Man. United – Liverpool. Poslední tři setkání v lize? 13 gólů v síti Manchesteru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Man. United – Liverpool. Poslední tři setkání v lize? 13 gólů v síti Manchesteru

Man. United – Liverpool. Poslední tři setkání v lize? 13 gólů v síti Manchesteru
Man. United – Liverpool. Poslední tři setkání v lize? 13 gólů v síti ManchesteruProfimedia
Manchester United začal sezonu mizerně, ve dvou úvodních kolech Premier League mu průměrní soupeři nasypali šest branek – a ještě černější vzpomínky vyvolává v jeho hráčích jméno pondělního protivníka. Liverpool totiž na "Rudé ďábly” v poslední době umí: v minulých třech vzájemných duelech v lize jim nasázel ohromujících 13 gólů.

13.5. 2021, Manchester United – Liverpool 2:4

Začátek jednostranné éry v podání aktuálních vicemistrů Anglie. Jejich kouč Jürgen Klopp přitom tehdy řešil velké potíže v obraně, mimo hru byli stopeři Van Dijk, Matip i Kabak, a tak šel z nouze do akce teprve 20letý Rhys Williams, pro nějž to byl teprve čtvrtý zápas v Premier League v základní sestavě. Vedle sebe měl jen o něco málo zkušenějšího Nathaniela Phillipse.

Možná oběma pomohlo, že se kvůli pandemii covidu-19 hrálo bez diváků, ti totiž umějí na Old Trafford znepříjemnit život i ostříleným mazákům. Vyrovnanou bitvu definitivně rozsoudil v 90. minutě Mohamed Salah, který pádil z vlastní poloviny sám na branku a přesnou střelou levačkou začal svou gólovou sérii proti odvěkému rivalovi, jež trvá dodnes.

Statistiky utkání

24.10.2021, Manchester United – Liverpool 0:5

Skóre, které se zcela vymyká dlouhatánské historii vzájemných duelů dvou nejúspěšnějších klubů anglického fotbalu, jež se píše už od roku 1895. Asi nepřekvapí, že jde o nejvyšší vítězství Liverpoolu na hřišti Manchesteru vůbec. Do té doby to byla výhra 5:2 z roku 1936. Domácí se museli obejít bez zraněného stopera Raphäela Varaneho a bez něj byla jejich obrana bezradná. Jen Salah ji pokořil třikrát. 

Prohlášení Cristiana Ronalda, který den před utkáním vzkázal svým kritikům, že je umlčí vyhranými trofejemi s United, vyvolala ve světle výsledku nejen mezi příznivci Liverpoolu shovívavé úsměvy. Vítězové byli jasně dominantní, k čemuž jim však nejvíc pomohla červená karta Paula Pogby v 60. minutě.

Statistiky utkání

19.4.2022, Liverpool – Manchester United 4:0

Liverpool byl ve hře o titul a svému rivalovi dal brzy pocítit, že mu jde opravdu o hodně. V úvodní půli soupeř na trávníku prakticky neexistoval, při chuti byl znovu především Salah. Na první gól přihrál, druhý dal ve 22. minutě sám – a bylo po zápase. United nastoupili bez Ronalda, jenž truchlil po ztrátě čerstvě narozeného syna a jako by i tahle osobní tragédie tým ovlivnila.

Poražení utrpěli významnou ztrátu v boji o Champions League, nakonec byli ještě hodně rádi za místo v Evropské lize. Kouč Rangnick mluvil o ponižujícím debaklu a svému nástupci doporučil, ať v létě přivede nejméně šest nových hráčů. Klubová legenda Gary Neville dokonce prohlásil, že nikdy neviděl od Manchesteru tak odfláknutý zápas.

Statistiky utkání