Magard před Oktagonem 41: Lopez je lepší než Macek. Chci ukázat, že patřím k nejlepším

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Magard před Oktagonem 41: Lopez je lepší než Macek. Chci ukázat, že patřím k nejlepším

Jonas Mågård na tiskové konferenci před akcí Oktagon 41.
Jonas Mågård na tiskové konferenci před akcí Oktagon 41.Profimedia
Měla to být velkolepá podívaná – den před Silvestrem, pražská O2 arena. Ze souboje o pás šampiona bantamové váhy však nakonec sešlo. Dánský zápasník Jonas Magard (30) totiž utrpěl zlomeninu lícní kosti. Tentokrát už ovšem "Žralokovi" ve vstupu do klece nic nebrání. V pátek se na akci Oktagon 41 postaví Američanovi Gustavu Lopezovi (33). Seveřan se před soubojem v Liberci rozpovídal o přípravě i svém soupeři pro dánskou redakci Livesport Zpráv.

Patří mezi nejvýznamější představitele MMA ve Skandinávii. Magard svého postavení dosáhl nejen díky své jedinečné osobnosti, ale zároveň díky slušné bilanci 14 vítězství a pěti porážek. Osobní statistiky dánského "Žraloka" však měli být bohatší o ještě o jeden zápas.

Ten měl být původně hlavním tahákem Oktagonu 38, prosincové akce v Praze. Právě v O2 areně se měl rodák z Randers utkat s Filipem Mackem, kterého už dříve porazil. Zlomenina lícní kosti ho však do zápasu o pás šampiona bantamové váhy nepustila.

Magaard má v kleci vždy po ruce dánskou vlajku.
Magaard má v kleci vždy po ruce dánskou vlajku.Profimedia

Staré rány jsou už zahojené a Magard je připraven se vrátit do klece. Pokud se nic nezmění, stane se tak 15. dubna v Liberci, kde se utká s Lopezem (13-6-1).

Právě Američan bojoval v Praze místo Dána a zastoupil ho na jedničku. Českého bojovníka uškrtil v prvním kole a nyní vyhíží další souboj. Na první pohled to tedy vypadá, že proti Magardovi stojí ještě silnější soupeř, než bylo původně v plánu. On sám však strach nemá.

V souvislosti s blížící se událostí měla dánská redakce Livesport Zpráv možnost Magardovi položit před hlavní událostí libereckého večera několik otázek.

V prosinci jste se měl postavit Filipu Mackovi, kvůli zranění z toho však nakonec sešlo. Připravoval jste se na nového soupeře jinak?

"Ano, připravoval. Lopez je úplně jiný typ a řekl bych, že je to i lepší soupeř než Macek. Je to zápas, do kterého jdu velmi rád, a jsem připraven ukázat, že ve své váhové kategorii patřím k nejlepším na světě."

Od vašeho posledního zápasu už uplynul nějaký čas. Navíc čelíte soupeři, s nímž jste se ještě neutkal. Co od Lopeze očekáváte?

"Očekávám bojovníka, který je připraven a přijde vyhrát. Je to už nějaký čas, ale pro mě osobně to nehraje roli, protože jsem celou dobu trénoval. A teď se těším, až ukážu, jak moc jsem se zlepšil."

Nebojíte se, že by vás soupeř něčím překvapil?

"Vždycky dojde k nějakému překvapení. Je to součást tohoto sportu. Ale já jsem psychicky připravený, soustředím se na svůj úkol a zachovávám chladnou hlavu, ať už přijdou jakákoli překvapení."

Magard a Lopez se svými pásy.
Magard a Lopez se svými pásy.Profimedia

A co trénink? Někdy se připravujete v Manchesteru, jindy v Malmö...

"Vystupuji ze své komfortní zóny, stejně jako když bojujete v ringu. Také mám možnost sparingovat s lepšími soupeři ve své váhové kategorii a používat lepší tréninkové vybavení. Posledních šest nebo sedm let trénuji v Manchesteru a funguje to. Samozřejmě je těžké být tak dlouho bez rodiny, zejména bez malého syna, ale je to zároveň motivace."

Nabral jste cenné zkušenosti při sparingu se zkušeným Američanem Frankem Mirem?

"V minulosti jsme spolu hodně trénovali. Čas po jeho boku mě rozhodně naučil hodně. Třeba, že je potřeba udržet si extrémní soustředění. Soustředím se na svého soupeře a na to, jaké jsou jeho slabiny. V tomto sportu je stále co vyvíjet a učit se novým věcem, a to je jedna z věcí, které na MMA miluji nejvíce – samozřejmě kromě samotného zápasu."