Koulibaly vrací úder. Pohár národů? Musíte mít respekt ke všem, vzkazuje šéfovi Neapole

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Koulibaly vrací úder. Pohár národů? Musíte mít respekt ke všem, vzkazuje šéfovi Neapole

Koulibaly vrací úder. Pohár národů? Musíte mít respekt ke všem, vzkazuje šéfovi Neapole
Koulibaly vrací úder. Pohár národů? Musíte mít respekt ke všem, vzkazuje šéfovi NeapoleProfimedia
Obránce Chelsea Kalidou Koulibaly (31) se nechal slyšet, že Aurelio De Laurentiis (73), majitel jeho bývalého klubu Neapole, by měl respektovat africké týmy stejně jako ostatní národní týmy. Senegalský reprezentant tak pronesl v návaznosti na komentáře italského filmového producenta o Africkém poháru národů (AFCON).

De Laurentiis v úterý prohlásil, že již nebude podepisovat smlouvy s africkými hráči, pokud nebudou souhlasit s vynecháním turnaje AFCON, protože jeho termín uprostřed sezóny vyřadil v minulosti část hráčů Neapole ze hry.

"Jsme idioti, když jim platíme peníze a pak je necháme odcestovat na druhý konec světa hrát za někoho jiného," nechal se slyšet filmový producent.

Koulibaly, který před příchodem do Chelsea strávil v Neapoli osm sezón, byl během působení na jihu Itálie kapitánem Senegalu, s nímž poslední Afrických pohár národů ovládl. S názory svého bývalého šéfa nesouhlasí. “Pro mě je nejdůležitější respektovat každého,” řekl Koulibaly ve středu novinářům a dodal: “Nemůžete takhle mluvit o africkém národním týmu. Musíte mít respekt, stejně jako k ostatním národním týmům.”

Nová akvizice Chelsea následně doplnila i svůj pohled na smýšlení ostatních členů klubu, který působí v Serii A: "Myslím, že ne každý v klubu má stejnou představu jako on. Znám tam všechny, znám fanoušky a fanoušci takhle neuvažují."

Prohlédněte si program Premier League

V rozhovoru zveřejněném ve středu Koulibaly uvedl, že mu De Laurentiis v roce 2015 nedovolil odejít z Neapole právě do Chelsea. "Uctivě jsem majitele požádal, že chci odejít do Chelsea, ale on mi řekl, že to nebude možné," uvedl Koulibaly pro deník Guardian.

"Tak jsem chvíli počkal a znovu s nimi vedl jednání, ale opravdu nechtěli, abych klub opustil, takže jsem se rozhodl prodloužit smlouvu a zůstat v Neapoli," zavzpomínal senegalský obránce. Neapol se pod vedením manažera Maurizia Sarriho sice přiblížila vítězství v Serii A, Koulibaly však během svého dlouhého působení v klubu zvedl nad hlavu pouze jednu trofej – Coppa Italia.

I proto se vydal do Londýna, kde by rád zažil další úspěchy. "Díky svým osobním zkušenostem vím, že svému snu nemusíte dávat meze a mým snem je vyhrát s Chelsea všechno," nechal se slyšet rodák z Francie.

"Nepřicházím s arogantním chováním. Přicházím s respektem, velkým respektem ke každému, ale vím, že Chelsea je velký tým a tým, který musí vyhrávat, který je zvyklý vyhrávat," dodal levonohý stoper na závěr.