Inter vyhrál v Sassuolu, Džeko dal góly č. 99 a 100. Juventus se sklonil před AC

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter vyhrál v Sassuolu, Džeko dal góly č. 99 a 100. Juventus se sklonil před AC

Aktualizováno
Edin Džeko dotáhl Inter k vítězství na hřišti Sassuola.
Edin Džeko dotáhl Inter k vítězství na hřišti Sassuola.AFP
Inter Milán sice v úterý v Lize mistrů porazil Barcelonu, ale v domácí soutěži se mu příliš nedaří, což platí zejména pro venkovní zápasy. Tentokrát ale úřadující italští vicemistři zabrali a ze hřiště Sassuola vezou tři body za tirumf 2:1. Oba góly vítězů vstřelil bosenský útočník Edin Džeko (36). Ve šlágru 9. kola Serie A porazil AC Milán Juventus 2:0.

Inter měl před sobotním duelem nelichotivou venkovní bilanci, ze čtyř zápasů ovládl jediný, zbylé prohrál. V Sassuolu otevřel skóre na konci první půle, po rohu hlavičkoval Denzel Dumfries a jeho pokus dorazil do sítě Džeko. Domácí vyrovnali v 60. minutě, kdy se trefil Davide Frattesi, Inter si ale v 75. minutě vzal vedení zpátky. Džeko se uvolnil a hlavou vstřelil svůj stý gól v Serii A, kterým zároveň zařídil výhru hostů.

Statistiky utkání Sassuolo – Inter Milán

AC Milán využil domácího prostředí a porazil Juventus 2:0, vítězství vystřelil v závěru prvního poločasu Fikayo Tomori. Anglický obránce se v lize trefil po více než roce, naposledy to bylo rovněž proti Bianconeri. Úřadující mistr italské ligy se tak udržel ve vyrovnaném boji o první místo, zatímco jeho soupeř zůstal po nekompletním kole se 13 body až na osmé příčce.

Statistiky utkání AC Milán – Juventus

Duel Boloni se Sampdorií, dvou týmů z chvostu tabulky, skončil remízou 1:1. Hosté se tak ani po devíti kolech Serie nedočkali prvního vítězství v sezoně. Boloňu poslal v první půli do vedení Nicolás Domínguez, bod Sampdorii zajistil v 72. minutě Filip Djuričič. Tým z Janova se stále neoprostil od nevýrazných výkonů a zůstal na posledním místě.

Statistiky utkání Boloňa – Sampdoria

Tabulka Serie A k 8. 10. 2022
Tabulka Serie A k 8. 10. 2022Flashscore