Souček byl blízko gólu a zařídil penaltu, West Ham ale v Nottinghamu nebodoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Souček byl blízko gólu a zařídil penaltu, West Ham ale v Nottinghamu nebodoval

Tomáš Souček byl v zápase proti Nottinghamu hodně vidět, gól ale nedal a odcházel poražen.
Tomáš Souček byl v zápase proti Nottinghamu hodně vidět, gól ale nedal a odcházel poražen.Profimedia
Nottingham Forest se po 23 letech dočkal vítězství v Premier League, když doma porazil 1:0 West Ham. Pro "Kladiváře", v jejichž dresu byl hodně vidět Tomáš Souček (27), jde o druhou porážku v řadě. Šancí přitom měli dost, tu největší v podobě penalty, kterou ale Declanu Riceovi (23) lapil vynikající Dean Henderson (25). Krom toho byly na stadionu City Ground i dva odvolané góly.

Domácí, kteří minule prohráli v Newcastlu, hned zkraje prověřili schopnosti gólmana Lukasze Fabianského. Hlavičce Moussy Niakhatého ale chybělo pár centimetrů, aby na ni polský brankář nedosáhl. Blízko první trefě v sezoně byl v 15. minutě také Souček, nezvládl ale dorazit míč do brány poté, co host z Manchesteru United Henderson bravurně zasáhl proti střele Saïda Benrahmy.

Český reprezentant poté promrhal i druhou a ještě zajímavější příležitost, jeho pokus hlavou skončil přímo v náručí anglického brankáře. "Kladiváři" se v posledních minutách první půle už už radovali z vedení, ale gólu Benrahmy předcházel faul. A tak udeřili domácí. Zmatek v obraně West Hamu zužitkoval Taiwo Awoniyi a doklepl míč do sítě. Byl to první gól Forest v Premier League od roku 1999.

Statistiky zápasu Nottingham - West Ham

Po pauze se Souček ocitl v největší šanci zápasu, jeho dorážku hlavou ale opět fantasticky zastavil Henderson. Poté vzal VAR gól i Nottinghamu, předcházel mu totiž ofsajd Brennana Johnsona. West Ham, za který celý záaps odehrál i Vladimír Coufal (29), nedokázal s domácími srovnat krok ani v 65. minutě po nabídnuté penaltě. Tu zařídil Souček - jeho střela totiž trefila jednoho z bránících hráčů do ruky. Declan Rice si ale opět vylámal zuby na Hendersonovi.

West Ham tak nevstoupil do sezony šťastně, ve čtvrtek si bude moci spravit chuť proti Viborgu, se kterým se utká v prvním zápase play off o postup do skupiny Evropské konferenční ligy.

Livesport hráč utkání: Dean Henderson (Nottingham)