Voženílek nahradil vyloučeného Marcinka a opět rozhodl o výhře Třince

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Voženílek nahradil vyloučeného Marcinka a opět rozhodl o výhře Třince

Třinecký Daniel Voženílek v souboji s Davidem Tomáškem ze Sparty.
Třinecký Daniel Voženílek v souboji s Davidem Tomáškem ze Sparty.Profimedia
Daniel Voženílek (27) se v sérii se Spartou posunul podruhé do středu elitního útoku a opět zařídil třineckým hokejistům zisk bodu. Ve druhém zápase rozhodl v prodloužení o vítězství 3:2, ve čtvrtém klání zlomil ve 48. minutě nerozhodný stav 1:1. Oceláři nakonec uspěli po výsledku 3:1 a vyrovnali stav čtvrtfinále na 2:2.

Voženílek se prosadil parádní tečí Kaňákova nahození, které mířilo mimo. "Šel jsem před bránu, zůstal jsem tam chvíli sám. Jak jsem viděl puk, dal jsem do střely hokejku, aby letěl pryč od brankáře. Nebylo to něco skvělého, ale padl z toho gól a přinesl nám vítězství. Jsem za to rád," popsal Voženílek novinářům klíčovou akci.

Ačkoliv tečoval kotouč za tělem a zdálo se, že v danou chvíli už jen intuitivně a naslepo, potvrdil, že šlo o záměr. "Chtěl jsem to tak udělat. Trénuju to, ale ne pokaždé se to podaří," přitakal.

Voženílek nahradil v elitní formaci Tomáše Marcinka, který sekl v první třetině na hranici brankoviště Stefana Warga. Rozhodčí jej vyloučili na pět minut a do konce utkání.

"Jsou to těžké momenty. Faul jsem viděl jen na kostce. Nevím, jak to bylo," krčil rameny Voženílek. Marcinko, jenž dal v sérii dva góly, vynechal už i druhý zápas, kdy byl u porodu syna. "Tomáš je kvalitní hráč. Chyběl nám, s ním jsme rozhodně silnější. Ale jsme rádi, že jsme ho v obou zápasech nahradili a vyhráli," doplnil Voženílek.

Vybrané statistiky zápasu Třinec – Sparta
Vybrané statistiky zápasu Třinec – SpartaLivesport

Přeskupit sestavu podle Voženílka nebyl problém. "Systém máme furt stejný. Ať hraje kdokoliv a s kýmkoliv, je to jedno," podotkl Voženílek. Nevadil mu ani přesun z křídla do středu útoku. "Jsem zvyklý hrát cokoliv. Je mi jedno, jestli hraju nalevo, napravo nebo centra. Kam mě trenéři dají, tam se snažím roli plnit. Na křídle je to ale jednodušší. Na centru máte víc defenzivní povinnosti, musíte být nahoře i dole," vysvětlil.

Oceláři vstřelili poprvé v sérii úvodní gól, padl po střele od modré čáry z hokejky Martina Marinčina. Sparta vyrovnala právě v dlouhé přesilové hře z dorážky Romana Horáka. "Ve hře pět na pět byl zápas poměrně vyrovnaný. Rozhodla pak malinká štěstěna a tlak do brány," řekl Voženílek v hodnocení zápasu. Třinec podržel i brankář Ondřej Kacetl, který kryl 39 střel.

Třinec –⁠ Sparta 3:1