Královně tie-breaků hrála Tereza od Matušky. Ta skreč mě překvapila, říkala Martincová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Královně tie-breaků hrála Tereza od Matušky. Ta skreč mě překvapila, říkala Martincová
Tereza Martincová ovládla v Ostravě během loňského a letošního ročníku všech šest tie-breaků.
Tereza Martincová ovládla v Ostravě během loňského a letošního ročníku všech šest tie-breaků.Profimedia
Nebyla by to Tereza Martincová (27), aby nedovedla nějaký ze setů svých zápasů na turnaji v Ostravě do tie-breaku. Povedlo se jí to i v duelu proti Anett Kontaveitové (26), která na Agel Open přijela obhajovat loňský triumf. A zkrácená hra osmifinálového klání byla rozhodně veledůležitým momentem celého zápasu.

Martincová sice ztratila první míč, vzápětí ale otočila na 4:1 a soupeřku už do obratu nepustila. "Bojovalo se nahoru dolů," vyprávěla. Ale právě bojovnost je nejsilnější stránka tenistky s potetovanou rukou a tie-breaky její doménou. V Ostravě jich i s loňským rokem hrála šest a všechny vyhrála!

Statistiky utkání Martincová — Kontaveitová

Když pak Tereza Martincová vzala Kontaveitové i první servis ve druhé sadě, nastal okamžik, který možná diváci v hale tušili… Estonská tenistka, která se nechávala po první sadě několik minut ošetřovat, zápas vzdala. "Z té skreče jsem byla překvapená, nevěděla jsem, že jí něco je. Je to zvláštní, člověk je na jednu stranu rád, že zápas vyhrál, na druhou stranu určitě nechtěl vyhrát takovýmhle způsobem," vyprávěla Martincová.

Co si pak obě hráčky sdělily u sítě? "Řekla mi, že to prostě nezvládne dohrát. A já, že mě to mrzí, snad to její zranění nebude tak vážné a brzy bude zpět," dodala čerstvá čtvrtfinalistka.

Ale ani Tereza Martincová nehraje, co se zdraví týče v ideální pohodě. Koleno má zafixované páskou. "Řekli mi, že je to skokanské koleno, které se podařilo na chvilku vyléčit, ale stejně mě bolí odrazy a dopady. Po každém turnaji chodím na injekce, protože se mi to snaží vyléčit kyselinou hyaluronovou, aby se tam nic neničilo. Po sezoně na to musím vlítnout. Operací tomu asi člověk nepomůže, půjde o přípravu, aby svaly byly dostatečně pevné a koleno držely,” ví česká tenistka.

Pro zápas s Kontavetiovou si ale přesto vzala oproti zvyklostem prášek proti bolesti. "Dneska jsem si vzala něco jiného. Nebylo to tak silné, aby mě to neuspávalo a cítila jsem se po tom docela dobře. Ale možná je to stejně jen takové placebo na hlavu," přemýšlela.

Martincová v Ostravě ani jednou nechyběla a stejně jako loni postoupila do čtvrtfinále, kde vyzve Ruska Jekatěrinu Alexandrovovou. Po zápase jí zněla na oslavu píseň Tereza od Waldemara Matušky. "To se může stát jenom doma, ale je to skvělé," smála se.

Preview utkání Martincová — Alexandrovová