Hejda: Lewandowski mi v Plzni chybět nebude, na Camp Nou jsem si ho užil až až

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hejda: Lewandowski mi v Plzni chybět nebude, na Camp Nou jsem si ho užil až až
Hejda: Lewandowski mi v Plzni chybět nebude, na Camp Nou jsem si ho užil až až
Hejda: Lewandowski mi v Plzni chybět nebude, na Camp Nou jsem si ho užil až ažProfimedia
Kapitánovi plzeňských fotbalistů Lukáši Hejdovi (32) nevadí, že Barceloně bude v úterním utkání závěrečného kola Ligy mistrů na hřišti Viktorie chybět Robert Lewandowski (34). Zkušený stoper si jej podle svých slov dostatečně užil už v úvodním vzájemném duelu na stadionu Camp Nou, kde hvězdný útočník pomohl hattrickem k výhře favorita 5:1. Kapitán polské reprezentace do Plzně neodcestoval kvůli problémům se zády.

"Nevím, jestli se mi ulevilo, ale osobně mi asi nevadí, že tady není. Myslím, že jsem si ho užil až až na Camp Nou. Fanoušci ho určitě chtěli vidět, takže pro ně to minus je. Ale mně chybět nebude," prohlásil Hejda na tiskové konferenci. "Nemyslím si, že budou bez Lewandowského slabší. Podle mě pojedou pořád to svoje. Víme, že nás čeká těžká dřina. Dáme do toho maximum a uvidíme, na co to bude stačit."

Hejda by se s Ligou mistrů rád rozloučil bodovým ziskem. Úřadující čeští šampioni mají zatím ve skupině C na kontě pět porážek a skóre 3:20. "Hrajeme doma poslední zápas, velký zápas pro nás. Samozřejmě nikdo nechce končit s nulou. Musíme se vyvarovat chyb, které děláme vzadu. Dostáváme laciné branky. Věřím, že do posledního zápasu dáme všechno, a věřím v dobrý výsledek."

Tabulka skupiny C Ligy mistrů
Tabulka skupiny C Ligy mistrůFlashscore

Chtěl by navázat na minulý domácí zápas elitní soutěže proti Bayernu, v jehož druhém poločase Plzeňští dali dva góly a zmírnili porážku na 2:4. "To se určitě líbilo všem. První poločas nám vůbec nevyšel, ale druhá půlka byla výborná, lidi se chytli. Určitě bychom na to rádi navázali. Víme, že nás požene plný stadion. Fanoušci jsou tady vždycky dvanáctý hráč, takže se na to těšíme," uvedl rodák z Bílovce.

Podle něj Barcelona kvůli tomu, že už nemůže postoupit do osmifinále Ligy mistrů a skončí až třetí za Bayernem a Interem Milán, utkání v Plzni nevypustí. "Je to zápas Ligy mistrů. Určitě si nemyslím, že by k tomu přistoupili nějak lehkovážně," dodal Hejda.