Itálie odsoudila Anglii k sestupu, Maďaři vyhráli v Německu a vedou skupinu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Itálie odsoudila Anglii k sestupu, Maďaři vyhráli v Německu a vedou skupinu
O výhře Itálie nad Anglií rozhodl jediným gólem zápasu Giacomo Raspadori (č. 10).
O výhře Itálie nad Anglií rozhodl jediným gólem zápasu Giacomo Raspadori (č. 10).AFP
Maďarsko v 5. kole Ligy národů senzačně zvítězilo v Německu 1:0 a před posledním hracím dnem je blízko postupu do Final Four. Druzí Italové ztrácejí na lídra skupiny A3 dva body, o prvním místu rozhodne pondělní vzájemný zápas v Budapešti. Itálie v pátek doma udolala 1:0 Anglii a rozhodla tak o jejím sestupu z elitní skupiny.

V Miláně se v repríze finále loňského Eura čekalo na první branku až do 68. minuty, v níž se prosadil Giacomo Raspadori. Jeho čtvrtá trefa v národním dresu nakonec byla v utkání tou jedinou.

Útočník Neapole tak udržel tým z Apeninského poloostrova ve hře o finále. Výběr Albionu má skóre 1:7 a stále neskóroval jinak než pokutového kopu. Stejně tristní bilanci má v tomto ročníku Ligy národů už jen San Marino.

Statistiky utkání Itálie – Anglie

Maďaři navázali na neméně překvapivý trumf 4:0 v Anglii a připravili Němcům první porážku v tomto ročníku Ligy národů. O jejich triumfu rozhodl v 17. minutě po rohovém kopu efektní patičkou Adam Szalai. Německo nevyzrálo na Maďarsko potřetí za sebou.

Hosté tak v nabité skupině nepřestávají překvapovat a před posledním duelem se nadále drží na první příčce o dva body před Itálií. Právě s ní si to v pondělí rozdají o triumf ve skupině A3 a tím o postup do finálových bojů.

Statistiky utkání Německo – Maďarsko

Tabulky Ligy A

Výsledky dalších zápasů Ligy národů