Vedoucí Union po 14 zápasech padl. Ve Frankfurtu přitom hrál proti deseti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vedoucí Union po 14 zápasech padl. Ve Frankfurtu přitom hrál proti deseti

Aktualizováno
Vedoucí Union po 14 zápasech padl. Ve Frankfurtu přitom hrál proti deseti
Vedoucí Union po 14 zápasech padl. Ve Frankfurtu přitom hrál proti desetiAFP
Dlouhá série neporazitelnosti fotbalistů Unionu Berlín skončila. Lídr Bundesligy prohrál v domácí soutěži poprvé od března a po 14 zápasech. Frankfurtu podlehl 0:2, když vůbec nezachytil úvod zápasu, v jeho závěru mu nepomohla ani přes 20 minut dlouhá přesilovka po vyloučení Kolo Mouaniho. Na druhé místo se s odstupem jediného bodu vytáhl Freiburg, jenž uspěl doma s Mohučí 2:1.

Frankfurt byl za svou počáteční aktivitu gólově odměněn už ve 12. minutě. Randal Kolo Muani předvedl na pravé straně hřiště krásnou individuální akci, kterou zakončil ve vápně zpětnou přihrávkou na dobře postaveného Maria Götzeho, jehož střela z první zapadla přesně k pravé tyči branky Unionu.

Utkání ozdobila také výstavní branka Jespera Lindströma. Těsně před koncem poločasu si pohrál na pravé straně se dvěma obránci Unionu a jeho následná střela zapadla k bližší tyči. Pro dánského záložníka to byl už čtvrtý přesný zásah v sezoně.

Statistiky utkání Frankfurt – Union

Berlínský tým mohl už v početní výhodě 10 minut před koncem zadělat na drama, jenže pokus střídajícího Tima Skarkeho dokázal skvělým zákrokem vyrazit Kevin Trapp nad břevno.

Kolín nad Rýnem, jeden ze soupeřů Slovácka v Evropské konferenční lize, si vyšlápl na účastníka Ligy mistrů. A Dortmund přehrál 3:2. Hosté měli utkání po krásném gólu Juliana Brandta relativně pod kontrolou, ovšem krátce po přestávce nepochopitelně zkolabovali a během tří minut dvakrát inkasovali. Jednu z branek vsítil bývalý hráč BVB Steffen Tigges. Vítězný gól pak obstaral senzační ranou ve druhé půli Dejan Ljubičič.

Statistiky utkání Kolín nad Rýnem – Dortmund

Lipsko nedalo poslední Bochumi šanci a snadno zvítězilo 4:0. Býci byli od úvodních minut lepším týmem a už v prvním poločase se dokázali prosadit dvakrát. Vítěznou trefi zařídil Timo Werner, jenž se v ligové soutěži trefil poprvé od poloviny srpna. Německý útočník se po změně stran radoval ještě jednou, a tak i druhý domácí duel pod vedením nového kouče Marka Roseho přinesl jednoznačnou výhru bez inkasované branky.

Statistiky utkání Lipsko – Bochum

Střelecké hody byly k vidění i v Brémách, kde domácí Werder do poločasu nasázel čtyři branky Mönchengladbachu a vyhrál 5:1. Dva góly dal Füllkrug, Jiřímu Pavlenkovi v brance zkazil čisté konto v 63. minutě Marcus Thuram.

Statistiky utkání Brémy – Mönchengladbach

Tabulka Bundesligy