Konec kariéry není v plánu. Cavendish stále věří v další etapové vavříny na Tour

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec kariéry není v plánu. Cavendish stále věří v další etapové vavříny na Tour
Cavendish chce na Tour přidat další etapová vítězství.
Cavendish chce na Tour přidat další etapová vítězství.Reuters
Mark Cavendish (37) ujistil, že zatím neplánuje konec kariéry. Brit věří, že ačkoliv se letos nedostal do nominace týmu Quick-Step Alpha Vinyl na Tour de France, bude mít ještě příležitost osamostatnit se v čele jezdců s nejvíce etapovými vavříny na "Staré dámě".

"Vím, že v budoucnu znovu vyhraju. Lituji jen jediné věci - byl jsem ve formě, aby se mi to podařilo už letos. Jsem ve své nejlepší formě za posledních deset let. A když člověk pomyslí na to, že to přijde vniveč, je to těžké. Ale nekončím. Myslím, že dokud budu vědět, že mohu vyhrávat, budu pokračovat," řekl Cavendish v rozhovoru pro BBC.

Vyhlášený spurtér sice už na konci roku 2020 přiznal úvahy o konci kariéry, ale místo toho se loni vrátil na Tour, přidal další čtyři etapové triumfy a s 34 výhrami se dotáhl na legendárního Eddyho Merckxe. Navíc se mu podařilo vyhrát bodovací soutěž.

Letos bývalý mistr světa potvrdil dobrou formu na britském šampionátu, kde vyhrál podruhé v kariéře závod s hromadným startem. Do sestavy belgické stáje na Tour se ale nevešel a zůstal jen mezi náhradníky. Jako spurtér dostal přednost Nizozemec Fabio Jakobsen.