Sparta – Pardubice 5:2. Domácí vyhráli potřetí v řadě, uspělo pět různých střelců

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta – Pardubice 5:2. Domácí vyhráli potřetí v řadě, uspělo pět různých střelců

Aktualizováno
Sparta měla v sobotu dostatek důvodů k radosti.
Sparta měla v sobotu dostatek důvodů k radosti.Profimedia
Pražská Sparta si ve 12. kole Fortuna ligy připsala třetí výhru za sebou, když doma porazila Pardubice 5:2. Pravděpodobně největší radost udělali letenským fanouškům při debaklu Lukáš Sadílek (26) a Martin Minčev (21), kteří zaznamenali gól a asistenci. Svěřenci někdejšího sparťana Radoslava Kováče (42) tak znovu nedokázali bodovat a zůstávají na dně tabulky.

Sparta se od úvodního hvizdu postupně dostávala do zajímavých útočných pozic a v osmé minutě z toho byl první gól. Úspěch přinesl domácím fanouškům známý scénář, kdy Casper Höjer skvělým centrem našel ve vápně svého spoluhráče, tentokrát krajana Asgera Sörensena, který hlavou překonal brankáře hostů.

Pro Höjera šlo už o sedmou ligovou asistenci v sezoně. Pardubice ale zanedlouho fantasticky odpověděly, akrobatickým způsobem se prosadil Dominik Janošek. Ve 26. minutě šla Sparta znovu do vedení, čtvrtou branku v řadě si připsal Kuchta, kterému stačilo po přihrávce Lukáše Haraslína míč doklepnout do odkryté sítě. Záživnou první půli okořenil ve 35. minutě střelecky aktivní Michal Hlavatý, když dalekonosným pokusem orazítkoval břevno.

Statistiky utkání Sparta - Pardubice

Po změně stran Sparta usilovala o navýšení vedení a v 60. minutě se dočkala. Zpoza vápna napřáhl Sadílek a technickým pokusem na zadní tyč nedal gólmanovi šanci. Východočeši ale v 67. minutě znovu snížili. Trefu Janoška z první půle totiž povedeným volejem napodobil Vojtěch Sychra. Vzápětí ovšem domácí znovu ukázali svou sílu ze standardních situací, když nejvýše vyskočil Minčev a hlavou skóroval. Bulharský křídelník jen chvíli poté přízemním centrem vybídl Tomáš Wiesnera, který přidal už pátou branku domácích.

Sparta potvrdila zlepšenou formu a připsala si třetí vítězství v řadě. V dalším kole čeká Pražany jeden z vrcholů sezony, 23. října se totiž představí v Edenu v rámci derby pražských „S“. Pardubice o den dříve přivítají brněnskou Zbrojovku.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYFlashscore

Livesport hráč utkání: Lukáš Sadílek (Sparta Praha)

Tabulka FORTUNA:LIGY