James 39 body řídil výhru Lakers nad San Antoniem, Phoenix uhájil vedení v konferenci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
James 39 body řídil výhru Lakers nad San Antoniem, Phoenix uhájil vedení v konferenci
James 39 body řídil výhru Lakers nad San Antoniem, Phoenix uhájil vedení v konferenci
James 39 body řídil výhru Lakers nad San Antoniem, Phoenix uhájil vedení v konferenciProfimedia
LeBron James (37) si vylepšil sezonní maximum v NBA na 39 bodů a byl strůjcem vítězství Los Angeles Lakers nad domácím San Antoniem 143:138. K tomu přidal i 11 doskoků a sedmi trojkami si vyrovnal osobní rekord. Phoenix vybojoval těsnou výhru 113:112 nad Utahem a nadále vládne tabulce Západní konference s náskokem jedné výhry na druhý Denver.

San Antonio - Los Angeles Lakers 138:143

James vynechal kvůli zranění pět utkání a s týmem vyrazil až na dvojutkání se San Antoniem. V tom prvním v pátek dal 21 bodů, v sobotu byl při další výhře jeho návrat ještě důležitější, jelikož chyběla druhá hlavní hvězda týmu Anthony Davis.

James dotáhl tým k sedmé výhře v sezoně a páté z posledních šesti zápasů, nechyběla mu ale podpora spoluhráčů. Dennis Schröder dal 21 bodů a Lonnie Walker 19. San Antoniu k odvrácení osmé porážky za sebou nepomohlo ani 26 bodů Keldona Johnsona či 23 bodů a 13 asistencí Tre Jonese.

"Na začátku sezony jsme byli nový tým a neznali jsme se, proto to skřípalo. Teď se ale už sehráváme a půjdeme nahoru," řekl James. "Bylo tam pořád hodně chyb, ale když se daří v útoku, tak je to dobré. A LeBron nás k výhře dovedl," dodal Walker.

Přehled zápasu San Antonio - Los Angeles Lakers

Phoenix - Utah 113:112

Ve Phoenixu si domácí Suns sice udržovali po většinu zápasu mírný náskok, ale nedokázali zápas rozhodnout. V dramatické koncovce v posledních dvou minutách neskórovali, přesto dobrou obranou uhájili těsné vítězství, protože soupeři dovolili jen dva trestné hody.

Pilířem defenzivy byl v koncovce Deandre Ayton a zápas zakončil s bilancí 29 bodů a 21 doskoků. Devin Booker přispěl 27 body, 11 doskoky a 7 asistencemi. Nejlepším střelcem týmově hrajícího Utahu byl s 22 body Jordan Clarkson.

"Nevím, co Deandre Ayton jedl na Díkuvzdání, ale asi bychom to teď měli jíst všichni," žertoval o výkonu spoluhráče Booker. "Ayton tvrdě dře. Chodí s naším kondičním koučem do posilovny v šílených časech, ale vyplácí se mu to, protože pak je připravený na tyto momenty. Je hezké ho vidět odehrát monstrózní utkání," řekl kouč Phoenixu Monty Williams.

Přehled zápasu Phoenix - Utah 

Houston - Oklahoma City 118:105 

Mladý tým Houstonu je sice stále poslední v Západní konferenci, ale výhrou 118:105 nad Oklahomou City poprvé od března zaznamenal druhý úspěch za sebou. Jalen Green k tomu přispěl 28 body a 9 asistencemi, Alperen Sengün zaznamenal 21 bodů, 18 doskoků a 7 přihrávek.

Přehled zápasu Houston - Oklahoma City

Toronto - Dallas 105:100 

Už potřetí za sebou prohrál Dallas, který podlehl Torontu 100:105. Hrdinou utkání byl O.G. Anunoby, který dal 12 ze svých 26 bodů v poslední čtvrtině a dotáhl domácí Raptors k vítězství. Torontu se navíc povedlo udržet nejlepšího střelce soutěže Luku Dončiče jen na 24 bodech, to je o devět méně, než je Dončičův průměr na utkání.

"Nepropadáme panice. Musíme pokračovat v naší cestě. Výhry zase přijdou. Luka dělal, co mohl. Soupeř ho ale zdvojoval, tak se do nich netlačil a pouštěl do hry spoluhráče," řekl trenér Dallasu Jason Kidd.

Přehled zápasu Toronto - Dallas