Slovácko - Slavia 1:1. Domácí skórovali v 15. sekundě, Provod srovnal z penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slovácko - Slavia 1:1. Domácí skórovali v 15. sekundě, Provod srovnal z penalty

Aktualizováno
Stanislav Tecl dostal v utkání míč do sítě, pro ofsajd ale jeho gól nebyl uznán.
Stanislav Tecl dostal v utkání míč do sítě, pro ofsajd ale jeho gól nebyl uznán.Profimedia
FORTUNA:LIGA viděla v neděli v podvečer souboj dvou týmů, které se letos probojovaly do pohárové Evropy. V 7. kole se Slovácko se Slavií rozešlo smírně 1:1, ačkoliv gól vstřelilo už po 15 sekundách hry. Pražané šest kol po sobě neprohráli a vedou tabulku o skóre před Plzní.

Že to opravdu nebude lehké utkání poznali Pražané hned v první minutě, neboť Slovácko zažilo naprosto snový úvod. Po rozehrávce přišel dlouhý balon dopředu, kde ho Milan Petržela sklepl na Doskiho a ten poslal tým z Uherského Hradiště do vedení.

Opařená Slavia se postupně zvedla a ve 20. minutě mohl vyrovnat Peter Olayinka, jeho hlavičku ale na brankové čáře vykopl kapitán Michal Kadlec. V dalších minutách bylo k vidění zejména plno tvrdých soubojů a pevná organizovaná defenziva svěřenců Martina Svědíka. V závěru úvodní půle pak sice dostal balon do brány Tecl, gól ale kvůli ofsajdu Miroslav Zelinka po konzultaci s videorozhodčím neuznal.

Statistiky utkání Slovácko - Slavia

A Slovácko mohlo začít skvěle i druhý poločas, sám před Alešem Mandousem se zjevil Michal Trávník, slávistický gólman ale vytáhl výborný zákrok. O chvíli později na centrovaný balon na druhé straně jen těsně nedosáhl Tecl. V 55. minutě přetlačil Ondřej Mihálik v souboji Eduarda Santose, jenže samostatný únik zakončil střelou vedle.

Utkání mělo po změně stran slušné tempo, střídající Ondřej Lingr hlavičkoval po rohu těsně nad břevno. Aktivního Lingra poté fauloval na hranici vápna Kadlec a sešívaní dostali možnost penalty. K exekuci se postavil Provod a v 74. minutě vyrovnal. Pražané se v závěru ještě mocně snažili o vítěznou branku, ale žádná z příležitostí se už neujala.

Livesport hráč utkání: Ondřej Lingr (Slavia Praha)

Tabulka FORTUNA:LIGY