Liberec poprvé ztratil, nestačil na Pardubice. Slovácko remizovalo v Budějovicích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liberec poprvé ztratil, nestačil na Pardubice. Slovácko remizovalo v Budějovicích

Mick van Buren se proti Pardubicím neprosadil a dosud stoprocentní Liberec prohrál 1:2.
Mick van Buren se proti Pardubicím neprosadil a dosud stoprocentní Liberec prohrál 1:2.Profimedia
Bezchybný vstup Liberce do FORTUNA:LIGY skončil se třetím zápasem. Severočeši prohráli s Pardubicemi v jejich vršovickém azylu 1:2, o výsledku rozhodl závěru prvního poločasu stoper Tomáš Vlček (21). Slovácko, které se chystá na bitvu s AIK Stockholm o postup do skupiny Evropské konferenční ligy, vybojovalo remízu v Českých Budějovicích.

Zápas Pardubic s Libercem nabral tempo až závěru úvodního dějství. Ve 43. minutě se dalekonosném pokusu Matěje Helešice odrazil míč k Michalu Hlavatému, který se v pokutovém území rychle zorientoval a připsal si druhý ligový gól v pardubickém dresu. Poprvé skóroval před necelými dvěma lety rovněž do sítě Slovanu. A Pardubice přidaly ještě jeden gól do šatny, Vlček ozdobil svůj třetí ligový start premiérovou brankou.

Jen o jedno utkání více potřeboval k otevření střeleckého účtu v nejvyšší soutěži liberecký Matěj Kozák, jenž přišel na hřiště z lavičky hned po změně stran právě za Rondiče. Záhy mohl Kozák srovnat, těsně ale minul. V nastavení ještě trefil Hlavatý výstavním volejem břevno, Pardubice už ale dotáhly zápas do vítězného konce, sebraly Slovanu první body v sezoně a opustily poslední příčku.

Statistiky zápasu Pardubice - Liberec

Slovácko v Českých Budějovicích zachránilo před koncem remízu 2:2 a udrželo ligovou neporazitelnost. V úvodu poslal hosty do vedení Patrik Brandner, aktivně hrající Jihočeši ale ještě do přestávky vyrovnali díky Lukáši Čmelíkovi, na něhož na začátku druhé půle navázal spoluhráč Michal Škoda.

Naděje domácím na vítězství vzala 77. minuta, kdy střídající Nicolas Penner fauloval Kalabišku a po 10 minutách na hřišti dostal rovnou červenou kartu. Slovácko v přesile soupeře zatlačilo a snažilo se posílat do pokutového území nebezpečné pasy. Po jednom z nich se gólově prosadil v 83. minutě Estonec Vlasij Sinjavskij.

Statistiky zápasu České Budějovice - Slovácko