Jako finále. Musíme postoupit mezi nejlepší šestnáctku, burcuje trenér Interu Inzaghi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jako finále. Musíme postoupit mezi nejlepší šestnáctku, burcuje trenér Interu Inzaghi
Simone Izaghi míří s Interem mezi nejlepších 16 týmů Evropy.
Simone Izaghi míří s Interem mezi nejlepších 16 týmů Evropy.Profimedia
Fotbalisté Interu Milán považují středeční zápas pátého kola Ligy mistrů doma proti Plzni za nejdůležitější ve skupině a za malé finále. Italský tým chce využít velkou šanci na to, aby si už v předposledním kole zajistil postup do vyřazovací fáze. Druhý celek minulé sezony Serie A outsidera nepodceňuje, hodlá vyrukovat s velmi ofenzivní taktikou a odehrát perfektní utkání.

"Víme, že jsme předchozí čtyři zápasy skupiny odehráli v tom nejlepším stylu, ale zítřek bude jako finále. Čeká nás velmi důležitý zápas a je to velká šance," řekl na tiskové konferenci trenér Interu Simone Inzaghi.

Milánští mají po čtyřech z šesti zápasů skupiny na druhém místě tabulky o tři body více než třetí Barcelona a v případě středečního vítězství nad Plzní si už zajistí na úkor katalánského favorita postup.

"Jsme ve stejné situaci jako v minulém roce, ovšem v mnohem těžší skupině. Jsme krůček od dosažení našeho prvního cíle v sezoně, a to před posledním zápasem skupiny. Víme, že v posledním utkání v Mnichově (proti Bayernu) to pak bude velmi těžké," poznamenal Inzaghi.

"Zítra to bude nejdůležitější zápas ve skupině. Musíme znovu odevzdat to nejlepší, co umíme, odehrát perfektní zápas, zvítězit a postoupit mezi nejlepší šestnáctku," prohlásil záložník Henrik Mchitarjan.

Preview utkání Inter – Plzeň

V úvodním vzájemném duelu v září Inter bez větších problémů zvítězil v Plzni 2:0. Mchitarjan ale českého šampiona nepodceňuje. "Jakou chybu zítra neudělat? Vždy je tu nějaké riziko. Musíme prostě hrát svůj fotbal, dát góly a zvítězit. Rozhodně nemůžeme spoléhat na to, že nás čeká nějaký lehký zápas. Musíme do toho vstoupit ofenzivně," poznamenal třiatřicetiletý arménský záložník.

Tabulka Ligy mistrů: základní skupina C
Tabulka Ligy mistrů: základní skupina CFlashscore

Interu by už měl být k dispozici uzdravený útočník Romelu Lukaku. "Dnes ho ještě čeká trénink, ale pokud potvrdí včerejší trénink a předchozí tři, tak bude v nominaci. Jasně se zotavuje. Pracuje s velkým nadšením a touhou. Je to pro nás velmi důležitý hráč. Chyběl dva měsíce a byla to velká ztráta. Ale tým pracoval dobře," uvedl Inzaghi.