Monument Kolem Lombardie vyhrál Pogačar. Loučící se Valverde skončil šestý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Monument Kolem Lombardie vyhrál Pogačar. Loučící se Valverde skončil šestý
Monument Kolem Lombardie vyhrál Pogačar. Loučící se Valverde skončil šestý
Monument Kolem Lombardie vyhrál Pogačar. Loučící se Valverde skončil šestýProfimedia
Poslední velký závod cyklistické sezony, monument Kolem Lombardie, vyhrál Slovinec Tadej Pogačar (24) a obhájil loňský triumf. Dvojnásobný šampion Tour de France se po náročných 253 km mezi Bergamem a Comem prosadil ve spurtu se Španělem Enricem Masem (27). Rozlučka s pelotonem se vydařila Alejandrovi Valverdemu (42), jenž skončil šestý.

Pogačar s Masem se odpoutali od hlavní skupiny zhruba dvacet kilometrů před cílem a později se k nim připojil ještě další Španěl Mikel Landa. Ten odpadl po Masově útoku šest kilometrů před finišem a dojel třetí s desetisekundovým odstupem. Ve spurtu pak Pogačar potvrdil roli favorita.

"Je skvělé se sem vrátit a znovu vyhrát," uvedl člen týmu SAE Emirates, jemuž se jako prvnímu v historii podařilo v Lombardii vyhrát dvakrát při dvou startech. "Po mistrovství světa jsem se cítil stále lépe. Všechno šlo výborně," dodal.

Pogačarovi se tak zároveň v "klasice padajícího listí" podařila částečná odveta za letošní Tour, v níž skončil druhý za Jonasem Vingegaardem. Slovinec a jeho dánský přemožitel ze "Staré dámy" se v sobotu poprvé střetli v jednom závodě a Pogačar šestnáctého Vingegaarda jasně předčil.

Výsledky závodu Kolem Lombardie

Letošní Lombardie byla zároveň rozlučkou dvou velkých šampionů Valverdeho ze Španělska a Vincenza Nibaliho z Itálie. Dvaačtyřicetiletý bývalý mistr světa a vítěz Vuelty Valverde dojel v posledním závodu kariéry na výborném šestém místě, o pět let mladší vítěz všech tří Grand Tour Nibali obsadil 24. pozici.