Muchová si po roce a čtvrt zahraje čtvrtfinále, dál jde i Krejčíková. Nosková končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová si po roce a čtvrt zahraje čtvrtfinále, dál jde i Krejčíková. Nosková končí

Aktualizováno
Muchová si po roce a čtvrt zahraje čtvrtfinále, dál jde i Krejčíková. Nosková končí
Muchová si po roce a čtvrt zahraje čtvrtfinále, dál jde i Krejčíková. Nosková končíProfimedia
Karolína Muchová (26) pokračuje v Tallinnu ve výborných výkonech a zahraje si první čtvrtfinále od loňského Wimbledonu, když po obratu přehrála 4:6, 6:0, 6:2 Viktoriji Golubicovou (29). Účast mezi nejlepší osmičkou neunikla ani Barboře Krejčíkové (26), která porazila 7:5 a 6:3 Martu Kosťukovou z Ukrajiny. Naopak končí Linda Nosková (17).

Muchová se na konci března vrátila na kurty po téměř sedmiměsíční pauze a zatím na nové halové akci v estonském Tallinnu parádně využívá divoké karty od pořadatelů. Olomoucká rodačka kvůli neustálým zdravotním problémům absolvuje teprve devátý letošní turnaj a v pátek si zahraje první čtvrtfinále po bezmála roce a čtvrt.

Statistiky utkání Golubicová –⁠ Muchová

V Estonsku zatím exceluje. V úvodním kole deklasovala kvalifikantku Jessiku Ponchetovou a kanára nadělila i zkušené Švýcarce Golubicové, která rovněž musela do kvalifikačních bojů a v hlavní soutěži si vyšlápla na nasazenou čtyřku Madison Keysovou.

Češka v úvodním dějství vedla 2:0, ale následné čtyři gamy ztratila a manko už nedohnala. Od začátku druhé sady však na kurtu dominovala, získala 10 her v řadě a luxusní náskok už si pohlídala. V utkání si vypracovala celkem 15 brejkbolů a sedm šancí využila. Dva zápasy za sebou vyhrála Muchová naposledy na letošním Roland Garros.

Krejčíková jde na přemožitelku Noskové

Nosková podruhé v kariéře přešla přes první kolo na hlavním okruhu, ale na červencové tažení do semifinále Livesport Prague Open v Tallinnu nenaváže. Česká kvalifikantka v souboji o postup mezi nejlepší osmičku podlehla 1:6, 5:7 nasazené trojce Beatriz Haddadové Maiaové.

Zatímco v úvodním dějství získala jediný game, ve druhém byla favoritce mnohem vyrovnanější soupeřkou. Brazilce nedovolila potvrdit brejk z pátého gamu, ale v 11. hře na servisu zaváhala znovu a světová patnáctka duel suverénně dopodávala.

Statistiky utkání Nosková – Haddadová Maiová

Haddadová Maiová, která už na třetí akci v řadě prošla do čtvrtfinále, bude o své první semifinále od půlky srpna bojovat s Barborou Krejčíkovou. Ta přitom do zápasu s Kosťukovou nevstoupila dobře a rychle prohrávala 0:3.

Turnajová sedmička Krejčíková ale srovnala, ve druhém setu už potvrdila roli favoritky a vyhrála 7:5, 6:3. Ve čtvrtfinále se letos představí počtvrté.

Statistiky utkání Krejčíková –⁠ Kosťuková 

Výsledky turnaje WTA v Tallinnu