Je to trend současné doby, říká Šmicer o esportu. Nejraději si zahraje hokej

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je to trend současné doby, říká Šmicer o esportu. Nejraději si zahraje hokej

Je to trend současné doby, říká Šmicer o esportu. Nejraději si zahraje hokej
Je to trend současné doby, říká Šmicer o esportu. Nejraději si zahraje hokejEntropiq
Fotbalista Vladimír Šmicer (49) se dlouhodobě netají tím, že má velmi blízko ke světu počítačových her. Je ambasadorem českého esportového týmu Entropiq, za který si zahrál exhibiční utkání na turnaji známých osobností McDonald's Big Match. Zvítězil. Mnohem důležitější ale byla částka 50 tisíc korun, jíž akce vynesla charitativnímu projektu znesnáze21.

Bývalý hráč Slavie, Lens či Liverpoolu se na turnaji dobře bavil a během něj se rozpovídal o tom, jaký má názor na dění okolo esportu. "Je to přirozený vývoj. Esport nebo gaming je prostě trend současné doby. Můžete se v něm porovnávat a soutěžit s kýmkoliv na světě, to je něco neuvěřitelného. Když chcete hrát normální zápas, musíte tam doletět, odehrát to. Tady člověk může hrát odkudkoli a může říct, že je nejlepší hráč ve Fifě. Já si myslím, že je to prostě o životě nové generace, která vyrůstá na internetu," řekl Šmicer.

Vladimír Šmicer v barvách Entropiqu
Vladimír Šmicer v barvách EntropiquEntropiq

Dnešním trendem je také to, že esport se zařadil jako nové odvětví mezi klasické a tradiční sporty. Gamingové kluby jsou profesionální a hráči se připravují na každodenní bázi. Navíc odměny na vybraných turnajích se dají srovnávat s dotacemi největších sportovních akcí světa. "Já se vůbec nedivím, že dochází k velkým turnajům, kde se poměřují ti nejlepší. Existují dnes profi esportové týmy, hrají se světové šampionáty, vše je velmi zajimavé byznysově," myslí si fotbalová legenda.

Na dotaz, zda v počítačových hrách občas vyzve nějakého fotbalového kolegu, odpověděl: "Ne, to ne. Já hraju spíš hokej, fotbal mě moc nebaví. Hokej je pro mě akčnější. Možná i kvůli tomu, že fotbal jsem hrál celý život a chci hrát něco jiného. Ale s nikým z bývalých fotbalových kolegů vážně nehraju. Nenašel jsem tam moc velkého nadšence. Je to spíše doména mého syna," dodává Šmicer.