Každý bod se počítá. Čeká nás důležitý zápas, zní před duelem s Kluží z táboru Slavie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Každý bod se počítá. Čeká nás důležitý zápas, zní před duelem s Kluží z táboru Slavie
Každý bod se počítá. Čeká nás důležitý zápas, zní před duelem s Kluží z táboru Slavie
Každý bod se počítá. Čeká nás důležitý zápas, zní před duelem s Kluží z táboru SlavieProfimedia
Slavia ve čtvrtek odehraje v Kluži čtvrtý ze šesti zápasů skupinové fáze Evropské konferenční ligy a pokusí se soupeři oplatit domácí porážku 0:1 z minulého týdne. Venkovní odveta s rumunským mistrem může být klíčová v boji o postup, neboť všechny čtyři týmy tabulky mají na kontě shodně čtyři body i vyrovnané skóre.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského si před týdnem v Edenu vytvořili více šancí, gólově se ale prosadil jen na konci první půle hostující Rangelo Janga. Český vicemistr podlehl i v neděli v lize domácí Olomouci 0:2 a prohrál tři z posledních čtyř soutěžních duelů.

"Všechny tři zbylé zápasy skupiny budou důležité, každý bod se počítá. Vzhledem k průběhu prvního zápasu věříme, že to konečně protrhneme. Dáme první gól, tým se pak uklidní a nasypeme to tam jako v jiných zápasech, když dáme první gól," řekl pro klubovou televizi asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

Pražané před týdnem utrpěli první porážku ve skupině a nečekaně si zkomplikovali boj o postup. Stejně jako Ballkani, Sivasspor a Kluž má nyní Slavia čtyři body při nerozhodném skóre. Do osmifinále přímo projdou jen celky z prvních míst ve skupinách, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize.

"Čeká nás velice důležitý zápas, chceme vyhrát. Víme, že na ně máme. Doma jsme byli mnohem lepší, ale trápilo nás zakončení. Bohužel z jedné šance jsme inkasovali gól," prohlásil slávistický gólman Ondřej Kolář, který se v posledních zápasech dostal do branky místo zraněné jedničky Aleše Mandouse.

Zatímco Kluž prohrála jediný z posledních osmi soutěžních duelů, Pražané se aktuálně trápí. Z posledních čtyř zápasů třikrát neskórovali. "Chceme to zlomit. Na tréninku kluci o to víc makají a snaží se každou situaci vyřešit stoprocentně, aby to skončilo v bráně. Myslím, že od toho se můžeme odpíchnout," poznamenal Kolář.

Slavia vyhrála jediný z posledních šesti venkovních pohárových zápasů, v Kluži ale v létě 2019 vítězstvím 1:0 nakročila ze závěrečného předkola do skupiny Ligy mistrů. Postup pak červenobílí stvrdili stejným výsledkem v domácí odvetě.

"Určitě si na to vzpomeneme, protože to byl jeden z největších zážitků v naší kariéře. Když koukáme na videa a vidíme to, tak si na to člověk samozřejmě vzpomene, i když jsou ty týmy už úplně jiné. Pár hráčů zůstalo na obou stranách, ale i projev je trochu jiný. Nostalgie tam bude, ale musíme se soustředit na zápas a zvládnout ho," řekl Houštecký.

Pražané hrají skupinu pohárů pošesté za sebou, na jaře v premiérovém ročníku Konferenční ligy došli až do čtvrtfinále, což se jim předtím povedlo i v Evropské lize. Finále této sezony bude hostit Eden.

Zápas v Kluži začne ve čtvrtek v 18:45. Slavii stále trápí absence, Trpišovský z nejrůznějších důvodů postrádá 10 hráčů. Na marodku přibyli klíčoví střední záložníci Petr Ševčík s Lukášem Provodem, už delší dobu mimo hru je další z opor Tomáš Holeš.

"Zdravotní stránka je momentálně nejsložitější za celou dobu, co jsem ve Slavii. Vynucené změny bohužel narušují sehranost týmu. I když do zápasu nemůže zasáhnout 10 hráčů, pořád máme takový tým, aby se to na něm nepodepsalo a abychom zápas zvládli jak výsledkově, tak herně," uvedl Trpišovský na tiskové konferenci.

Tabulka skupiny G EKL k e12. řijnu
Tabulka skupiny G EKL k e12. řijnuFlashscore