Krejčíková v Dubaji přesvědčivě porazila Beguovou, postup slaví i Kvitová s Bouzkovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková v Dubaji přesvědčivě porazila Beguovou, postup slaví i Kvitová s Bouzkovou

Krejčíková porazila Buguovou ve dvou setech.
Krejčíková porazila Buguovou ve dvou setech.Profimedia
Petra Kvitová (32), Barbora Krejčíková (27), Marie Bouzková (24) i Linda Fruhvirtová (17) vstoupily do lukrativního turnaje v Dubaji suverénními výhrami. Šampionka z roku 2013 Kvitová zvítězila ve větrném počasí nad Italkou Martinou Trevisanovou hladce 6:2, 6:1, Bouzková přehrála Američanku Sofii Keninovou dvakrát 6:1, Krejčíková porazila Rumunku Irinu-Camelii Beguovou 6:4, 6:2 a sedmnáctiletá Fruhvirtová zdolala Danielle Collinsovou z USA 6:3, 6:4.

Krejčíková sice vstoupila do zápasu ztrátou podání, v závěru úvodního setu ale vývoj utkání otočila. Od stavu 3:4 vyhrála šest gamů v řadě a soupeřku už zpět do hry nepustila. Po hodině a 35 minutách proměnila při jejím servisu třetí mečbol. O postup do osmifinále se utká s Ruskou Darjou Kasatkinovou, která má na úvod coby turnajová sedmička volný los.

Přehled zápasu Beguová – Krejčíková 4:6,2:6

Sestřih zápasu Beguová – Krejčíková
Livesport

Jednoznačný postup Kvitové

Kvitová, která je v Dubaji coby světová třináctka dvanáctou nasazenou hráčkou, přehrála Trevisanovou za 69 minut. V úvodním setu se sice ve větru trápila na podání, nasbírala pět dvojchyb a dvakrát o servis přišla, soupeřka si ale nedokázala podání udržet ani jednou. Ve druhé sadě už se česká hráčka srovnala, při svém servisu ztratila jen tři fiftýny a suverénně postoupila do 2. kola.

Přehled zápasu Kvitová – Trevisanová 6:2,6:1

Sestřih zápasu Kvitová – Trevisanová
Livesport
Pozápasový rozhovor Petry Kvitové, české titulky najdete v nastavení.
Livesport

Do dalšího kola míří i Bouzková s Fruhvirtovou

Marie Bouzková si proti Keninové připsala teprve druhé letošní vítězství na okruhu WTA. Americké šampionce Australian Open z roku 2020, která v turnaji startovala na divokou kartu, nedala 26. hráčka žebříčku šanci a postoupila za 63 minut. Ve 2. kole se utká s další grandslamovou vítězkou, její soupeřkou bude loňská wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová, nebo vítězka US Open 2019 Bianca Andreescuová.

Přehled zápasu Keninová – Bouzková 1:6,1:6

Linda Fruhvirtová, která rovněž dostala od pořadatelů divokou kartu, přehrála často chybující Collinsovou bez větších problémů. V prvním setu porazila někdejší světovou sedmičku hladce za 34 minut, ve druhém sice dvakrát přišla o podání, vždy ale dokázala okamžitě vyrovnat a zápas dotáhla k vítězství.

Přehled zápasu Fruhvirtová – Collinsová 6:3,6:4