – Hned řadu změn hlásí mistrovský Třinec. Vedení klubu do další sezony nepočítá s Milanem Douderou, Tomášem Marcinkem, Aronem Chmielewskim, Lukášem Kaňákem, Janem Zahradníčkem, Vladimírem Rothem a Samuelem Bučekem. Dres Ocelářů bude naopak v následujícím ročníku oblékat nová pětice hráčů, mezi kterými nechybí ani navrátilec Tomáš Kundrátek, jenž se podílel na dvou titulech v letech 2021 a 2022. Dalšími posilami jsou Richard Nedomlel, Patrik Koch, Viliam Čacho a Kamil Walega.

14:00 – ODCHOD – Český brankář Aleš Stezka (26) uzavřel v úterý roční dvoucestnou smlouvu s vedením týmu Seattle Kraken. Člen širšího reprezentačního kádru, který má za sebou dvě povedené sezony v dresu extraligových Vítkovic, si díky ní může vydělat 950 tisíc dolarů. Klub o dohodě informoval na sociálních sítích. Více informací najdete v článku.

13:10 – PŘÍCHOD – Brankář Jakub Sedláček se stal staronovou posilou hokejistů Olomouce, kam se vrací po pěti měsících z Banské Bystrice. Třiatřicetiletý odchovanec Zlína s bohatými zkušenostmi z KHL vytvoří dvojici se Slovákem Branislavem Konrádem a nahradí Jana Lukáše, který má namířeno do Finska.

Jakub Sedláček je novou posilou Olomouce.
Jakub Sedláček je novou posilou Olomouce.Twitter @hcolomouc

13:00 – ODCHOD – Pardubický dres už v příští sezoně nebude oblékat Ondřej Matýs. Mladý útočník loni nastupoval především za béčko Dynama a do našlapaného kádru Východočechů se naplno prosadit nedokázal. Další extraligové zápasy přidá Matýs v Plzni.

2. KVĚTNA

19:43 – PŘÍCHOD – Útočník Ondřej Procházka míří z prvoligových Litoměřic do Karlových Varů. Odchovanec Sparty uzavřel s Energií smlouvu do konce sezony 2023/24 s opcí na další ročník. Procházka v nejvyšší soutěži dosud odehrál 16 zápasů za Spartu a Kladno.

Takto Energie oznámila posilu z Litoměřic.
Takto Energie oznámila posilu z Litoměřic.@hokejkv

14:50 – PŘÍCHODY – Vítkovice posílí kanadský obránce Stuart Percy a útočník Jan Káňa. Oba podepsali s ostravským klubem víceleté smlouvy. Percy přišel z Českých Budějovic, Káňa dosud hrál za Olomouc, kde byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším hráčem.

10:34 – PŘÍCHODY/ODCHODY – Živo je rovněž na severu Čech. Liberec posílí brankář Dávid Hrenák, obránci Vojtěch Budík, Ian McCoshen a útočník Kelly Klíma. Severočeši jména nových hráčů zveřejnili před úterním setkáním s novináři. Dres Bílých Tygrů už nebude dál oblékat například útočník Michael Frolík. Staronovým hlavním koučem se stal Filip Pešán, jenž nahradil Patrika Augustu.

8:56 – PŘÍCHOD – Hokejisty Plzně posílí finský obránce Aleksi Laakso, který s klubem podepsal roční smlouvu. Třiatřicetiletý hráč s bohatými zkušenostmi z finské nejvyšší soutěže hájil v uplynulé sezoně barvy Ässätu Pori. Západočeši o jeho příchodu informovali na klubovém webu. 

7:20 – PŘÍCHODY/ODCHODY – V kádru poraženého finalisty dochází ke změnám. Dres Hradce Králové nebude v příští sezoně oblékat Mislav Rosandič ani Richard Nedomlel, zatímco Lukáš Cingeľ míří do brněnské Komety a Jakub Lev do plzeňské Škody. Na východ Čech se naopak stěhuje brankář Patrik Bartošák a další tři akvizice, které klub představí v nejbližších dnech.

1. KVĚTNA

20:58 – PŘÍCHOD – První posilou Karlových Varů pro příští extraligovou sezonu je Jan Bernovský z Vítkovic. Útočník, který v uplynulé sezoně odehrál za Rideru v základní části 24 zápasů a zaznamenal gól a tři nahrávky, podepsal na západě Čech roční smlouvu s roční opcí.

19:26 – PŘÍCHODY – Novými posilami Komety Brno jsou brankář Štěpán Lukeš, obránci Daniel Gazda s Lukášem Kaňákem a útočníci Lukáš Cingeľ, Tomáš Marcinko a Martin Kohout. Z hostování se vrací dva odchovanci, útočníci Petr Kratochvíl s Pavlem Jenyšem.

17:24 – PŘÍCHOD – Obránce Tomáš Kundrátek se po sezoně strávené v Brně vrací do týmu úřadujícího šampiona Třince, s nímž slavil tituly v předchozích dvou letech. Účastník tří MS a dvou OH, jenž loni pomohl v Tampere ukončit desetiletý medailový půst národního týmu, odehrál za Brno v základní části 39 utkání s bilancí 5+10. Za 10 startů v play off přidal tři góly a čtyři asistence. Více informací v článku.

11:05 – ODCHODY – V příští sezoně už se po extraligových kluzištích nebude prohánět s kohoutem na hrudi dvojice Rostislav Olesz a Petr Strapáč. Hokejová budoucnost ještě donedávna stálic olomouckého klubu je zatím nejasná.

11:01 – PŘÍCHOD – Slovenský hokejový obránce Vojtech Zeleňák, který v minulé sezoně působil v prvoligovém Frýdku-Místku, je nově hráčem extraligových Vítkovic. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Košic, který měří 196 centimetrů a váží 101 kilogramů, podepsal v Ostravě roční smlouvu s opcí.

Vojtěch Zelenáč bude oblékat dres Vítkovic.
Vojtěch Zelenáč bude oblékat dres Vítkovic.@hcvitkovice

9:03 – PŘÍCHOD – Posilu do brankoviště hlásí v Plzni. Přichází slovenský gólman Samuel Hlavaj, jenž vyplní místo po Miroslavu Svobodovi. Klub brzy oznámí další nová jména pro nový ročník v extralize.

8:32 – PŘÍCHODY – V Mladé Boleslavi se těší na trio (staro)nových tváří. Po roce se vrací brankář Jan Růžička, po třech letech ve Finsku útočník Pavol Skalický a nově bude v klubu působit obránce Filip Pyrochta.

8:08 – PŘÍCHODY – Hned pět nových hráčů oznámilo vedení Českých Budějovic. Na startu přípravu se v novém klubu budou hlásit tyto posily: obránce Milan Doudera a útočníci Martin Beránek, Brant Harris, Adam Kubík a Jan Ordoš. Již dříve tým oznámil dohody s Michalem Gulašim, Pavlem Pýchou a Davidem Štichem

7:33 – PŘÍCHODY/ODCHODY Živo je na Prvního máje v Litvínově, kde končí řada hokejistů. Jmenovitě jde o Giorgia Estephana, Ralfse Freibergse, Jiřího Fronka, Daniela Koláře, Petra Straku, Šimona Stránského a Joshe Wesleyho. Severočeský tým naopak posílí duo Marek Baránek, Petr Koblasa.