Livesport hráč víkendu české ligy: Dvougólový debutant Urbanec potrápil mistra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč víkendu české ligy: Dvougólový debutant Urbanec potrápil mistra

Livesport hráč víkendu české ligy: Dvougólový debutant Urbanec potrápil mistra
Livesport hráč víkendu české ligy: Dvougólový debutant Urbanec potrápil mistraProfimedia
V úvodním kole FORTUNA:LIGY bylo k vidění mnoho zajímavých výkonů, přičemž řada z nich přišla od hráčů, od kterých se to vyloženě nečekalo. Nejvíce o sobě dal vědět dvougólový teplický záložník Jakub Urbanec (30), který prožil snový debut proti Plzni, a proto byl vyhlášen hráčem víkendu Livesport.cz. Pozadu nezůstali ani kapitán Zbrojovky Jakub Řezníček (34) nebo hradecký Daniel Vašulín (24).

Jakub Urbanec (FK Teplice)

Do sobotního utkání znali jméno Jakuba Urbance asi jen skuteční fotbaloví experti nebo skalní příznivci teplického fotbalu. Není se však čemu divit. Ještě před necelým rokem nastupoval Urbanec za rezervu Žižkova v pražském přeboru proti Sokolu Kolovraty nebo Přední Kopanině a o nejvyšší fotbalové soutěži v Česku si mohl jen nechat zdát. Po pár měsících je všechno jinak.

Nyní má za sebou teplický záložník víkend jako z říše snů. Dvěma góly se mu podařilo zaskočit mistrovskou Plzeň a obrat ji tak o body hned v prvním kole soutěže. K dokonalosti chybělo už jen proměnit pokutový kop v 98. minutě a dokonat hattrick. Tenhle souboj ale vyhrál brankář Staněk a zachránil Plzni alespoň bod. "Nebyl jsem ani nervózní, věřil jsem si. Penaltu nedali i větší hráči, ale mrzí mě to," řekl pro ČTK Urbanec.

Přestože se v sobotu jednalo o jeho první ligový zápas, na trávníku patřil spíš ke starším hráčům. "Když vidím zápis o utkání, tak tam jsou všude kluci ročník 2000 a výš. Už jsem popravdě moc nevěřil, že bych se do ligy dostal. Ale makal jsem a asi jsem za to byl odměněný. Teď udělám všechno pro to, abych se v lize udržel co nejdéle," doplnil nadšený útočník.

Další hvězdy víkendu

Daniel Vašulín (FC Hradec Králové)

Hradecký útočník na Slavii prostě umí. Vašulín se proti "sešívaným" prosadil už v uplynulé nadstavbě, kdy svým gólem pomohl k výhře Hradce v poměru 4:3. V neděli vytáhlý útočník svůj počin zopakoval a gólem z 54. minuty rozhodl o vítězství svého týmu 1:0. Navázal tak na šest ligových tref z posledního ročníku.

Jakub Řezníček (FC Zbrojovka Brno)

Nováček z Brna v 1. kole dokázal uválčit cennou remízu 2:2 se Slováckem a velký podíl na tom měl Jakub Řezníček, který asistoval u obou branek Zbrojovky. Brněnský útočník tak ukázal, že je i přes svůj pokročilý věk stále velmi platným hráčem.

Mojmír Chytil (SK Sigma Olomouc)

Olomouckou výhru 3:0 na hřišti Baníku odstartoval svým gólem po povedené akci právě Mojmír Chytil. Hráč, který část sezony 2021/22 strávil na hostování v Pardubicích, by se nyní měl stát jednou z ústředních postav mužstva.