Messi může poosmé získat Zlatý míč, jeho odvěký rival Ronaldo v nominaci chybí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Messi může poosmé získat Zlatý míč, jeho odvěký rival Ronaldo v nominaci chybí

Messi může získat už svůj osmý Zlatý míč.
Messi může získat už svůj osmý Zlatý míč.Profimedia
Kapitán argentinských mistrů světa Lionel Messi (36) je po loňské odmlce opět v nominaci na Zlatý míč a prestižní fotbalovou trofej může získat již poosmé. V třicetičlenné nominaci naopak chybí jeho dlouholetý rival a pětinásobný vítěz ankety Portugalec Cristiano Ronaldo (38), který od konce loňského roku působí v Saúdské Arábii. Jména kandidátů ve středu oznámili pořadatelé ankety z časopisu France Football. Výsledky vyhlásí 30. října v Paříži.

Od loňska se Zlatý míč vyhlašuje za sezonu a nikoli za kalendářní rok. Rekordman ankety Messi v minulém ročníku dovedl Argentince k prvnímu triumfu na mistrovství světa po 36 letech a s Paris St. Germain obhájil francouzský titul. V létě pak odešel do Interu Miami a stal se okamžitě hlavním tahákem zámořské ligy MLS.

Jeho konkurenty v anketě jsou například útočník Manchesteru City Erling Haaland, který v srpnu ovládl anketu UEFA o nejlepšího fotbalistu Evropy, či nedávný spoluhráč z PSG Francouz Kylian Mbappé. K nováčkům v nominaci patří mladá hvězda Realu Madrid Angličan Jude Bellingham.

V ženské části ankety si nominaci vysloužilo pět španělských mistryň světa. Další členka zlatého týmu Alexia Putellasová, která získala Zlatý míč v uplynulých dvou letech, chybí.