Hvězdný útočník Johansen: NHL odvedla skvělou práci, vzpomínat budu na plzeňské pivo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hvězdný útočník Johansen: NHL odvedla skvělou práci, vzpomínat budu na plzeňské pivo

Hvězdný útočník Johansen: NHL odvedla skvělou práci, vzpomínat budu na plzeňské pivo
Hvězdný útočník Johansen: NHL odvedla skvělou práci, vzpomínat budu na plzeňské pivoProfimedia
Další den, další výhra. Zhruba tak vypadalo vystoupení Nashville Predators v rámci 2022 NHL Global Series v Praze. Po páteční výhře 3:1 porazil klub ze státu Tennessee hokejisty San Jose Sharks i v sobotu, tentokrát 3:2. Asistencí se pod další získané body do tabulky podepsal také hvězdný útočník Ryan Johansen (30). "Byly to dva výborné zápasy, odvedli jsme tu kus práce," řekl po utkání.

Nedá se říct, že by Nashville na ledě svého soupeře vyloženě přehrál, lepší ale rozhodně byl. A ukázal potenciál, který má i sada jeho nejlepších útočníků, mezi které patří také kanadský centr Johansen, čtvrtý muž draftu 2010 a borec, který v lize posbíral už 527 bodů (177+350).

Ryane, jste výrazně podepsaný pod prvním gólem Nashvillu, který vstřelil Nino Niederreiter. Jak vypadal z vašeho pohledu?

"Soustředil jsem se na hru a hnal se na branku, jenže najednou přede mnou byl velký obránce Jaycob Megna. Chvíli jsem přemýšlel, co bych tak mohl udělat, ale možností moc nebylo. Všechno se seběhlo během vteřiny, udělal jsem kličku, vystřelil a Nino puk doklepl do branky." 

Zdá se, že Niederreiter, který přišel v létě jako volný hráč z Caroliny, se od začátku vyplácí. Adaptoval se skvěle.

"Je to fantastické, jsem za něj ohromně šťastný. Známe se asi 14 let, je to super kluk a já jsem na něj po tomto startu opravdu pyšný. Mám radost, že se u nás rozjel takhle dobře. Rozhodně bude velkou součástí týmu, to bylo hned vidět."

Nových tváří v týmu má ale Nashville podstatně víc. Niederreiter dával góly, Ryan McDonagh blokoval střely, Kevin Lankinen v sobotu vychytal výhru... Pomůže mužstvu obdobný trip do Evropy?

"Myslím si, že ano. Je na nich na všech vidět, že přes léto zamakali a do týmu přišli skutečně připravení. My ostatní jsem se jim snažili všechno co nejvíc v kabině usnadnit a dát jim najevo, že jim věříme. Výsledkem jsou dvě výhry a čtyři body. Klíčové pro nás je, že jsme vyhrávali souboje, hráli chytře a dali do toho úplně všechno . Díky tomu to pak na ledě klape, to je jednoduché."

Statistiky utkání Nashville - San Jose

Teď hráče Nashvillu čeká zhruba jedenáctihodinová cesta zpátky, o kolik bude příjemnější, když víte, že máte čtyři body v kapse?

"Užijeme si to o hodně víc, to je jasné, odvedli jsme tu kus práce. Ale ještě je před námi 80 zápasů. Nicméně můžeme mít ze sebe po tomto tripu dobrý pocit, mnoha kvalitním soupeřům můžeme zatopit."

Až za pár let budete chtít na výjezd do Evropy zavzpomínat, co se vám vybaví?

"Mimo led určitě vynikající plzeňské pivo. Na ledě rozhodně to, jak Bern přivítal Josiho a Niederreitera. A to stejné bylo sledovat pražské přijetí Tomáše Hertla. I když nehrál v našem týmu bylo to krásné. Celý event byl vynikající, NHL odvedla skvělou práci a my jsme se každý den bavili."