Vstup do ME nevyšel. Český tým i se Satoranským bojoval, ale Polsku podlehl 84:99

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vstup do ME nevyšel. Český tým i se Satoranským bojoval, ale Polsku podlehl 84:99

Aktualizováno
V utkání s Polskem se nakonec v akci objevil i Tomáš Satoranský.
V utkání s Polskem se nakonec v akci objevil i Tomáš Satoranský.Profimedia
Napínavý byl úvodní duel českých basketbalistů na EuroBasketu v Praze. Bohužel pro svěřence Ronena Ginzburga (58) neměl šťastný konec. Tým i s Tomášem Satoranským (30), který nebodoval, ale zapsal šest asistencí, sice v poločase držel nadějný stav 46:46, ale nakonec prohrál 84:99.

Nejlepším střelcem českého týmu byl před 10.992 diváky se 17 body Jan Veselý. Na vítězství Polska se 26 body a devíti asistencemi podílel Mateusz Ponitka. S 23 body se přidal A.J. Slaughter.

Satoranský se zranil na turnaji v Hamburku a po středečním individuálním testu stihl ve čtvrtek s týmem poslední večerní předzápasový trénink. Přesto se lídr týmu zařadil proti Polsku hned do zahajovací sestavy.

Statistiky utkání Polsko - Česko

V úvodu na koše kapitána Mateusze Ponitky a Aleksandera Balcerowského odpověděl dvakrát srovnáním skóre Martin Kříž a po pětibodové sérii Poláků snížil trojkou kapitán Vojtěch Hruban, ale soupeř unikl vzápětí do trháku 20:7 především díky Ponitkovi, který měl za šest minut a 15 sekund na kontě 12 bodů a dvě asistence. Sérii Poláků 11:0 přerušil trojkou Vít Krejčí, přesto měli Češi vzápětí ještě opakovaně dosud nejvyšší ztrátu v utkání 13 bodů.

Naposledy to bylo na startu druhé čtvrtiny, kdy Češi začali stahovat díky smeči Ondřeje Balvína a trojce Ondřeje Sehnala. Desetibodovou šňůrou, kterou završil trojkou Jaromír Bohačík, snížili až na 35:36. V 18. minutě po průniku Tomáše Kyzlinka Češi vůbec poprvé vedli 41:40. Z dálky odpověděl Slaughter, po krásné souhře Satoranského s Kyzlinkem a skórujícím Patrikem Audou a třem proměněným trestným hodům Hrubana to bylo zase 46:43, ale na hlavní přestávku se šlo za nerozhodného stavu.

Program EuroBasketu

Do druhé poločasu opět vstoupili lépe Poláci a díky pěti bodům Slaughtera a koši Balcerowského unikli na rozdíl sedmi bodů. Na reakci domácího výběru dokázal soupeř vždy odpovědět a naopak Michal Sokolowski zvýšil už na 64:55. Odpověděl Krejčí trojkou a asistencí Audovi. Jenže po koši s proměněným trestným hodem Jakuba Schenka a potrestání ztráty Ondřeje Sehnala Aaronem Celem to bylo opět o devět bodů.

Sehnal zareagoval trojkou a v úvodu poslední čtvrtiny měl přesnou mušku Hruban, ale Poláci šli opět do náskoku až o osm bodů. Češi díky Peterkově trojce, jedné proměněné šestce Bohačíka a koši Kyzlinka snížili na 76:78, ale soupeř se držel v náskoku hlavně díky střelcům Ponitkovi a Slaughetovi a závěr opanoval.

Základní skupiny EuroBasketu