Portugalsko – Švýcarsko 6:1. Ramosova demolice a postup, Ronaldo hrál jen krátce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Portugalsko – Švýcarsko 6:1. Ramosova demolice a postup, Ronaldo hrál jen krátce
Aktualizováno
Portugalsko – Švýcarsko 6:1. Ramosova demolice a postup, Ronaldo hrál jen krátce
Portugalsko – Švýcarsko 6:1. Ramosova demolice a postup, Ronaldo hrál jen krátceOpta by Stats Perform / AFP
Posledním čtvrtfinalistou mistrovství světa v Kataru se po jednoznačné výhře 6:1 nad Švýcarskem stalo Portugalsko. O rozruch se už před utkáním postaral trenér Portugalců, který do základní sestavy nenominoval Cristiana Ronalda (37). Místo něj hrál Goncalo Ramos (21), jenž se do střelecké listiny zapsal třemi góly. Veterán naskočil až v 73. minutě.

Úvod zápasu byl poměrně opatrný a oba týmy nechtěly především udělat chybu. Až v 17. minutě našel Joao Felix v pokutovém území Ronaldova náhradníka Ramose. Mladý útočník Benfiky se výborně uvolnil a dělovkou do bližší šibenice poslal Portugalce do vedení.

Sestřih utkání Portugalsko - Švýcarsko (6:1).
Livesport CZ

Santosovi svěřenci začali být při chuti a krátce poté stříleli Otávio a opět Ramos, s oběma pokusy však neměl Yann Sommer příliš práce. Ve 33. minutě odvrátili Švýcaři centr Joaa Felixe jen do zámezí a veterán Pepe přeměnil rohový kop Bruna Fernandese v druhý gól. Švýcarsko si v prvním poločase vytvořilo jediný závar a krátce před poločasem ho ještě musel podržet Sommer, když vychytal únik Ramose.

Utkání Portugalsko - Švýcarsko 6:1

Chvíli po změně stran se na pravé straně uvolnil Diogo Dalot a jeho přihrávku před branku zakončil mezi Sommerovy nohy Ramos – 3:0. V 55. minutě navíc Raphaël Guerreiro po povedeném protiútoku přidal po Ramosově přihrávce střelou pod břevno čtvrtou trefu.

Švýcarsko rychle zareagovalo a Manuel Akanji vrátil svému týmu po rohovém kopu drobnou naději. Tu ale v 67. minutě rozmetal Ramos, který obloučkem přes Sommera završil hattrick. Na konečných 6:1 zvýšil v nastaveném čase výstavní trefou střídající Rafael Leao.

Statistiky utkání Portugalsko - Švýcarsko (6:1).
Statistiky utkání Portugalsko - Švýcarsko (6:1).Opta by Stats Perform

Portugalsko tak bez větších problémů zvládlo duel se Švýcary a poprvé od roku 2006 postoupilo na mistrovství světa do čtvrtfinále. V něm se 10. prosince utká s Marokem.

Livesport hráč utkání: Goncalo Ramos (Portugalsko)