Lehečka už se na turnajích nepředstaví. Před Davis Cupem bude odpočívat, z Mét se odhlásil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka už se na turnajích nepředstaví. Před Davis Cupem bude odpočívat, z Mét se odhlásil

Lehečka se bude připravovat na Davis Cup.
Lehečka se bude připravovat na Davis Cup.AFP
Jiří Lehečka (21) odehrál na probíhajícím Masters v Paříži svůj poslední letošní turnajový zápas. Před blížícím se finálovým turnajem Davisova poháru v Málaze, který je na programu od 21. do 26. listopadu, dá přednost odpočinku. Na malém halovém podniku ve francouzských Métách se tak v příštím týdnu nepředstaví. Informaci oznámil na sociálních sítích.

Lehečka má za sebou nejlepší sezonu kariéry. Na Australian Open zapsal svou první výhru v hlavních soutěžích majorů a nakonec se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech. O měsíc později v Dauhá sahal po prvním finále a skalpu bývalé světové jedničky Andyho Murrayho, v Monte Carlu se poprvé dostal do osmifinále na Masters a mezi nejlepší šestnáctku se podíval také ve slavném Wimbledonu.

Po nezvládnutém premiérovém finále na turnajích ATP, které absolvoval v srpnu ve Winston-Salemu, se ale začal trápit. Na individuálních akcích prohrál včetně finálového nezdaru s antukářem Sebastiánem Báezem sedm z posledních devíti zápasů.

Spravit chuť už si může jedině na finálovém turnaji Davisova poháru, jelikož z poslední letošní individuální akce ve francouzských Métách se odhlásil. Závěrečné klání nejprestižnější týmové soutěže je na programu ve španělské Málaze od 21. do 26. listopadu. Češi ve čtvrtfinále vyzvou australský výběr a Lehečka bude plnit roli týmové jedničky.

"Bohužel nebudu moct hrát příští týden v Métách, takže Masters v Paříži bylo mým posledním turnajem. Když se podívám zpět, tak to byla skvělá sezona s prvním finále na turnajích ATP a prvním grandslamovým čtvrtfinále. Samozřejmě chci víc a budu v příštím roce cílit na větší úspěchy. Chci poděkovat mému týmu, sponzorům i fanouškům za podporu. Teď je čas si odpočinout a zahájit přípravu, abych byl v Davis Cupu v nejlepší formě," napsal rodák z Mladé Boleslavi na sociálních sítích.

Lehečka má za sebou skvělý rok.
Lehečka má za sebou skvělý rok.Livesport