Plzeň –⁠ Barcelona 2:4. Viktoria statečně vzdorovala, oba její góly dal Chorý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plzeň –⁠ Barcelona 2:4. Viktoria statečně vzdorovala, oba její góly dal Chorý
Aktualizováno
Tomáš Chorý se postaral o oba góly Plzně proti Barceloně.
Tomáš Chorý se postaral o oba góly Plzně proti Barceloně.AFP
Byť Plzeň proti Barceloně v závěrečném utkání skupinové fáze Ligy mistrů na body nedosáhla a podlehla 2:4, dojem z letošního působení mezi evropskou elitou výrazně vylepšila. Podala odvážný, bojovný a sympatický výkon, dvakrát trefila tyč a favorita dokonce přestřílela 23:11. Dvakrát se díky Tomáši Chorému (27) dotáhla na rozdíl jediného gólu, vytáhlý útočník se trefil z penalty a pak hlavou po centru Adama Vlkanovy (28).

Poprvé branku ohrozil domácí záložník Václav Pilař, skóre se však v šesté minutě měnilo poté, co míč skončil v síti jeho týmu. Balon totiž po střele Ansu Fatiho prošel pod Jindřichem Staňkem, a důrazný Marcos Alonso tak dostal skvělou příležitost zakončit do prázdné brány. Viktoriáni se následně z tlaku Katalánců vymanili až po zhruba 20 minutách klání, kdy se po volném kopu dostal k hlavičce Chorý.

Ten se z trefy nicméně neradoval, jelikož balon se odrazil nejprve od země, poté od břevna a do brány nezamířil. Po půlhodině hry stanul tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Lukáš Kalvach, ale ve vyložené šanci selhal i on. Podruhé tak mohla udeřit Barca. Chvíli před koncem první půle si na centr výtečně naběhl Jordi Alba, jenž míč sklepl pro zcela volného Ferrána Torrese, který už se zakončením neměl moc práce.

Detail zápasu Plzeň – Barcelona 2:4

Vytouženého gólu se plzeňští fotbalisté dočkali krátce po pauze, jelikož Chorý sebejistě proměnil penaltu, kterou za faul na jeho osobu nařídil rumunský sudí. Další studená sprcha ovšem přišla hned v 54. minutě, kdy se střelou z první podruhé prosadil Torres. Svou druhou trefu následně zaznamenal také Chorý, jenž po hodině hry zamířil hlavou přesně do pravého dolního rohu barcelonské brány.

Hosté však znovu odskočili na rozdíl dvou gólů poté, co se při svém prvním startu v základní sestavě prosadil Pablo Torre. Poslední dobrou příležitost zápasu si na své konto připsal Erik Jirka. Z hranice vápna ale v úvodu poslední desetiminutovky pouze orazítkoval soupeřovu pravou tyč.

Plzeň v šesti zápasech dosáhla skóre 5:24, ale negativní rekord skupinové fáze Ligy mistrů v souběžně hraném utkání překonali glasgowští Rangers. Ti uzavřeli skupinu A s šesti porážkami a skóre 2:22. Předtím bylo nejhorší Dinamo Záhřeb bez bodu a se skóre 3:22 z ročníku 2011/12.

Konečná tabulka skupiny C Ligy mistrů
Konečná tabulka skupiny C Ligy mistrůFlashscore