Krejčíková si v Melbourne čtvrtfinále nezahraje, báječný český comeback ve čtyřhře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková si v Melbourne čtvrtfinále nezahraje, báječný český comeback ve čtyřhře

Krejčíková si v Melbourne čtvrtfinále nezahraje, báječný český comeback ve čtyřhře
Krejčíková si v Melbourne čtvrtfinále nezahraje, báječný český comeback ve čtyřhřeAFP
Barbora Krejčíková (27) druhý rok po sobě do čtvrtfinále Australian Open nepostoupila. V boji o něj česká tenistka podlehla 5:7, 2:6 světové trojce Jessice Pegulaové (28) z USA a může se soustředit už jen na obhajobu deblového triumfu s Kateřinou Siniakovou (26).

Barbora Krejčíková v prvních třech kolech neprohrála set, ztratila dohromady jen čtrnáct gamů a úspěšně mířila za zopakováním loňského výsledku. Na hladké výhry nad krajankou Sárou Bejlek, Francouzkou Clarou Burelovou a Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou ale navázat nedokázala a čtvrtfinále neobhájila.

Ve svém celkově osmém grandslamovém osmifinále česká tenistka nenašla recept na světovou trojku Jessicu Pegulaovou. O rok starší Američance v prvním vzájemném střetnutí podlehla 5:7, 2:6.

V úvodním dějství Krejčíková odvrátila jedenáct brejkbolů včetně dvou setbolů za stavu 3:5. Po vyrovnání na 5:5 ale přišla o servis podruhé a na zvrat už síly nenašla. Druhý set byl v režii Pegulaové. První brejk sice nepotvrdila, ale získala čtyři gamy v řadě a rozhodla o osudu utkání.

"Je to světová trojka a nemá sice ve své hře nic úplně bombastického, ale zase nemá nikde žádnou slabinu. Zkusila jsem dnes všechny možné plány, které jsme si s trenérem připravili. Na všechno mi ale pokaždé odpověděla, a i když jsem údery mixovala, bylo strašné těžké body uhrát," citoval Krejčíkovou web Tenisový svět.

Krejčíková zůstává dál ve hře ve čtyřhře, v níž s Kateřinou Siniakovou obhajuje loňský triumf. Obě hráčky plní roli nasazených jedniček a probojovaly se již do osmifinále.

Pegulaová, která je po konci Polky Igy Šwiatekové a Tunisanky Ons Jabeurové nejvýše postavenou hráčkou na turnaji, postoupila do čtvrtfinále Australian Open třetí rok po sobě a zároveň vyrovnala své grandslamové maximum.

O své největší semifinále se vítězka dvou turnajů WTA Pegulaová utká s Viktorií Azarenkovou, nebo Číňankou Lin Zhu.

Přehled zápasu Pegulaová – Krejčíková 7:5,6:2

Vondroušová s Kolodziejovou odvrátily 9 mečbolů

Velkolepý obrat v Melbourne předvedly Markéta Vondroušová a Miriam Kolodziejová. Juniorské vítězky Australian Open 2015 a Roland Garros 2015 zdolaly 3:6, 7:6(11-9), 7:6(14-12) sedmou nasazenou brazilsko-čínskou dvojici Beatriz Haddadová Maiaová a Shuai Zhang, přestože čelily celkem 9 mečbolů, čtyřem z nich ve třetím setu za stavu 0:5 na gamy. 

Vondroušová s Kolodziejovou vylepšily společnou bilanci mezi ženami na 29 výher a 4 porážky a při premiéře na grandslamu dospělých postoupily do osmifinále. V něm vyzvou nenasazenou ukrajinsko-rumunskou dvojici Kosťuková/Ruseová.

Kolodziejová, jež hraje na grandslamu poprvé v kariéře, přitom před turnajem laborovala s bolestí zubu a následným zánětem, měla antibiotika a v Melbourne málem vůbec nenastoupila.

Přehled zápasu Vondroušová/Kolodziejová – Haddadová Maiaová/Zhangová 3:6,7:6,7:6