Krejčíková zhasla vycházející hvězdu a vyhlíží český souboj. Budu přát Petře, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčíková zhasla vycházející hvězdu a vyhlíží český souboj. Budu přát Petře, říká
Barbora Krejčíková postoupila do semifinále Agel Open, v němž se může utkat s Petrou Kvitovou.
Barbora Krejčíková postoupila do semifinále Agel Open, v němž se může utkat s Petrou Kvitovou.Tomáš Rambousek
V první polovině sezony to bylo u Barbory Krejčíkové (26) velké trápení. Loňská grandslamová šampionka z Paříže ztratila lehkost a potácela se od jedné porážky ke druhé. Poslední dva týdny ale jako by její tenisový svět otočily o 180 stupňů. Bilance je výmluvná: Jeden turnajový titul, sedm vítězství v řadě a jen jediný ztracený set.

Také v duelu s vycházející hvězdou Alycií Parksovou si Krejčíková udržela vítěznou náladu, i když o postup do semifinále musela tvrdě bojovat. “Myslím, že klíčový byl tiebreak, tam jsme se hodně tahaly,” našla česká tenistka nejdůležitější bod zápasu. 

I když čelila jednomu setbolu soupeřky, situaci ustála a nakonec vyhrála zkrácenou hru 9:7. “Tam jsem to dostala na svoji stranu. Bylo to dost těžké a důležité, myslím že tam jsem získala psychickou převahu."

Zatímco Parksová vypoklonkovala z Ostravy Karolínu Plíškovou i Marii Sakkariovou, na Krejčíkovou už nestačila. Ale její respekt si mladá Američanka získala: “Doposud jsem ji neznala, ale dívala jsem se tady na její zápasy, tak jsem trochu věděla, co očekávat. Tušila jsem, že bude dobře podávat, že servis je její největší zbraň a že jí musím držet, držet a čekat na příležitost…”

Krejčíková si semifinálovou účast už zajistila a v dalším kole visí ve vzduchu pikantní souboj dvou Češek. To v případě, že se čtvrtfinálový duel vydaří i Petře Kvitové. Grandslamové šampionky se ještě nikdy neutkaly. “Uvidíme, jestli k tomu dojde, ale pokud ano, určitě to bude super. I když pak jedna z nás skončí, tak já teď určitě budu přát Petře, abychom si spolu zahrály.”

Statistiky utkání Krejčíková – Parksová