Mít nula bodů? To si nesmíme pouštět do hlavy, burcuje plzeňský Jemelka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mít nula bodů? To si nesmíme pouštět do hlavy, burcuje plzeňský Jemelka

Václav Jemelka (vpravo) v souboji s Denzelem Dumfriesem z Interu.
Václav Jemelka (vpravo) v souboji s Denzelem Dumfriesem z Interu.Profimedia
Plzeňský fotbalista Václav Jemelka (27) vyzdvihl po domácí porážce 0:2 s Interem Milán kvalitu a zkušenost italského favorita. Západočeši si podle něj nemohou připouštět, že v nabité skupině C Ligy mistrů, kterou minulou středu odstartovali debaklem 1:5 v Barceloně, zůstanou na nule. Reprezentační obránce se chce o první body pokusit v příštím utkání elitní soutěže 4. října na stadionu dalšího giganta Bayernu Mnichov.

"Papírově byl možná Inter nejslabší soupeř, ale dneska tady předvedl, že na hřišti nejslabší není. Prvních 20 minut nás vůbec nenechal nadechnout, hrál dobře, potom dal gól. Velmi silný protivník. Nemůžeme si pouštět do hlavy, že budeme mít nula bodů. Musíme jít dál, oklepat se z toho a zkusit urvat body jinde," řekl Jemelka po zápase.

Vítězství milánského mužstva režíroval útočník Edin Džeko, který ve 20. minutě otevřel skóre a v 70. minutě připravil druhou branku pro Denzela Dumfriese. Bosenský reprezentant vstřelil Plzni desátý gól v devátém soutěžním utkání, předtím se proti Viktorii trefil i v dresech Teplic, Manchesteru City a AS Řím. "Je to skvělý útočník, očekávají se od něj góly a on je dává. Plzeň je pro něho asi oblíbený soupeř. Bohužel, je strašně těžké ho bránit," prohlásil Jemelka.

Statistiky utkání Viktoria Plzeň - Inter Milán

Domácí Pavel Bucha byl vyloučen v 61. minutě za faul na Nicola Barellu. Švýcarský sudí Sandro Schärer nejprve plzeňskému záložníkovi udělil žlutou kartu, ale po konzultaci s videorozhodčím a kontrole na monitoru ji změnil na červenou. "Bohužel VAR rozhodl takhle," pokrčil Jemelka rameny.

Inter? Zkušený a velký tým

Pro Viktorii se pak duel stal neřešitelným. "Inter byl dominantní, i když jsme byli v jedenácti. Potom v deseti je to už strašně těžké. Nevzdali jsme to a snažili se jim to znepříjemňovat. Oni kvalitně drží balon, ani nemusejí jít dopředu, jen nás nechají běhat. Bylo vidět, že to je zkušený a velký tým. Hráli, co potřebovali," doplnil obránce.

Tabulky Ligy mistrů

Po reprezentační pauze se úřadující čeští šampioni představí v Mnichově, kde v roce 2013 ve skupině Ligy mistrů s Bayernem utrpěli debakl 0:5. "Nemůžeme tam jet s tím, že nám bude na kontě svítit nula. Budeme se snažit na ně připravit a zkusíme je zaskočit. Bude to obrovsky těžké, ale nic jiného nám nezbývá než bojovat," uvedl Jemelka.

"Na zápas se strašně těším. Očekávám velký kotel, doufám, že tam dorazí hodně Plzeňáků, protože je to blízko. Bude to skvělý duel a já doufám, že se popereme o body," dodal olomoucký odchovanec.

Další utkání Ligy mistrů