Jablonec na osmý pokus konečně vyhrál, uspěl i Baník. V Ďolíčku vládl Liberec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jablonec na osmý pokus konečně vyhrál, uspěl i Baník. V Ďolíčku vládl Liberec

Jablonečtí poprvé vyhráli a to hned 3:0 nad rozjetým Hradcem Králové.
Jablonečtí poprvé vyhráli a to hned 3:0 nad rozjetým Hradcem Králové.Profimedia
Až v 8. kole FORTUNA:LIGY se Jablonec dočkal prvního vítězství, když na Střelnici díky třem gólům ve druhém poločase porazil rozjetý Hradec Králové. Tři body vydoloval i Baník, který si smlsnul na nemohoucích Pardubicích. Bohemians potvrdili, že se jim v domácím prostředí nedaří, Liberec o vítězství v Ďolíčku rozhodl brankami z úvodů obou poločasů. Utkání mezi Mladou Boleslaví a Slováckem vítěze nenašlo.

Do Jablonce přijel ve skvělé formě hrající Hradec, který měl z posledních čtyř zápasů tři vítězství a remízu. V první části gól nepadl, ve druhé se prosadil host ze Sparty Václav Sejk a jeho trefa se ukázala jako vítězná. První výhru v sezoně pečetili Jakub Martinec a nádherným lobem Jan Chramosta.

Statistiky utkání Jablonec – Hradec Králové

Baník doma zdolal trápící se a beznadějně poslední Pardubice 3:0. O druhé letošní výhře Ostravy rozhodl ve 32. minutě z penalty Daniel Tetour a potěšil fanoušky, kteří během víkendu oslavují stoleté výročí založení klubu. Další góly přidali Muhamed Tijani a Nemanja Kuzmanovič, hosté prohráli popáté za sebou.

Statistiky utkání Baník Ostrava – Pardubice

Kdo v Ďolíčku nestihl začátky poločasů, neviděl góly. První dal totiž liberecký Matěj Valenta už v 95. vteřině, jeho spoluhráč Lukáš Červ se střelou zdálky prosadil ve druhé minutě druhé půle. Kartami utkání nezamíchaly ani dvě červené karty na obou stranách. V závěru byl vyloučen domácí Ondřej Petrák, jehož záhy následoval Valenta.

Statistiky utkání Bohemians – Liberec

Mladá Boleslav nedokázala ani na čtvrtý pokus zvítězit doma, se Slováckem zachraňovala remízu 1:1 v 93. minutě. Skóre otevřel v nastavení prvního poločasu hostující Merchas Doski. Íránský krajní záložník se prosadil ve druhém ligovém utkání v řadě, minule dal gól Slavii. V samotném závěru ale rozhodl po rohu o dělbě bodů Ladislav Krobot.

Statistiky utkání Mladá Boleslav – Slovácko