Konečně. Raducanuová dosáhla po více než roce na semifinále, v Soulu zdolala Linetteovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konečně. Raducanuová dosáhla po více než roce na semifinále, v Soulu zdolala Linetteovou
Emma Raducanuová zvítězila třikrát v řadě na jednom turnaji poprvé od loňského US Open.
Emma Raducanuová zvítězila třikrát v řadě na jednom turnaji poprvé od loňského US Open.Profimedia
Emma Raducanuová (19) poprvé od šokujícího triumfu na loňském US Open zvládla tři zápasy po sobě a postoupila do semifinále. Britka v Soulu stále neztratila set, ve čtvrtfinále si poradila s finalistkou předchozí akce v Čennaí Magdou Linetteovou (30). O druhé finále na hlavním okruhu se utká s Jelenou Ostapenkovou, nebo Victorií Jiménezovou.

Emma Raducanuová loni na US Open šokovala celý tenisový svět, když vyhrála všech deset utkání bez ztráty setu a jako první v historii z kvalifikace ovládla grandslamový turnaj. Britka je však od té doby v krizi a teprve až v tomto týdnu v Soulu znovu dosáhla na sérii tří výher a semifinálovou účast.

Bývalá světová desítka a nyní až 77. hráčka pořadí ještě v jihokorejské metropoli nemusela do rozhodující sady. Po Mojuce Učijimaové a Yanině Wickmayerové si poradila 6:2 6:2 s Magdou Linetteovou. Díky skalpu finalistky předchozí akce v Čennaí srovnala svou letošní zápasovou bilanci na 17 vítězství a 17 porážek.

Statistiky utkání Linetteová - Raducanuová

Raducanuová měla od začátku jasně navrch. Jedinou komplikaci musela řešit ve druhé sadě v úvodním gamu na servisu, v němž soupeřce nabídla tři brejkboly v řadě. Všechny hrozby však odvrátila a pak už podobně jako v úvodním dějství dominovala.

Ve svém druhém semifinále na této úrovni vyzve nasazenou jedničku Jelenu Ostapenkovou, či Victorii Jiménezovou.

Jekatěrina Alexandrovová po odvráceném setbolu a setech 7:5 7:6(6) zastavila Lulu Sunovou, která si zahrála své premiérové čtvrtfinále na hlavním okruhu, a postoupila do svého prvního semifinále na venkovních betonech od loňského února.

O páté finále bude sedmadvacetiletá Ruska usilovat v premiérovém souboji s Tatjanou Mariaovou, jež smetla 6:1 6:1 vítězku prosincové akce WTA 125k Lin Zhu a v 35 letech zaútočí na své teprve třetí finále.