Řezníček dvěma góly skolil Baník, Kušej se prvním gólem v lize postaral o výhru Boleslavi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Řezníček dvěma góly skolil Baník, Kušej se prvním gólem v lize postaral o výhru Boleslavi

Řezníček už má na svém kontě 13 branek.
Řezníček už má na svém kontě 13 branek.Profimedia
Fotbalisté Zbrojovky Brno po šesti ligových duelech opět okusili chuť vítězství, když ve 20. kole FORTUNA:LIGY zvítězili na vlastním stadionu nad Baníkem 2:1. Utkání rozhodl dvougólový Jakub Řezníček (34), jemuž 12. a 13. ligová branka dopomohly k osamostatnění se v čele tabulky kanonýrů. Tři body za výhru 1:0 si připsala Mladá Boleslav, která porazila Hradec. Duel Liberce s Olomoucí skončil remízou 2:2.

Brno – Baník Ostrava 2:1

Zbrojovka začala utkání nejlépe, jak mohla. Už v deváté minutě se prosadil kanonýr Řezníček, ale velká pochvala jde především za Walem Musou Allim, který přetlačil obránce Baníku a následně nahrával před bránu na ostříleného matadora. Na straně hostů se naopak velmi dobře prezentoval vypůjčený Srdjan Plavšič, jenž založil spoustu zajímavých útoků. Vedení mohl navýšit ve 32. minutě Jan Hladík, jenže hlavičkou těsně minul zařízení. Baník si sice připsal více střel během první poloviny, leč mezi tři tyče neletěla ani jedna z nich.

Pořádné nebezpečí ze strany Ostravanů hrozilo až v druhé půli. Ve 49. minutě se z dálky napřáhl Filip Kaloč, proti jehož ráně poprvé v utkání musel zasahovat Martin Berkovec. Na opačné straně se zase mohl činit Jiří Texl, ale jeho střela byla zblokována. Tlak Baníku z úvodu druhé půle však hostům k ničemu nebyl. Po rychlém protiútoku se z dorážky do prázdné branky nemýlil Řezníček, který tak přidal už 13. ligovou trefu.

Definitivně rozhodnuto mohlo být o malou chvilku později, kdy se ze řetězu utrhl Musa Alli, jenže situaci jeden na jednoho vyřešil špatně. Slezany do hry vrátila trefa Matěje Šína z 80. minuty, jenž uvnitř pokutového území nezahálel a přízemní střelou překonal gólmana Berkovce. Na tuto branku už ale Ostravané navázat nedokázali.

Hradec Králové – Mladá Boleslav 0:1

Jako první zahrozil Kušej, který se po dobré přihrávce ocitl sám před brankářem, ovšem zklamal. Útočníkovi se zakončení vůbec nepovedlo, neboť slabou střelu bez problému Bajza chytil. Blízko k radosti byli hráči Boleslavi i po ráně Tomáše Ladry ve 33. minutě, ale slovenský brankář dokázal rychle zareagovat. Následující dorážku namířil Jakub Fulnek pouze do pravé tyče. Zkušený Bajza trápil všechny střelce Středočechů. Ani ve své druhé velké šanci na něj nevyzrál Kušej, když postupoval sám. Stejně jako v prvním případě zamířil pouze doprostřed brány.

Ve velkém tempu pokračoval klub z města automobilů i ve druhé půli. Hned zpočátku se dokázal prosadit Kušej, ke kterému propadl centr. Tuto velkou šanci již mladý útočník proměnil a změnil stav utkání. Zdvojnásobení gólového účtu tento hráč odmítl, když v 58. minutě opět napálil Bajzu po samostatném úniku.

I v 70. minutě aktivní střelec neuspěl i přesto, že bezchybně prošel hradeckou obranou. Poslední slovo si totiž vzal opět brankář Votroků, který vyrazil ránu směřující do levého růžku. V závěrečných minutách z dálky zkusil své štěstí Lamin Jawo. Tvrdá rána ale skončila vedle levé tyče.

Liberec – Olomouc 2:2

Olomoučtí do Liberce přijížděli s nadějí na zisk prvního vítězství po zimní přestávce. To se jim ale hned ve druhé minutě vzdálilo, jelikož si za hranicí šestnáctky našel odražený míč Tupta a z voleje jej náramně umístil k pravé tyči. Brzy mohlo být na stadionu U Nisy srovnáno, jenže přízemní pokus Chytila vytěsnil na roh vynikajícím zákrokem Olivier Vliegen. V 19. minutě však belgický brankář podrazil po chybě liberecké defenzivy osamoceného Jana Navrátila a nařízený pokutový kop proměnil s velkým přehledem Chytil.

Tempo hry následně mírně opadlo a místo atraktivních útočných akcí diváci viděli spíše velkou spoustu nepřesných přihrávek. V nastaveném čase byl za nebezpečný faul blízko vyloučení obránce Sigmy Lukáš Vraštil, po konzultaci s videorozhodčím však sudí Michal Křepský červenou kartu odvolal.

Krátce po změně stran se hostům podařilo podruhé skórovat a otočit stav utkání. Na perfektní centr Jiřího Slámy z levé strany si do předbrankového prostoru Slovanu naběhl Navrátil a zblízka uklidil míč za záda Vliegena. Domácí fotbalisté ale nic nevzdali a v 78. minutě bylo opět vyrovnáno. Ke střele z velké vzdálenosti se odhodlal Lukáš Červ a udělal dobře, neboť jeho pumelice zapadla těsně pod břevno. Přestože se oba celky snažily v závěrečných minutách o aktivní fotbal, další branka už nepadla.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport