Kvitová našla první letošní přemožitelku, v Adelaide si o finále nezahraje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kvitová našla první letošní přemožitelku, v Adelaide si o finále nezahraje

Kvitová našla první letošní přemožitelku, porazila ji Ruska Kasatkinová.
Kvitová našla první letošní přemožitelku, porazila ji Ruska Kasatkinová.Profimedia
Petra Kvitová (32) až v pátém letošním zápase ztratila set a našla přemožitelku. Poslední česká zástupkyně na turnaji WTA 500 v australském Adelaide podlehla ve čtvrtfinále Darje Kasatkinové (25) 3:6, 6:7. Ruska bude v semifinále čelit Beatriz Haddadové Maiaové, či Paule Badosaové.

Petra Kvitová loni v Austrálii zvládla jen jeden ze čtyř zápasů, ale tentokrát do dějiště úvodního grandslamu Australian Open vyrazí se čtyřmi výhrami. Češka zahájila novou sezonu skvělými výkony v United Cupu, kde porazila světovou trojku Jessicu Pegulaovou a Lauru Siegemundovou.

Ve výborné formě pokračovala v Adelaide a vyřadila úřadující wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou i talentovanou Qinwen Zheng. První ztracený set a porážku v probíhajícím tenisovém roce zaznamenala až ve čtvrtfinále s Darjou Kasatkinovou, na Rusku nestačila 3:6, 6:7(3).

Sestřih zápasu Kvitová – Kasatkinová
Livesport

Rodačka z Fulneku dnes neměla svůj den, v úvodním dějství trefila dvojnásobek nevynucených chyb než vítězných úderů, pouze jednou uhájila vlastní servis a sadu celkem jasně ztratila, ačkoli soupeřka v ní nevyrobila jediný winner. V následujícím setu už to bylo ze strany české jedničky lepší, jenže brejk na 4:3 nepotvrdila a po dvou odvrácených mečbolech na podání vcelku jednoznačně prohrála tie-break.

Přehled zápasu Kvitová – Kasatkinová 3:6,6:7(3)

Kasatkinová, která před týdnem v tomto dějišti podlehla pozdější finalistce Lindě Noskové a včera ukončila působení Barbory Krejčíkové, si zahraje své první semifinále od srpnového triumfu v Granby. V něm narazí na Beatriz Haddadovou Maiaovou, nebo Paulu Badosaovou.