Kadlec se těší do Kolína nad Rýnem a sní o postupu: Máme hratelnou skupinu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kadlec se těší do Kolína nad Rýnem a sní o postupu: Máme hratelnou skupinu

Michal Kadlec v kvalifikaci Evropské ligy na hřišti Fenerbahce.
Michal Kadlec v kvalifikaci Evropské ligy na hřišti Fenerbahce.Profimedia
Nároční, atraktivní, ale i hratelní. Tak Martin Svědík (48) a Michal Kadlec (37) charakterizují soupeře, které jim určil páteční los Evropské konferenční ligy v Istanbulu. Slovácku se ve skupině postaví do cesty Partizan Bělehrad, Nice a Kolín nad Rýnem a Kadlec v koutku duše doufá, že tým z Uherského Hradiště přes ně může proklouznout do vyřazovacích bojů.

Zatímco kouč Svědík by si místo srbského velkoklubu přál raději londýnský West Ham United, kapitán Slovácka Kadlec je spokojen, neboť se mu splnil sen a zahraje si proti Kolínu.

"Tohoto soupeře jsem si přál, neboť jsem v Kolíně nad Rýnem bydlel pět let během svého angažmá v nedalekém Leverkusenu," řekl stoper Slovácka v nahrávce pro média. "Dobře znám jejich stadion. Naše vzájemné zápasy patřily vždycky k napínavým a dramatickým duelům a jsem rád, že si tam ještě jednou zahraju."

Bývalý reprezentant nepochybuje ani o kvalitách dalších soupeřů. "Partizan bude těžký zejména u nich před bouřlivým publikem. Nice jako přední celek francouzské ligy je na tom podobně. Říkal jsem teď klukům v kabině po losu, že je to kousek od Monte Carla, takže bychom si mohli vzít hotel tam," prohodil s úsměvem.

Základní skupiny Evropské konferenční ligy

Na duely s Kolínem se nejvíc těší i trenér Svědík. "Německá atmosféra a vůbec německý fotbal je velice zajímavý," řekl s tím, že Slovácko a jeho fanoušky čekají atraktivní zápasy se všemi třemi soupeři.

"My jsme nováčky na evropské scéně a nemůžeme si vybírat. Všechny skupiny jsou velice obtížné a já jako trenér musím tým připravit na všechny zápasy bez rozdílu," dodal kouč.

Kadlec je i přes velkou sílu soupeřů optimistou: "Je to skvělá skupina, ale hratelná. Budeme se snažit posbírat nějaké body a třeba se nám podaří hrát v pohárech i na jaře."