Léčba zraněné kyčle neprobíhá podle plánu, v ohrožení je i Nadalova účast na French Open

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Léčba zraněné kyčle neprobíhá podle plánu, v ohrožení je i Nadalova účast na French Open

Nadala trápí zranění.
Nadala trápí zranění.Profimedia
Rafael Nadal (36) stále nedoléčil zranění kyčle, které si přivodil na lednovém Australian Open a znovu tak odkládá návrat na kurty. To znamená, že se mu zase o něco více zkomplikovala příprava na French Open, kde má útočit už na 15. triumf a celkově 23. na grandslamech. Španěl nebude startovat ani v příštích dvou týdnech na Masters v Madridu.

Nadal si v utkání druhého kola Australian Open, kde obhajoval titul, přivodil zranění druhého stupně v kyčelním svalu a od té doby marně usiluje o návrat na kurty, ačkoli rekonvalescenci v posledních týdnech prokládá tréninkovými dávkami.

Původně měl být mimo hru šest až osm týdnů, ale léčba stále neprobíhá podle plánu. Španělský tenista tak na turnajích chybí už přes tři měsíce a každým týdnem se mu více komplikuje příprava na jeho nejúspěšnější major French Open. Na pařížské antuce posbíral 14 ze svých 22 grandslamových titulů.

"Zpočátku to mělo být šest až osm týdnů a teď je to už čtrnáct. Situace není taková, jakou bychom očekávali. Přitom jsme léčbu dodržovali na 100 procent. Týdny plynou a já jsem si představoval, že budu hrát na turnajích, které jsou v mé kariéře nejdůležitější, tedy v Monte Carlu, Barceloně, Madridu, Římě a na French Open. Letos jsem zmeškal už Monte Carlo i Barcelonu a bohužel nebudu moct být ani v Madridu," uvedl ve videu na sociálních sítích.

Na domácím podniku Masters v minulosti triumfoval pětkrát, naposledy v roce 2017. Bývalý lídr žebříčku, který po dlouhých 18 letech vypadl z TOP 10 a aktuálně mu patří 14. příčka, se bude o návrat pokoušet dál.

"Rozhodli jsme se změnit léčbu a uvidíme, jestli se něco zlepší. Nemohu v tuto chvíli dát termín, kdy se vrátím. Jednoduše to nevím. Takhle to teď prostě je. Nezbývá mi nic jiného, než dál pracovat a věřit, že si ještě na některém z letošních antukových turnajů zahraju," dodal Nadal.