V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Respekt před Kvitovou a selfie místo podpisů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
V Ostravě mezi tenisovými hvězdami: Respekt před Kvitovou a selfie místo podpisů
Ostravský turnaj letos není sešněrovaný covidovými pravidly jako předchozí ročníky.
Ostravský turnaj letos není sešněrovaný covidovými pravidly jako předchozí ročníky.Livesport / Tomáš Rambousek
Potřetí turnaj WTA 500 zavítal do Ostravy. Tentokrát konečně bez covidových pravidel, která v předchozích dvou ročnících komplikovala život jak organizátorům, tak i aktérkám a jejich týmům. A kdo zažil atmosféru předchozích ročníků, patrně by souhlasil, že ta na letošním Agel Open je rozhodně uvolněnější.

V tiskovém středisku už od prvních dnů potkáte novináře z masa a kostí, zmizel on line režim a při tiskových konferencích se i hráčky mohou usadit do pohodlné pohovky a ne jen sedět před monitorem a odpovídat na dálku přes videoplatformy.

Místo fixů a míčků mobily

Nová doba přináší nové zážitky. Zatímco před lety byl ceněný hlavně podpis na fotce a časem se začaly fixem podepisovat tenisté na velké či malé míčky, dnes už letí hlavně "selfíčka". Podejte tenistce svůj mobil a ona za vás všechnu práci vyřeší. Stačí se jen usmát. Ani tohle by ale nebylo možné v covidové době, která ještě loni strašila na okruhu WTA. Každopádně platí, že pokud má hráčka dobrou náladu, tak si z turnaje odvezete zážitek v podobě společné fotky.

Alexandra Sasnovičová v centru pozornosti
Alexandra Sasnovičová v centru pozornostiLivesport / Tomáš Rambousek

Česká slova ruské hráčky

Na kurtu si v pondělí užila emotivní chvíle Jekatěrina Alexandrovová. Poté, co svedla vyčerpávající třísetovou bitvu s Viktorií Azarenkovou, dostala možnost podělit se o své pocity. U sítě s moderátorem promluvila podle protokolu anglicky, ale pak společně přešli do češtiny. “Mám to tady strašně ráda, Česko je můj druhý domov, žiju zde polovinu svého života a cítím se tu fantasticky. Děkuju moc všem, že dnes jste sem dnes přišli,” sdělila ruská tenistka.

Přemohla sokyni i neduhy

Za zmínku určitě stojí to, jak Petra Kvitová vydřela duel proti Bernardě Peraové navzdory nepříliš dobrému zdravotnímu stavu. Klobouk dolů před ní, že vůbec chtěla v Ostravě nastoupit. Na tiskové konferenci bylo zřejmé, že není v pořádku. Rozhodně nebyla uzdravená a na jiných turnajích by svou účast dost možná ještě zvažovala. Ale motivace zahrát si (skoro) doma, před svými blízkými, byla prostě silnější.

Na Kvitové bylo zřejmé, že není zdravotně v pořádku
Na Kvitové bylo zřejmé, že není zdravotně v pořádkuLivesport / Tomáš Rambousek

Tiebreaky nosí postupy

A nakonec Tereza Martincová. Asi byste na ni nevsadili, když v první sadě prohrávala 0:4 a 1:5. Jenže Ostravar Aréna české rebelce svědčí a její bojovnost byla oceněna. Nejdříve dotažením zápasu do dvou vítězných tiebreaků a pak i hlasivkami a potleskem několika desítek diváků, kteří ji vydrželi podporovat téměř do půlnoci. Mimochodem, když je řeč o tiebreacích, Martincová je v Ostravě neprohrává. Pro sebe tu získala posledních pět zkrácených her.