Lehečka odvrátil dva setboly a v Indian Wells se raduje z první výhry na Masters

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka odvrátil dva setboly a v Indian Wells se raduje z první výhry na Masters

Lehečka odvrátil dva setboly a v Indian Wells se raduje z první výhry na Masters
Lehečka odvrátil dva setboly a v Indian Wells se raduje z první výhry na MastersProfimedia
Jiří Lehečka (21) v Indian Wells porazil i díky odvrácení dvou setbolů Francouze Arthura Rinderknecha (27) 7:6, 7:5 a na druhý pokus si připsal premiérovou výhru na turnajích Masters 1000. Ve druhém kole se utká s šestým nasazeným Andrejem Rubljovem (25), kterého nedávno zdolal v Dauhá.

Jiří Lehečka si v lednu na Australian Open připsal první výhry na grandslamovém turnaji a nakonec v Melbourne prohrál až ve čtvrtfinále. A nyní při premiéře v Indian Wells si do statistik připsal také premiérové vítězství na podniku Masters 1000, na kterém startuje podruhé v kariéře.

Rodák z Mladé Boleslavi si v Kalifornii poradil s o šest let starším Francouzem Rinderknechem. I vinou tří ztracených servisů zdolal hráče z osmé světové desítky až po téměř dvou hodinách boje 7:6, 7:5.

Sestřih utkání Lehečka – Rinderknech
Livesport CZ

V úvodu zápasu Lehečka neudržel dva ze tří servisů, ale pokaždé zareagoval rebrejkem. V dlouhém gamu za stavu 5:6 pak odvrátil dva setboly, v tie-breaku odskočil do vedení 6:2 a náskok už nepustil. Ve druhé sadě sice přišel o vedení 4:1, ale v 12. gamu svým celkově čtvrtým brejkem zápas ukončil.

Letošní zápasovou bilanci 47. muž světového žebříčku Lehečka vylepšil na 14:5, porážky utrpěl pouze se soupeři se zvučným jménem: Taylorem Fritzem, Cameronem Norriem, Stefanosem Tsitsipasem, Andym Murraym a Alexanderem Zverevem.

Přehled utkání Lehečka – Rinderknech 7:6, 7:5

Ve druhém kole jediný český zástupce v mužském pavouku vyzve světovou sedmičku Andreje Rubljova, proti kterému si před třemi týdny v Dauhá připsal druhý skalp hráče Top 10 a první člena Top 5.

Nejvýše nasazeným je Španěl Carlos Alcaraz, který se v případě triumfu vrátí na post světové jedničky. Jeho největšími konkurenty jsou Daniil Medveděv a Tsitsipas. Titul obhajuje domácí Taylor Fritz, z bývalých šampionů se představí ještě Brit Norrie a Rakušan Dominic Thiem.

Nakashima znovu zdolal krajana Isnera

Ze světové špičky nestartují "pouze" obě největší hvězdy současnosti: Novak Djokovič, kterému nebyl umožněn vstup do USA, a zraněný Rafael Nadal.

14 zápasů neporažený Medveděv, který vyhrál tři turnaje během tří týdnů, začne proti Brandonu Nakashimovi. Americký tenista na úvod v souboji dvou domácích hráčů porazil 7:6, 6:3 krajana a finalistu z roku 2012 Johna Isnera a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3:1.

Sestřih utkání Nakashima – Isner
Livesport

Pedro Cachín na tvrdém povrchu v Indian Wells vyhrál souboj dvou trápících se tenistů. Argentinský antukář porazil 7:5 6:3 gruzínského finalistu z roku 2021 Nikoloze Basilašviliho, v 10. letošním duelu teprve podruhé vyhrál a připsal si premiérové vítězství na turnajích Masters 1000.