Kyrgios vynechá letošní Laver Cup. Místo cesty do Londýna dá přednost rodině

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kyrgios vynechá letošní Laver Cup. Místo cesty do Londýna dá přednost rodině

Nick Kyrgios se poprvé nezúčastní Laver Cupu.
Nick Kyrgios se poprvé nezúčastní Laver Cupu.Profimedia
Pravidelný účastník Nick Kyrgios (27) letos Laver Cup hrát nebude. Australský tenista a finalista letošního Wimbledonu, jemuž patří ve světovém žebříčku 63. místo, se omluvil z rodinných důvodů. S výběrem světa se zatím vítězství v prestižní soutěži proti Evropanům vítězství nedočkal.

Kyrgios byl členem světového týmu při premiéře v roce 2017 v Praze, kde se představil i Tomáš Berdych, a také v dalších třech ročnících. Letos před zářijovou akcí v Londýně dá přednost času strávenému s rodinou.

"Letos bez Laver Cupu. Budu doma a se svojí krásnou přítelkyní," napsal na instagram tenisový bouřlivák, jehož na konci srpna před US Open čeká soudní řízení kvůli údajnému napadení po incidentu s bývalou partnerkou.

Tenisté Evropy a světa budou hrát o trofej od 23. do 25. září v londýnské O2 Areně. Kapitán John McEnroe zatím jmenoval trojici Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz a Diego Schwartzman. Starý kontinent budou zastupovat hvězdy Rafael Nadal, Novak Djokovič, zakladatel projektu - stále nehrající po operacích kolena - Roger Federer a Andy Murray.