Jednoznačná výhra Vondroušové. Masárové povolila jen dva gamy a zahraje si čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jednoznačná výhra Vondroušové. Masárové povolila jen dva gamy a zahraje si čtvrtfinále

Vondroušová si připsala jasnou výhru a zahraje si o semifinále.
Vondroušová si připsala jasnou výhru a zahraje si o semifinále.Profimedia
Markéta Vondroušová (23) pokračuje při svém debutu v Linci v suverénních výkonech. Česká tenistka si po Viktoriji Tomovové poradila s další kvalifikantkou, mnohem nebezpečnější Rebeku Masárovou (23) za hodinu deklasovala 6:1, 6:1 a podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. O první semifinále na akcích WTA po roce se utká s kvalifikantkou Dalmou Gálfiovou, nebo divokou kartou Evou Lysovou.

Markéta Vondroušová odstartovala návrat na kurty po šestiměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí loni v říjnu, ale na nejvyšším okruhu se představila až na začátku letošní sezony. Česká tenistka absolvuje při svém debutu v Linci svůj třetí turnaj v tomto roce, zatím dominuje a i z rakouské halové akce bude odjíždět minimálně se dvěma skalpy.

Rodačka ze Sokolova si po cestě do čtvrtfinále poradila se dvěma kvalifikantkami. V úterý přehrála 6:3, 6:3 Viktoriji Tomovovou a dnes deklasovala 6:1, 6:1 mnohem nebezpečnější Rebeku Masárovou, která si v lednu zahrála finále v novozélandském Aucklandu a v úterý zdolala nasazenou dvojku a bývalou finalistku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Právě vyčerpávající bitva mohla mít na dnešní výkon švýcarské rodačky reprezentující Španělsko značný vliv, jelikož byla od začátku bez šance a hůře se pohybovala. Bývalá světová čtrnáctka Vondroušová prohrála úvodní game zápasu, nicméně získala 12 z následujících 13 her, na podání ztratila dohromady jen sedm fiftýnů a nečelila brejkbolu.

Přehled zápasu Vondroušová – Masárová 6:1,6:1

Favoritkou bude poslední česká naděje v tomto dějišti i v pátek. O své první semifinále na nejvyšším okruhu po roce (Dubaj) se totiž utká s další kvalifikantkou Dalmou Gálfiovou, nebo divokou kartou Evou Lysovou.

Parksová halovou neporazitelnost neprotáhla

Alycia Parksová si v neděli v Lyonu zahrála své premiérové finále na nejvyšším okruhu, porazila v něm domácí hvězdu Caroline Garciaovou a protáhla svou vítěznou sérii na halových turnajích na 15 utkání. V Linci však 22letá Američanka vypadla hned v prvním kole po porážce 2:6, 5:7 s nasazenou čtyřkou Anhelinou Kalininovou.

Ukrajinku v dalším zápase čeká souboj s bývalou finalistkou a kvalifikantkou Annou-Lenou Friedsamovou. S německou tenistkou má vyrovnanou bilanci 1-1 a může jí oplatit prosincovou porážku z haly v Angers.

Stejně jako včera půjde večer do akce Maria Sakkariová. Nasazená jednička zabojuje proti lucky loserovi Varvaře Gračovové už o čtvrtfinále.