Livesport hráč kola české ligy: Haraslínova show, pardubická paráda i boleslavský expres

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Haraslínova show, pardubická paráda i boleslavský expres
Lukáš Haraslín vstřelil v posledních 11 zápasech 11 gólů.
Lukáš Haraslín vstřelil v posledních 11 zápasech 11 gólů.@ACSparta_CZ
Další sparťanské vítězství, další paráda v podání Lukáše Haraslína (26). Slovenský křídelník navázal na povedené výkony a v novém roce zaznamenal už šestou branku. Dvě poslední si bývalý hráč Sassuola či Lechie Gdaňsk schoval pro letenské tribuny a výrazně se tak podepsal pod vítězství domácích 3:0 nad Jabloncem. Jeho zásluha nezůstala bez povšimnutí, kromě neutichajícího potlesku sparťanských fanoušků a pochvaly od trenéra si Haraslín vysloužil také ocenění Livesport hráče 20. kola české ligy.

Lukáš Haraslín (AC Sparta Praha)

Publikum na Letné je spokojené. Sparta doma bodovala v šestém utkání v řadě a znovu byla gólově plodná. O dostatečnou zábavu pro přítomné se v neděli opět, už tradičně, postaral v  Lukáš Haraslín, který se rok a půl po přestupu do Sparty nachází v nejlepší formě.

Slovenský křídelník orámoval v zápase s Jablonecem konečné skóre 3:0 dvěma trefami. Nejprve uklidil míč k pravé tyči po sklepnutí Jaroslava Zeleného, aby následně přidal svou druhou branku po kolmici od Qazima Laciho.

Haraslín má neuvěřitelnou formu. V posledních 11 zápasech, včetně těch přípravných, se drží v průměru na brance za zápas, neboť se zapsal mezi střelce hned jedenáctkrát. Jak už sám říkal v úvodu února, takhle mu to střílelo naposledy v patnácti letech...

Byť vinou zranění zatím odehrál jen deset ligových soubojů, ve FORTUNA:LIZE se mu podařilo zaznamenat už devět kanadských bodů (5+4) a pro trenéra Briana Priskeho je momentálně nepostradatelný . "Lukáš už dlouho potvrzuje, že má velkou formu," chválil svého svěřence dánský odborník.

Další hvězdy víkendu

Dominik Janošek (FK Pardubice)

O tom, že se Pardubice rozjíždějí, není pochyb. Na jaře získaly už sedm bodů a kromě nich dokázaly v posledních dvou kolech dvakrát zvítězit jen Sparta a Slovácko. Poslednímu celku tabulky pomohl znovu brzký gól, jehož autorem byl opět Dominik Janošek.

Čtyřiadvacetiletý záložník si v sedmé minutě krátkou kličkou připravil míč na střelu a z pětadvaceti metrů dokonale trefil pravý horní roh Rakovanovy brány. Jeho krásná branka se navíc zapíše do historie, neboť je vůbec první pardubická na nově zrekonstruovaném stadionu Arnošta Košťála.

"Byl to rozhodující moment celého zápasu. Zrovna na Janoška jsme se připravovali, že je z těchto pozic nebezpečný, k té střele vůbec nemělo dojít. Ale musíme zároveň uznat, že to byla krásná branka, možná gól měsíce nebo roku," ocenil soupeře na pozápasové tiskové konferenci trenér poražených Pavel Vrba.

Bývalý mládežnický reprezentant, jenž v ročníku vynechal pouze jedno utkání, zažívá po celé řadě hostování průlomovou sezonu a na východu Čech bez debat zastiňuje své kolegy ze záložní řady Marka Ichu, Kamila Vacka či Michala Hlavatého. S pěti góly je aktuálně nejlepším střelcem týmu.

Vasil Kušej (FK Mladá Boleslav)

Mladá Boleslav se dočkala své premiérové jarní výhry až na čtvrtý pokus a odnesl to Hradec Králové. Jediný a tedy i vítězný gól zápasu vstřelil rychlík Vasil Kušej, jenž kromě tříbodové trefy neproměnil další čtyři jasné brankové příležitosti.

Navzdory tomu pozitiva převažují. Jen 168 centimetrů vysoký Kušej hrál teprve svůj čtvrtý ligový zápas, vše se však točilo kolem něj. Na rodákovi z Ústí nad Labem byla vidět snaha i chtíč ustát souboje a jít s míčem přímočaře do brány. "Mohl jsem dát pět gólů, ale byl jsem dřevěný. Měl jsem zachovat větší klid, být chytřejší a zkusit jít do kličky. Podívám se na ty situace u videa a sám pro sebe si je vyhodnotím, abych příště podobné proměnil," sypal si popel na hlavu fotbalista, který vedle druholigového Prostějova hrál i za Dynama Drážďany či rakouský Wacker Innsbruck.

Aspoň za tu jedinou Kušejovu trefu byl trenér Pavel Hoftych rád: "Byli jsme lepší, zahodili jsme šance na tři zápasy a udělali z brankáře Bajzy krále zápasu.”

Vlastimil Daníček (1. FC Slovácko)

Slovácko na Plzeň umí, vždyť ji položilo na lopatky potřetí ze čtyř posledních ligových duelů. Kromě gólmana Filipa Nguyena, který zapsal už čtvrtou nulu v řadě, byl hrdinou zápasu i střelec jedné z branek Vlastimil Daníček.

"Hezky to přede mě spadlo, míč mi sedl a byl to jednoznačně můj nejhezčí gól v kariéře," potvrdil středopolař Slovácka, pro kterého to byl třetí gól v právě probíhající sezoně.

Svěřence trenéra Martina Svědíka zdobila důslednost a Daníček byl coby defenzivní středopolař jedním z nejdůležitějších hráčů. "Zápas rozhodla naše taktická připravenost a to, že si každý z nás na hřišti na sto procent splnil to, co měl," konstatoval muž zápasu. Slovácko se i díky Daníčkovi opět nachází na příčkách, znamenající šance, zahrát si evropské poháry. Zajímavá je i jeho bilance vstřelených gólů v prvních a druhých poločasech. Zatímco Daníčkova trefa z první půle byla teprve pátá v aktuální sezoně, po přestávce zaznamenalo zbylých 19 tref (79%).