Krejčíková je v Tallinnu ve finále. Bude usilovat o čtvrtý singlový vavřín v kariéře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková je v Tallinnu ve finále. Bude usilovat o čtvrtý singlový vavřín v kariéře

Vítězné gesto Barbory Krejčíkové
Vítězné gesto Barbory KrejčíkovéProfimedia
Česká tenistka Barbora Krejčíková (26) se v Tallinnu utká o titul. V semifinále halového turnaje otočila více než tříhodinový zápas s druhou nasazenou Belindou Bencicovou (25) ze Švýcarska a zvítězila 6:7, 7:6 a 6:2. V nedělním vyvrcholení podniku s dotací 251.750 dolarů nastoupí proti domácí Anett Kontaveitové (26), která přešla přes krajanku Kaiu Kanepiovou (37) 6:4, 6:4.

Krejčíková obrat dokonala při podání soupeřky. Vedla při něm už 40:0, ale s vítězným míčem si dala na čas a nakonec proměnila až šestý mečbol. Bencicovou zdolala ve třetím vzájemném duelu poprvé v kariéře. Švýcarka a aktuálně 14. hráčka světa ji vyřadila například v osmifinále loňského turnaje na olympiádě v Tokiu, kde nakonec triumfovala.

Brněnnská rodačka nevyužila v úvodu tři brejkboly, naopak přišla v páté hře o servis. Nevzdala se však ani za stavu 3:5. Dvakrát si vzala pauzu na ošetření, nechala si promasírovat a otejpovat levou ruku. Díky třem vyhraným gamům za sebou vývoj otočila a za stavu 6:5 měla dva setboly. Ani jeden ale nevyužila a v dramatické zkrácené hře uspěla Bencicová. Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros tak přišla poprvé v Tallinnu o set.

Statistiky utkání

Ve druhé sadě si obě hráčky držely podání až do dalšího tie-breaku. V něm tentokrát Krejčíková získala po dvou rychlých minibrejcích vedení 6:1 a utkání vyrovnala. V rozhodující sadě se české reprezentantce podařilo v úvodu prolomit soupeřčin servis a díky stoprocentnímu podání dotáhla duel k vítězství.

"Byl to velmi těžký zápas. Obě jsme od úvodu hrály velmi dobře a rozhodovaly maličkosti. Jsem ráda, že jsem dokázala udržet výkonnost po celé utkání. S Belindou se známe už od deseti let a vždycky jsou to mezi námi skvělé zápasy," řekla v rozhovoru na kurtu Krejčíková.

"Na finále se už těším. Pro turnaj je skvělé, že se do něj dostane jedna z domácích hráček. Věřím, že bude dobrá atmosféra. Fanoušci sice budou fandit soupeřce, ale to je v pohodě. I tak si to užiju," doplnila teniska z Ivančic.

Pro deblovou specialistku, vítězku třech letošních grandslamů po boku Kateřiny Siniakové (26) a aktuální 27. hráčku světa to bude sedmá finálová účast ve dvouhře na turnajích WTA. Zatím má poloviční úspěšnost: trofej si odnesla z French Open, Štrasburku a Prahy, všechno v loňském roce.

Naposledy se dostala do singlového finále v lednu v Sydney, kde nestačila na Španělku Paulu Badosaovou. Od února do května ji zabrzdilo zranění lokte. Poprvé od ledna také vyhrála čtyři zápasy za sebou.

Výsledky a program turnaje v Tallinnu