Katar – Senegal 1:3. První branka na MS domácím na body nestačila, šance na postup je pryč

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Katar – Senegal 1:3. První branka na MS domácím na body nestačila, šance na postup je pryč
Aktualizováno
Sengalci napravili úvodní zaváhání a připsali si důležité tři body.
Sengalci napravili úvodní zaváhání a připsali si důležité tři body.Opta by Stats Perform / AFP
Fotbalisté Senegalu si na světovém šampionátu připsali první body za výhru 3:1 nad domácím Katarem. Napravili tak úvodní zaváhání s Nizozemskem, kterému podlehli 0:2. Základ k důležité výhře položili Senegalci už v prvním poločase, když se ve 41. minutě prosadil Boulaye Dia (26). Na začátku druhého poločasu Afričané přidali další branku, Katařanům se však v 78. minutě prvním gólem na MS podařilo zápas zdramatizovat. Senegal si ale závěr zápasu pohlídal a přesvědčivou výhru zpečetil třetím gólem Bamba Dieng (22).

První vážnější útočná akce hostů přišla na řadu až ve 30. minutě, kde Ismaïla Sarr náběhem do nekoncentrované obrany prověřil gólmana Meshaala Barshama, ten však zasáhl. Pořádající země měla největší šanci o čtyři minuty později, rozhodčí Antonio Lahoz ale nevyhodnotil pád Akrama Afifa ve vápně jako penaltový a Katařany situace vykolejila. Výsledkem bylo inkasování branky ve 41. minutě, ke kterému smolně největším dílem přispěl Khoukhi, jím ztracený míč si okamžitě převzal Dia a s přehledem skóroval.

Sestřih zápasu Katar – Senegal (1:3)
Livesport

Země z oblasti Sahelu si střeleckou náladu přenesla i do druhé půle, hned první nedůslednost obrany The Maroon potrestal Famara Diédhiou, který nekompromisním hlavičkou k levé tyči přidal druhou branky Senegalu. Katařané ani přesto nesložili zbraně, prostor od senegalské obrany využil v 61. minutě Abdelkarim Hassan, jenž dalekonosnou střelou málem překvapil gólmana Édouarda Mendyho. Ten se v dalších šesti minutách stal ústřední postavou hostujícího celku, předvedl totiž sérii špičkových zákroků, ten nejlepší si připsal proti nebezpečné hlavičce Ismaeela Mohammeda.

Převaha Senagalců byla zřejmá.
Převaha Senagalců byla zřejmá.Opta by Stats Perform

Katar se prvního gólového zápisu přece jen dočkal, v 78. minutě po přesném centru Mohammeda rozvášnil fanoušky domácích Mohammed Muntari, který skvěle chytajícímu Mendymu nedopřál čisté konto. Zchlazení nadšených ovací přišlo záhy, Bamba Dieng chladnokrevně zužitkoval zpětnou přihrávku od spoluhráče, čímž zahnal myšlenky domácích na zdramatizování konce zápasu.

Livesport hráč utkání: Édouard Mendy (Senegal)

Přehled utkání Katar – Senegal 1:3