Nosková výtečně vstoupila do turnaje v Indian Wells, Fruhvirtová se oklepala z kanára

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková výtečně vstoupila do turnaje v Indian Wells, Fruhvirtová se oklepala z kanára

Aktualizováno
Linda Nosková je v Indian Wells ve 2. kole.
Linda Nosková je v Indian Wells ve 2. kole.Profimedia
Česká tenistka Linda Nosková (18) postoupila při premiérovém startu na prestižním turnaji v Indian Wells do druhého kola. V úvodním kole vyřadila Rumunku Irinu-Camelii Beguovou (32) 7:6, 6:1. Vítězství slaví také Linda Fruhvirtová (17), která sice nejprve od Majar Šarífové (26) schytala kanára, pak se ale oklepala a vyhrála 0:6, 6:2 a 6:3.

Nosková si už připsala dva starty na grandslamech, na loňském Roland Garros a US Open ale na zdárně absolvovanou tříkolovou kvalifikaci nenavázala. Na turnaji WTA 1000 se poprvé představila až dnes v Indian Wells a premiéru si osladila vítězstvím. 

Sestřih utkání Nosková – Beguová
Livesport

Utkání Nosková – Beguová 7:6, 6:1

Česká hráčka si v Kalifornii poradila s žebříčkově lépe postavenou Rumunkou Irinou Beguovoou. Na ztrátu podání ze třetího gamu zareagovala okamžitým rebrejkem a další brejkbol už o 14 let starší soupeřce nenabídla. V tie-breaku první sady odvrátila setbol a ujala se vedení.

V druhém setu už dominovala. V prvních pěti gamech ztratila jen šest fiftýnů a za stavu 5:0 měla při podání soupeřky tři mečboly. Kanárem Beguovou dorazit nedokázala, ovšem v následném gamu při vlastním servisu duel ukončila čistou hrou a po hodině a půl zvítězila 7:6, 6:1.

54. hráčka světa Nosková, jež si na začátku sezony v australském Adelaide zahrála své první finále na okruhu WTA, vylepšila svou letošní bilanci na 11:4. Ve druhém kole se utká s domácí nasazenou jednatřicítkou Amandou Anisimovovou.

Sestřih utkání Šarífová – Fruhvirtová
Livesport CZ

Linda Fruhvirtová na čtvrtém turnaji po sobě zvládla své úvodní vystoupení, byť ve druhém setu po sobě neuhrála ani game. Kanára dostala před dvěma týdny v Dubaji od Lotyšky Jeleny Ostapenkové a také dnes při své premiéře v hlavní soutěži v Indian Wells od Majar Šarífové.

17letá Češka ale nepříznivý vývoj proti své sousedce ve světovém žebříčku dokázala otočit. Ve třetím setu smazala manko brejku a po zisku posledních čtyř gamů nad Egypťankou zvítězila 0:6, 6:2, 6:3.

Ve druhém kole se 53. hráčka světa Fruhvirtová, která v Kalifornii spolupracuje s úspěšným koučem Svene Groneveldem, utká s nasazenou Ukrajinkou Anhelinou Kalininoou

Utkání Šarífová – Fruhvirtová 6:0, 2:6, 3:6

Start v Indian Wells čeká ještě sedm Češek

V Indian Wells se ve dvouhře žen představí celkem devět českých tenistek. Další tři Češky čeká první kolo ve čtvrtek. Markéta Vondroušová se utká s Kanaďankou Rebeccou Marinovou, Karolína Muchová si s Julií Putincevovou z Kazachstánu zahraje o souboj s dvojnásobnou šampionkou Viktorií Azarenkovou a Kateřina Siniaková se na úvod střetne s Němkou Jule Niemeierovou.

Nasazené kvarteto Petra Kvitová, čerstvá šampionka z Dubaje Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a Marie Bouzková mají na úvod volný los.

Krejčíková necelé dva týdny po triumfu v Dubaji vstoupí do dalšího turnaje WTA 1000 soubojem s Dajanou Jastremskou. Ukrajinka si v prvním kole poradila 6:3, 6:4 s Maďarkou Anou Bondárovou.

Kvitová zahájí svou misi v Indian Wells soubojem s domácí Elizabeth Mandlikovou, která v úvodním kole zdolala 6:3, 5:7, 7:6 krajanku Alison Riskeovou-Amritrajovou.

Dvojnásobná semifinalistka Plíšková se ve svém úvodním vystoupení utká v odvetě za vyřazení z loňského Miami s Annou Kalinskou. Ta na úvod deklasovala 6:1 6:1 domácí Alyciu Parksovou.

Vítěznou sérii nenatáhla Marta Kosťuková. Ukrajinská tenistka tři po premiérovém triumfu v Austinu podlehla po třech hodinách boje 5:7, 7:5, 5:7 Švédce Rebecce Petersonové.

Titul v kalifornské poušti obhajuje světová jednička Polka Iga Šwiateková, z bývalých šampionek startují kromě Azarenkové (2013 a 2016) ještě Španělka Paula Badosaová (2021) a Kanaďanka Bianca Andreescuová (2019).

Další výsledky turnaje Indian Wells