Trápení Leverkusenu nemá konce, na hřišti Frankfurtu schytal debakl 1:5

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trápení Leverkusenu nemá konce, na hřišti Frankfurtu schytal debakl 1:5

Trápení Leverkusenu nemá konce, na hřišti Frankfurtu schytal debakl 1:5
Trápení Leverkusenu nemá konce, na hřišti Frankfurtu schytal debakl 1:5AFP
Eintracht Frankfurt v 10. kole Bundesligy zaslouženě porazil Leverkusen 5:1. Klíčová pasáž zápasu přišla ve druhém poločase, kdy na vyrovnávací trefu hostí dokázali domácí reagovat dvěma slepenými góly. Patrik Schick (26), jenž nastoupil v základní sestavě, se k výraznější příležitosti nedostal. Adam Hložek (20) se na trávník podíval až na posledních 10 minut, když vystřídal svého reprezentačního kolegu. V brance Werderu nechyběl Jiří Pavlenka (30), který však porážce 0:2 s Mohučí nezabránil.

Do utkání vstoupili lépe domácí, když v páté minutě nebezpečně vypálil zpoza vápna Mario Götze, jehož střela zamířila jen těsně vedle pravé tyče Lukáše Hrádeckého. Leverkusen byl po celý první poločas v útlumu, jednu slibnou šanci si ale vytvořit dokázal, když Jeremie Frimpong pálil z voleje do břevna. Orli měli v úvodní půli daleko více ze hry, za což nakonec byli v nastavení odměněni i gólově, když se z penaltového puntíku trefil přesně k tyči Daiči Kamada.

Druhý poločas začal vlažně, a tak vyrovnávací branka Leverkusenu z 56. minuty přišla jako blesk z čistého nebe. Postaral se o ni Piero Hincapié, který elegantní rybičkou zužitkoval nadýchaný centr z přímého kopu. Alonsovi svěřenci se ale z vyrovnání neradovali dlouho, jelikož o dvě minuty později poslal Randal Kolo Muani svůj tým přesnou hlavičkou z bezprostřední blízkosti znovu do vedení. Velký podíl na brance měl i asistující Christopher Lenz, jehož ostré centry do vápna dělaly Bayeru problémy v celém zápase.

Třetí gól do sítě Leverkusenu přidal v 65. minutě elegantním lobem Jesper Lindström. Ani to však nebyl konec mizérie hostů, jelikož ve vápně fauloval Hincapié, za což byla nařízena penalta doplněná o druhou žlutou kartu pro ekvádorského obránce. Kamada ani napodruhé nezaváhal, a definitivně tak rozhodl o třech bodech. Třešničkou na dortu pak byla ještě branka střídajícího Lucase Alaria, jenž do Frankfurtu zamířil před sezonou právě z Leverkusenu.

Přehled utkání Frankfurt - Leverkusen

Pavlenka s Werderem na další body nedosáhl

Mohuč po více než měsíčním čekání na ligové vítězství konečně zabrala a v 10. kole porazila domácí Brémy 2:0. Připsala si tak již čtvrtou venkovní výhru v sezoně, čímž překonala počin z minulého ročníku, v němž ze hřišť soupeřů vydolovala pouhých 11 bodů. Utkání rozhodl ve 36. minutě Marcus Ingvartsen, který v úvodu sezony laboroval se zraněním. Jiří Pavlenka v bráně domácích odchytal celý duel.

Přehled utkání Brémy - Mohuč

Fotbalisté Stuttgartu se díky domácí výhře 4:1 nad Bochumí dočkali prvního tříbodového zisku sezony. Obranu hostů potrápil zejména Silas, který vsítil dvě branky a pod rozhodující trefu Naouiroua Ahamady ze 22. minuty se podepsal přesnou asistencí. Konžský forvard přitom na přesný zásah čekal více než dva měsíce. Bochum tak nedokázala navázat na úspěch z předchozího utkání a zůstala na poslední příčce.

Přehled utkání Stuttgart - Bochum

Wolfsburg remizoval s Mönchengladbachem 2:2 a poprvé v letošní sezoně dokázal bodovat třikrát v řadě. Za hosty se sice hned dvakrát prosadil Marcus Thuram, jenž zaznamenal gól ve třech duelech za sebou a alespoň prozatím se vyhoupl na druhé místo tabulky střelců. Domácím však nakonec zajistil bod Omar Marmoush. Borussia i přesto prodloužila sérii neporazitelnosti se zelenobílými již na šest střetnutí.

Přehled utkání Wolfsburg - Mönchengladbach

Lipsko díky výbornému prvnímu poločasu porazilo Herthu 3:2 a bodovalo ve třetím zápase za sebou. Na výhře se jedním gólem podílel také Abdou Diallo, pro kterého to byla premiérová trefa v dresu Lipska. Červení býci i přes dvě inkasované branky ve druhém dějství neprohráli pátý soutěžní zápas v řadě a upevnili si pozici v klidném středu tabulky. Vladimír Darida na straně hostů do duelu nezasáhl. 

Přehled utkání RB Lipsko - Hertha

Tabulka Bundesligy