Nosková senzačně vyřadila Cornetovou, Krejčíková na Livesport Prague Open končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková senzačně vyřadila Cornetovou, Krejčíková na Livesport Prague Open končí

Aktualizováno
Nosková senzačně vyřadila Cornetovou, Krejčíková na Livesport Prague Open končí
Nosková senzačně vyřadila Cornetovou, Krejčíková na Livesport Prague Open končíProfimedia
Linda Nosková (17) dokázala porazit na Livesport Prague Open Alize Cornetovou (32) z Francie a vůbec poprvé v kariéře se probojovala do čtvrtfinále turnaje WTA 250. Vypadla naopak loňská vítězka turnaje Barbora Krejčíková (26). Roli favoritky zvládla Estonka Anett Kontaveitová (26), spolu s ní si účast mezi osmi nejlepšími zajistily také Anastasia Potapovová (21) z Ruska a Nao Hibinová (27) z Japonska.

Linda Nosková poděkovala za divokou kartu organizátorům turnaje výborným výkonem a získala skalp vítězky šesti turnajů. V první sadě si energicky hrající česká tenistka vypracovala brejk, ale za stavu 5:4 ještě set nedopodávala. Následně ale opět vzala Cornetové servis a napodruhé už byla úspěšná.

Druhé dějství se neslo jasně v režii Francouzky, jenže Nosková nesložila zbraně a ve třetí sadě za podpory publika zápas otočila opět pro sebe. Klíčovou se stala osmá hra, kdy Linda Nosková přes sedm brejkbolů srovnala skóre na 4:4, aby si vynutila tiebreak. V něm vedla už 6:2, ale Cornetová čtyři mečboly odvrátila, na ten pátý už ale odpovědět nedokázala.

Sedmnáctiletá Češka tak zdolala o patnáct let starší Francouzku, která na nedávném Wimbledonu dokázala vyřadit světovou jedničku Igu Swiatekovou.

"V dospělých je to určitě mé největší vítězství v kariéře. Vyhrála jsem nějaké turnaje, ale to byly ITF. Tohle je WTA, téhle výhry si proto cením nejvíc. Navíc je to proti hráčce z první stovky, což se mi ještě nepodařilo," řekla na tiskové konferenci Nosková.

Obhájkyni Krejčíkovou zradil servis

Barbora Krejčíková se v souboji s 251. hráčkou světového žebříčku trápila, a ač jí do klína spadl první set a ve druhém dějství vedla už 5:3, nedokázala duel dotáhnout k vítězství. Česká vítězka loňského Roland Garros dělala spoustu nevynucených chyb a ztrácela jeden servis za druhým. Japonce Hibinové se podařilo dotáhnout druhou sadu do tie-breaku, v němž vyhrála 7:5, a ve třetím dějství si opět počkala na chyby Krejčíkové a dovedla zápas k senzačnímu vítězství. Barbora Krejčíková tak neobhájí loňské turnajové vítězství.

"Očekávala jsem, že Nao bude hodně běhat a hrát hodně z bekhendu. Dlouho jsem na to nacházela zbraň, ale koncovka mi nevyšla. Můj servis teď není optimální, v důležitých momentech mě nepodržel, to byl kámen úrazu. Ale to se někdy stane," hodnotila své vystoupení česká tenistka. 

Publiku v Praze ale Krejčíková naznačila, že za rok chce být zpátky: "Fanoušci byli úžasní, podporovali mě a fandili. Je mi líto že už dál nepokračuju, budu se těšit na příští rok."

Nao Hibinové se podařilo Barboru Krejčíkovou porazit i ve druhém vzájemném utkání, poprvé se obě hráčky střetly také na hardu v roce 2018 v čínském Su-čou. 

Světová dvojka versus české mládí

Anett Kontaveitová měla zápas s Lucií Havlíčkovou celou dobu pod svou kontrolou, i když česká naděje celý zápas světové dvojce statečně vzdorovala. O úvodní dějství přišla Havlíčková kvůli jednomu nepovedenému gamu na servisu, když ve třetí hře spáchala dvě dvojchyby a další dvě nevynucené chyby. Do druhé sady vstoupila Češka ztraceným podáním, které si okamžitě vzala zpět. Se světovou dvojkou pak držela krok ještě do stavu 3:3, následně však Kontaveitová prolomila dvě podání své soupeřky a zkompletovala postup do čtvrtfinále.

Havlíčková přesto v Praze zaznamenala důležitý milník kariéry, když si v úterý proti krajance Barboře Palicové připsala své premiérové vítězství na nejvyšším okruhu. 

Estonská tenistka se ve čtvrtfinále střetne s Ruskou Anastasií Potapovovou (21). Obě hráčky se spolu setkaly před týdnem v semifinále antukového turnaje v Hamburku.

Tři otočky Potapovové

Anastasia Potapovová v prvním vzájemném utkání s Lin Ču na úvod prohrávala 2:4, pak ale sérií čtyř vítězných her získala set pro sebe. Také ve druhém dějství byla Číňanka blízko úspěchu, vedla už 5:3, jenže v závěru opět zaváhala na servisu a muselo se rozhodovat v tiebreaku. V něm opět ruská hráčka doháněla ztrátu, odvracela dva setboly, ale nakonec zkrácenou hru pro sebe získala poměrem 10:8.

Poslední zápas Sestini Hlaváčkové

Program na hlavním kurtu zakončilo čtvrtfinále čtyřhry s Lucií Hradeckou a Andreou Sestini Hlaváčkovou. Dvojice H+H podlehla britsko-japonskému páru Samantha Murrayová - Miju Katoová 3:6 a 1:6 a tím se před domácím publikem kariéra Andrey Sestini Hlaváčkové uzavřela.

Kompletní výsledky Livesport Prague Open sledujte na Livesport.cz